Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roman Nádvorník: Na nové hřiště si musíme lépe zvyknout

 
neděle, 6. srpna 2017, 21:41

Velká úleva. Tak by se daly popsat pocity trenéra FC MAS Táborsko Romana Nádvorníka poté, co jeho svěřenci dokázali v prvním utkání na novém stadionu Kvapilova srovnat v posední šestině zápasu dvoubrankový náskok FK Olympia a napsat historický výsledek 2:2. Ve hře svého celku viděl trenér kostrbatost, ale také připomněl, že tým zápas dohrával se třemi devatenáctiletými mladíky.

Nemrzí vás časté ztráty míčů a nepřesnosti ve hře vašeho mužstva?
Je třeba připomenout, že soupeř hrál velice agresivně, že k nám rychle přistupoval. Mnoho týmů nebude takhle rychle napadat a tvrdě dohrávat souboje. Máme pět lidí rozkopaných. Díky agresivitě nás soupeře přehrával.

Jaký vliv na váš herní projev měl nový stadion?
Musíme si na nové hřiště ještě lépe zvyknout, trénujeme na něm teprve čtrnáct dní. Je to jiné, nové prostředí a já věřím, že to příště bude pro nás zase lepší. Prostředí je tu fotbalové, což nás vyburcuje. Už teď to bylo cítit. Diváci nám v závěru hodně pomohli.

„Jsem rád, že jsme v prvních dvou kolech bodovali, neprohráli jsme, máme dva body.“


Váš mladý tým má za sebou další těžký duel, jak mu to pomůže v nadcházejících kolech?
Říkal jsem to už několikrát, že my máme v prvních pěti kolech těžký los. Hradec Králové už máme za sebou, čekají nás Sokolov, Příbram, Opava. Utkání s Olympií bylo také těžké. Jsem rád, že jsme v prvních dvou kolech bodovali, neprohráli jsme, máme dva body. Náš tým je skutečně mladý. Doufám, že s každým zápasem jeho výkonnost poroste a že náročnou soutěž nakonec zvládneme.

Mluvil jste o tom, že máte některé hráče pokopané. Ve středu v poháru v Králově Dvoře tedy nastoupí jiná sestava?
Nastoupí někteří hráči z lavičky, určitě dostanou příležitost hráči širšího kádru. Musejí si to v Králováku uhrát.

Konkrétně střelec vyrovnávacího gólu Kostka si řekl o větší prostor?
Vojta Kostka je u nás v tuto chvíli druhým útočníkem. Dnes dostal prostor asi patnáct minut. Své role se zhostil velmi dobře.

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Jan Škrle