Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nový stadion Táborska viděl remízu 2:2 s Olympií

neděle, 6. srpna 2017, 07:37

Po 28 letech se v sobotu druhá fotbalová liga vrátila v Táboře k Jordánu. FC MAS Táborsko otevřel nový (i když stále nedokončený) stadion v Kvapilově ulici mistrovským zápasem s nováčkem soutěže – exhradeckým FK Olympia. Sváteční atmosféru, kterou podpořilo téměř 1300 diváků, málem pokazili hosté, kteří dvě třetiny zápas režírovali tak, aby si odvezli tři body. Vedli už 2:0. Naštěstí pro domácí se tak nestalo. Táborsko nezměrnou vůlí v závěru srovnalo dvoubrankové manko a křest stadionu přinesl alespoň jednobodovou radost. Šťastnými střelci premiérových gólů se stali Musiol a pár minut před koncem mladíček Kostka, odchovanec klubu, který přišel podpořit útok.

Táborsko do utkání vyrukovalo v nové sadě dresů se třemi otazníky na prsou, což je přímá výzva pro případného partnera klubu, který by si na prestižním místě chtěl koupit reklamu. Domácí celek chtěl potvrdit cenný bod z Hradce Králové, ale možná horko, možná premiéra na novém stadionu modrobílým svazovala nohy. To Olympia působila svižněji, hrála hodně od podlahy a ve 22. minutě šla do vedení Rumlem. Ten pěkně trefil míč po rozehrané standardce pod břevno. 0:1. Nervozity a nepřesností na kopačkách snaživého Táborska pak přibylo. Olympia v klidu vyhrála poločas.

Když Táborsko přečkalo obrovskou šanci Vopata, který krátce po změně stran trestuhodně pálil vedle, pustilo se do ofenzivy. V 57. minutě si domácí konečně vypracovali gólovou tutovku, kterou Myslivečkovi předložil vystřídavší Mrsić. Jenže zakončení odchovance Slavie bylo slaboučké. Za deset minut udeřili hosté podruhé. Hedvábný centr zprava uklidil do sítě hlavou slovenský záložník Liener. 0:2.

Když to s Táborskem vypadalo zle, nedobře, začaly se probouzet ochozy na stadionu a také hráči na hřišti. V 71. minutě nádherně vypracoval gólovku pro Nešického Prošek, ale rána mířila vedle. V 78. minutě se stadion dočkal. Po další standardce, kdy brankář Olympie Frydrych míč špatně vyboxoval, se důrazem prosadil útočník Musiol. 2:1. Dvě minuty před základní hrací dobou využil závaru před brankou Kostka a doslova dotlačil míč za čáru. 2:2. Kvapilka jásala – premiéra neměla hořkost porážky. Táborsko vydřelo bod.

Hodnocení trenéra Romana Nádvorníka (FC MAS Táborsko): „Patnáct minut na nás byla vidět nervozita z prvního domácího zápasu na novém stadionu. Když jsme se začali dostávat do hry, soupeř udeřil. Na standardní situace jsme se připravovali, bohužel jsme z ní dostali gól. Ruml by to takhle z deseti pokusů už netrefil, ale bohužel u nás to trefil pěkně. Šli jsme do kolen, tato situace nás vykolejila. Po přestávce jsme dostali druhý hloupý gól. Pak jsme se snažili něco vymyslet, začali jsme hrát na dva útočníky a naštěstí se nám podařilo vyrovnat. Ještě předtím jsme zahodili dvě šance Myslivečka a Nešického. To musíme proměňovat. Chci hráčům poděkovat za to, že se zvedli, šli na krev až do konce utkání.“

Hodnocení trenéra Miloše Sazimy (FK Olympia Praha): „Kdyby nám někdo před utkáním řekl, že získáme v Táboře bod, brali bychom ho. Vzhledem k průběhu utkání jsme tu asi měli zvítězit. Doplatili jsme na katastrofální neproměňování šancí. Po vystřídání Lienera jsme ztratili střed hřiště, čehož domácí využili a zaslouženě vyrovnali.“

FC MAS Táborsko – FK Olympia Praha 2:2 (0:1)

Branky: 78. Musiol, 88. Kostka – 22. Ruml, 67. Liener. Rozhodčí: Lerch – Flimmel, Šimáček. ŽK: 30. Klusák – 28. Dordević, 59. Žežulka. Diváci: 1285.

Táborsko: Toma – Klusák, Navrátil, Zavadil, Souček – Kučera – Prošek, Nešický (73. Kostka), Mysliveček (64. Kopřiva), Veselý (52. Mršić) – Musiol.

Olympia: Frydrych – Maršálek, Opluštil, Žežulka, Ruml – Frizoni, Liener (75. Novák), Verner, Vopat (90. Kuťák) – Dordević, Bareš.

 
 
Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Jan Škrle