Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

SOUTĚŽ: Dynamo hostí ve šlágru o první místo Opavu. Oba týmy mají 22 bodů

 
pondělí, 16. října 2017, 17:33

To bude zápas! Nebo ne… to bude přímo boj! Fotbalisté SK Dynamo České Budějovice hostí v sobotu v televizním utkání druhé nejvyšší soutěže první SFC Opava. Zápas začíná v 16:15 a díky soutěži s Jihočeským fotbalem půjde na utkání 20 fanoušků zdarma!

Utkání 12. kola Fortuna národní ligy nabídne skutečný šlágr. Po třetině soutěže je SK Dynamo České Budějovice jen o skóre druhé a má stejně bodů jako první SFC Opava, která na jih Čech v sobotu zamíří. Že jde o opravdové lákadlo, dokazuje i zájem televize. Zápas odvysílá v přímém přenosu ČT sport.

Opava navazuje na loňskou výbornou sezonu, ve které skončila jen o jeden bod na prvním nepostupovém, tedy třetím místě. Po jedenácti kolech má bilanci šesti výher, čtyř remíz a jedné porážky. Je na čele soutěže a má 22 bodů.

Úplně stejnou bilanci má i jihočeské Dynamo, které má nyní ale o menší počet vstřelených gólů horší skóre. Slezané mají při skóre 30:16 průměr téměř tří gólů na zápas a i v tomto ohledu jsou nejlepší v lize. Českobudějovičtí hráči mají naopak nejlepší obranu. Jako jediní v soutěži inkasovali jen sedmkrát. Celkové skóre mají 21:7.

Vedoucí tým ligy prohrál jediný zápas na konci srpna na hřišti Znojma, kterému podlehl 1:2. Dynamo si jedinou porážku v soutěži připsalo na hřišti Příbrami. Oba týmy v zatím posledním kole remizovaly. Jihočeši si přivezli bod ze Znojma, Opava po domácí přestřelce 3:3 s Varnsdorfem.

Opava se v ofenzivě může spolehnout na trojici Nemanja Kuzmanovič, Joel Ngaudu Kayamba a Tomáš Smola. Dohromady tato trojka dala přes polovinu opavských gólů. Tým táhne pak sedmigólový Kuzmanovič. Na druhé straně se naopak Dynamo bude muset ve vzájemném zápase bez svého nejlepšího střelce obejít. Jakub Pešek dostal totiž v utkání ve Znojmě červenou kartu a bude mít distanc.

Soutěž o vstupenky

Díky soutěži s Jihočeským fotbalem může deset čtenářů vyhrát 20 vstupenek! Každý tedy dostane dva lupeny. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do páteční 20. hodiny následující otázku a čekat na slosování, které zveřejníme v článku. Lístky si mohou výherci vyzvednout na informačním centru u hlavní brány (ul. Emila Pittera) stadionu Střeleckého ostrova dvě hodiny před začátkem zápasu a musí se prokázat občanským průkazem.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

SOUTĚŽ SKONČILA! Výherci: Dušan Bříza, František Švingelbauer, Jarmila Brabcová, Jan Tomášek, Lenka Vodičková, Lukáš Hulec, Jaroslav Uhlík, Jan Kotalík, David Plojhar, Blanka Paldinusová.

Napsal Michal Heřman | Foto Pavel Kacerovský