Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Přál bych si klidnější sezonu, říká k příštím plánům Jankova kouč Ivo Čech

 
sobota, 1. července 2017, 13:34

SK Jankov to neměl po vítězství v krajském přeboru v divizi jednoduché. Na podzim se seznamoval se všemi aspekty celostátní soutěže, na jaře se výrazně zlepšil a vyrazil úspěšně za záchranou, kterou završil v závěrečném střetnutí. Radost vzápětí vystřídalo zklamání. Hned čtyři hráči dali Jankovu sbohem a na volný přestup odešli jinam. „S tím jsme nepočítali,“ mrzí kouče Iva Čecha.

O kolik let jste v uplynulé sezoně zestárl?
To nevím, možná to vědí doma..., ale pravda je, že to bylo dost hektické.

Boj o záchranu se protáhl až do poslední kola. Věřil jste po celou dobu, že soutěž zachráníte?
Věřil, víceméně. Druhá věc je, na jakém základě. Po podzimu to s dvanácti body růžové nebylo, po dvou třetinách soutěže to bylo veselejší, závěr byl napínavý se šťastným koncem.

Kdy vám bylo nejhůř?
Dvouměsíční podzimní šňůra bez bodového zisku byla velkým náporem na psychiku, po 20. kole to bylo nadějné, ale začalo se trochu ukazovat, že se blíží konec a já se bál, že to nebudeme mít jen ve svých rukách.

Jako klíčový se ukázal zápas v Rokycanech. Souhlasíte?
Určitě, byl to náš přímý konkurent v boji o záchranu, a jak se ukázalo, šlo o rozdílové body v konečném hodnocení.

Jak jste si užil záchranářské oslavy po utkání v Č. Krumlově? Spadlo to z vás?
My měli poměrně slušné celé jaro a já věřil, že jsme schopni ten potřebný bod uhrát i v Krumlově. To se podařilo a v tomto smyslu se dá říci, že to ze mne i spadlo. Ale protože jsem spoluzodpovědný i za hráčský kádr a většinu hráčů jsem si za dobu svého působení i oslovil, tak mi ty informace bezprostředně po utkání tu náladu zase zkazily.

Překvapilo váš, že hned pět hráčů z Jankova odešlo?
To je to, nač narážím a překvapilo není to správné slovo. Styl, jakým k tomu došlo ze strany většiny hráčů i dotyčných oddílů, má ke korektnosti daleko a myslím, že se to nedělá. Zvláště pokud nějakou dobu spolupracujete a řekl bych i úspěšně, tak by i to ukončení spolupráce mělo mít nějakou formu a to se tady nestalo. Nazývám to útěkem, a to si zejména náš prezident Václav Maxa nezaslouží, navíc on by ani v Jankově nikoho, kdo tu nechce být, nedržel. Řekl bych, že si někteří ty příslušné paragrafy vyložili po svém a tu možnost danou přestupním řádem spíše zneužili, protože s námi, pokud vím, nikdo k jednacímu stolu ani nezasedl.

Takže přes léto máte další starosti…
A velké, neboť jsme s tím nepočítali a o doplnění kádru neusilovali, zatímco nyní je to nutnost. Ale jak řekl, myslím, Libor Šolc, tady v regionu pořídit hráče pro divizi není vůbec jednoduché, s tím souhlasím. Pro nás je to ještě složitější, protože si vlastně nemůžeme pomoci v rámci klubu, vzhledem k soutěžím v jakých startuje náš dorost a béčko. Uvidíme, jak se s tím poperou hráči, kteří zůstali, protože na ně to bude určitě větší nápor a zodpovědnost, zejména s ohledem na tréninkový proces při rodinných, pracovních, studijních a dalších povinnostech.

Na volný přestup jste získali brankáře Komárka, který už u vás úspěšně působil, velkou posilou by měl být budějovický Lengyel. Počítám, že jednáte o dalších posilách?
To bych trochu poopravil, příchod Honzy Komárka k nám byl dohodnut po jednání p. Beránka (manažer SK Jankov, pozn. aut.) s vedením SKP za hodnotu danou tabulkou odsouhlasenou mateřským oddílem. Roman Lengyel je jiný případ, jeho příchod nedopadl, ale volný přestup byl do systému přesto po jeho domluvě s V. Maxou zadán, navíc až po jeho vážném zranění, když si přetrhl Achillovu šlachu. Já bych si hlavně přál, aby byli naši hráči zdraví, protože kádr se zúžil a navíc v posledním utkání utrpěl vážnější zranění Fajtl, fit není ani Sedlic a to je už opravdu i na mě moc.

Do divizní skupiny A přibylo pět nováčků. Ze silných týmů zůstaly jen K. Vary. Soutěž by mohla být daleko vyrovnanější, co myslíte?
To nyní asi nejde říci, někdy má nováček v kádru hráče zkušené, z vyšších soutěží a může hrát od začátku důstojnou roli, jiné oddíly projdou obměnou, třeba jako se to teď stalo nám, to ukáže až samotná soutěž.

Kdy začínáte s přípravou a s kým se během ní střetnete?
Začínáme v týdnu po 10. červenci, nečekají nás žádné převratné změny, takže trénujeme v průměru třikrát týdně, odehrajeme čtyři přátelská utkání - s Pískem, Hlubokou, Dynamem jun. a Rudolfovem, tedy samými kvalitními soupeři.

S jakými plány půjdete do příští sezony?
Přál bych si klidnější sezonu, tedy samozřejmě udržet divizní soutěž a pokud možno to nenechávat na poslední kolo.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák, Jan Škrle