Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

FOTO: Malšany v poháru vyučoval v zakončení Turek

 
sobota, 22. července 2017, 22:31

Výsledek prvního kola MOL Cupu vypadá pro malšany hrozivě, ale při troše štěstí mohl vypadat zcela jinak. Třikrát trefili brankovou konstrukci, dvakrát tyč a jednou břevno, a nebýt toho odešli se vztyčenou hlavou. Takto museli skousnout vysokou porážku od třetiligového celku, jehož kapitán Martin Turek ukázal, co to znamená zachovat při zakončení chladnou hlavu. V takové pozici se ocitl čtyřikrát a byl z toho hattrick.

Úvodní půlhodinu byla hra vyrovnaná s jednou šancí na každé straně. U domácích se v ní ocitl v 18. min. stoper Maršík, hlavičkující do brankáře, u hostů o tři minuty později Večera, jehož dalekonosný lob minul opuštěnou branku. Pak se ale „z ničeho nic“ skóre rychle měnilo. Nejprve ve 36. min. ho otevřel na moment zapomenutý Martin Turek a ten samý hráč za tři minuty přidal další „snadný“ gól.

Po změně stran nápaditý a oboustranně kombinační fotbal pokračoval. Zatímco ale snaha malšanů dát gól, byla marná, hosté v 57. min. Vojtěchem Balatou, v 80. min. Martinem Turkem a v 90. min. Janem Zákostelským, který poslal přesně k tyči trestný kop z hranice velkého vápna, stav stále navyšovali. To domácí střely končily na brankové konstrukci – nejprve Růžičkovu ránu v 68. min. zastavilo břevno, ten samý hráč hlavičkoval v 71. min. po Otepkově centru do pravé tyče, a aby se to nepletlo, střídající dorostenec Tibitanzl trefil po brejku v 89. min. tyč levou. Pro Roudné hořká zkušenost, pro Benešov zasloužený postup.

„Pro divizní tým je každý zápas se silnějším soupeřem cenný. Jakmile hráči povolí v koncentraci nebo lehkomyslně opustí své pozice, bývá zpravidla zle, protože zkušený soupeř to trestá. Musí si to ale uvědomit, a poučit se z toho,“ komentoval dění na hřišti po prvních dvou gólech hostů fotbalový metodik a expert Ladislav Bernát, který ve třetí lize prožil řadu let na lavičce „béčka“ Dynama a Písku.


Malše Roudné – SK Benešov 0:5 (0:2)

GÓLY: 36., 39., 80. TUREK, 57. V. BALATA, 90. ZÁKOSTELSKÝ.
ROZHODČÍ: DUJSÍK – KVAČEK, VRCHOTA. ŽK: 2:0 (PÍŠA, KÖSSL). DIVÁKŮ: 200.


ROUDNÉ: KONEČNÝ – VÁVRA, TUŠER, MARŠÍK, KÖSSL – RŮŽIČKA, O. OTEPKA, KOŘÍNEK (60. TIBITANZL), PÍŠA, BARTOŠ (81. ZÍKA) – MARKYTÁN. TRENÉR RUDOLF OTEPKA.


 
 
Napsal(a) Zdeněk Zuntych | Foto Jan Škrle