Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

SOUTĚŽ: Neporažené Dynamo hostí v neděli ústeckou Armu

 
sobota, 26. srpna 2017, 20:14

Na závěr náročného „anglického týdne“ budou soupeřem českobudějovického Dynama Severočeši z FK Ústí nad Labem, kteří se sedmi body okupují osmou příčku. Jihočeši budou chtít před reprezentační přestávkou navázat na úspěšný start a naplno bodovat.

Ústečtí si po dvou porážkách za sebou spravili chuť ve středečním utkání se Znojmem. V sestavě Kotěra – L. Vaněk, Pimpara (63. Jindráček), Leibl (83. D. Procházka), Šnirc – M. Zeman, J. Peterka, Miskovič, Richter (86. Matějka) – Kacafírek, P. Pilík přehráli Jihomoravany po všech stránkách a uštědřili jim vysokou porážku (0:4). Svěřenci trenéra Jiřího Skály, který během své kariéry oblékal také dres Dynama ČB, bodují především na domácím trávníku. Venku uhráli ve dvou zápasech pouhý bod.

Poslední vzájemná bilance obou nedělních protivníků hovoří od sestupu Dynama z první ligy pro českobudějovický klub. V sezoně 2015/16 nejprve překvapivě doma prohrál 0:1 (Hyčka), ale v odvetě to Severočechům vrátil i s úroky 3:0 (Kalod 2, Čavoš).  V minulém ročníku vyhráli černobílí na Střeleckém ostrově 2:1 (Táborský z pen., Kadula – Moulis) a v Ústí se rozešli bezgólovou remízou.

S organizovaným fotbalem začali v Ústí hned po druhé světové válce. V roce 1951, v době nesmyslných reorganizací, si zajistili účast v první lize jako finalista Československého poháru! V roce 1958 hráli znovu v nejvyšší soutěži, ale opět jen jednu sezonu. Třetí účasti mezi elitou, postupem z druhého místa, se Ústečtí dočkali po dlouhých 52 letech. Za tímto úspěchem stála trenérská práce Svatopluka Habance.

Prvoligový ročník 2010/2011 muselo Ústí kvůli nevyhovujícímu stadionu odehrát v teplickém azylu a v těžké konkurenci skončilo poslední. Následně druhou ligu vyhrálo, ale kvůli nevyhovujícímu stadionu zůstalo jen před branami Gambrinus ligy. V posledních sezonách končilo pravidelně uprostřed druholigového pelotonu.

Nedělní utkání má výkop v 17 hodin a řídí jej trojice rozhodčích Lerch – Ratajová, Vitner.

SOUTĚŽ O LÍSTKY

Díky soutěži s Jihočeským fotbalem můžete vyhrát 20 vstupenek, které si mezi sebe rozdělí 10 čtenářů! Každý tedy dostane dva lupeny. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do sobotní 20. hodiny následující otázku a pak už jen čekat na slosování, které zveřejníme v článku. Lístky si mohou výherci vyzvednout na informačním centru u hlavní brány (ul. Emila Pittera) stadionu Střeleckého ostrova dvě hodiny před začátkem zápasu a musí se prokázat občanským průkazem.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže. 

Soutěž skončila.

Edin Džeko je z Bosny a Hercegoviny. Správně byla odpověď A.

Výherci: Radek Kůrka, Tomáš Weinhard, Tomáš Tauber, Lukáš Tauber, Dušan Bříza, František Bican, Pavel Kulveit.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle