Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko vstoupilo do přípravy. Kouč Nádvorník otestuje osm hráčů

 
středa, 4. ledna 2017, 10:48

Druholigový FC MAS Táborska zahájil zimní přípravu na jarní část soutěže. Ve středu 4. ledna 2017 se v Táboře v Kvapilově ulici sešlo s novými posilami celkem 29 hráčů, kteří pod staronovým trenérem Romanem Nádvorníkem absolvují zimní přípravu. Jak tomu bývá, mezi kmenové hráče Táborska se opět přiřadilo několik hráčů, kteří budou bojovat o místo v kádru.

Mezi nové adepty patří Daniel Klusák (FC Vysočina Jihlava), Adam Ševčík (SK Sigma Olomouc), Daniel Souček (SK Slavia Praha), Martin Toml (FK Mladá Boleslav), Mojmír Trebuňák (MFK Košice), Petr Zavadil (FC Fastav Zlín) a dva hráči ze zahraničí Alexander Jeftić a Maty Mrsić (srbské národnosti).

O tom, že zimní příprava není jen o příchodech hráčů, nasvědčují také dva výrazné odchody. Dlouholetý kapitán Peter Mráz a Ivan Cíferský dostali svolení od klubu k tomu, aby si hledali nové angažmá. „Ivan Cíferský již dlouhodobě avizoval návrat zpátky na Slovensko, kde se oženil a kde by rád působil. Proto jsme se rozhodli mu toto umožnit již nyní v zimě,“ uvedl Tomáš Samec, výkonný ředitel klubu, který dále dodává: „Rozhodli jsme se, že do jarní části soutěže chceme jít s malinko omlazeným kádrem. Do zimní přípravy tak opět nastoupí někteří mladí hráči, kteří patří ve svých klubech a ve své věkové kategorii k těm nejzkušenějším. Jsme rádi, že do přípravy se zapojí také naši odchovanci jako je Marek Novák a Michal Mácha, kteří během podzimu sbírali zkušenosti v třetiligovém B týmu. Mezi ty úplně nejmladší hráče patří Filip Zadražil, talentovaný brankář kategorie U17, který společně s Filipem Hňupem budou zapojeni do tréninkového cyklu A týmu, neboť zraněný Lukáš Brych musí absolvovat chirurgický zákrok.“

FC MAS Táborsko se stejně jako loni zapojí do zimního Tipsport Cupu 2017, přičemž své zápasy odehraje na hřišti Slavoje Vyšehrad. První zápas Táborsko absolvuje 10. ledna, kdy změří své síly s týmem 1. FK Příbram. Následně na to odehraje 17. ledna televizní utkání proti Bohemians Praha 1905, které bude vysíláno od 13.00 hod. na ČT4 Sport. V sobotu 21. ledna odehraje poslední skupinový zápas s FC Hradcem Králové. Víkendu 28. ledna bude hrát Táborsko o konečné umístění v tomto poháru.

Zimní příprava bude velmi náročná, svědčí o tom třífázové tréninky, které trenér Nádvorník svému mančaftu naordinoval. „V hledáčku Táborska jsou nadále i další talentovaní hráči, kteří by mohli posilnit kádr do jarní části soutěže, ale zatím jim jejich klubová příslušnost nedovolila připojit se k našemu týmu. Je pravidlem, že tito hráči se zapojují do druholigových mančaftů až po uzavření kádrů před prvoligovou sezonou,“ uvedl Roman Nádvorník.

Fotogalerie Jana Škrleho zde

Napsal(a) Kateřina Betáková/FCT | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama