Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo zahájilo přípravu na jaro. Hlásili se tři novicové

 
úterý, 3. ledna 2017, 10:27

Druholigoví fotbalisté SK Dynamo České Budějovice zahájili přípravu na jarní část Fotbalové národní ligy. V následujících týdnech je čeká soustředění a sedm zápasů.

„Těšíme se. Kluci si odpočinuli a věřím, že jsou plní elánu. Důležité je, že jsou všichni zdraví. Přípravu jsme se snažili připravit tak, abychom z toho těžili v jarní části sezony,“ řekl trenér Dynama David Horejš. „Do každé řady jsme chtěli získat jednoho hráče. Navíc jsme zapojili i naše dorostence.“

Po problémech fotbalové Myjavy na Slovensku se v kabině objevili Patrik Banovič a Šimon Šmehyl. „Patrik je stoper, ale dokáže hrát i na kraji. Šimona budeme zkoušet v záloze. Kluci svou šanci dostanou a věřím, že kádr zkvalitní. Viděli jsme je na videu a máme o nich dostatek informací,“ upřesnil dále Horejš. Oba Slováci jsou na jihu Čech na testech a v následujících dvou týdnech se pokusí trenéra přesvědčit, aby získali smlouvu.

Naopak jistým novým hráčem, který v Českých Budějovicích stráví jarní část ligy, je mladý Lukáš Matějka z Viktorie Plzeň. V Juniorské lize nastřílel za podzim 11 gólů a je z celé soutěže nejlepším střelcem. „Víme o něm, že jde o pracovitého a charakterově výborného kluka. Do hry přinese svěží vítr a nedá nic zadarmo. Jistě bude tlačit na starší hráče, kteří nemají nic jistého.“

Za Dynamo pak bude i na jaře hrát zkušený Jiří Kladrubský. „Jeho obrovská výhoda je v univerzálnosti. Může zastat tři posty a svými zkušenostmi nám hodně pomůže,“ ví Horejš o přednostech bývalého hráče Sparty nebo Slovanu Bratislava. Jihočeši stráví přípravu v domácím prostředí, které zpestří pětidenní soustředění v Třeboni.

V prvním utkání pojede Dynamo do Regensburgu (16. ledna). Doma bude poprvé hrát 22. ledna s Loko Vltavín. Generálkou na jarní část ligy bude zápas s Vlašimí, který by se měl na Střeleckém ostrově odehrát 25. února od 18:00. V případě nepřízně počasí by se zápas odehrál pravděpodobně od 14:00 na Složišti.

Plán zimní přípravy SK Dynamo České Budějovice:
6. leden: fyzické testy na FTVS v Praze,
16. leden: SSC Jahn Regensburg – SK Dynamo 15:30,
22. leden: SK Dynamo – Loko Vltavín 11:30 (Složiště),
28. leden: FC Vysočina Jihlava – SK Dynamo 11:00,
30. leden – 3. únor: soustředění Třeboň,
4. únor: SK Dynamo – FC Viktoria Žižkov 11:00/13:00 (Složiště),
11. únor: FK Teplice – SK Dynamo 14:30,
18. únor: SK Dynamo – MFK Chrudim 13:00 (Složiště),
25. únor: SK Dynamo – FC Sellier&Bellot Vlašim 18:00 (Střelecký ostrov nebo 14:00 Složiště).

Aktuální kádr SK Dynamo České Budějovice:
Brankáři: Kamil Hajdušek, Zdeněk Křížek, Jindřich Staněk.
Obránci: Patrik Banovič, Jiří Funda, Mikuláš Jáša, Jiří Kladrubský, Michal Klesa, Pavel Novák, Ondřej Šourek, Filip Vaněk.
Záložníci: Petr Benát, Patrik Čavoš, Adrian Čermák, Jan Hála, Jindřich Kadula, Jakub Pešek, Šimon Šmehyl, Roman Wermke.
Útočníci: Lukáš Matějka, Richard Kalod, Ivo Táborský.

Napsal(a) Michal Heřman | Foto Jan Luxík