Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Divize: Bezgólová remíza v derby znamená záchranu Č. Krumlova a Jankova

 
pátek, 16. června 2017, 20:20

Největší pozornost jihočeských fanoušků byla v pátečním podvečeru samozřejmě upřena do Českého Krumlova, kde hrály sestupem ohrožené jihočeské týmy. Oba se navzájem pozorně hlídaly a k vidění byl spíš taktický boj, než nějaký líbivý fotbal. Po devadesáti minutách gól napadl, v penaltovém rozstřelu bral plusový bod Jankov. Ve druhém střetnutí nezvládla Čížová druhý poločas v Rokycanech, ale Západočechy nespasila ani výhra 5:2. Divizi minimálně na rok opouští trojice Sušice, Ostrov a po dnešku Rokycany.

FC ROKYCANY – TJ SOKOL ČÍŽOVÁ 5:2  (1:2)

GÓLY: 15., 70. (11) ČERNÝ,  46., 81. VITELA, 84. KONČAL - 9. CHYTRÝ, 45. NEČAS.
ROZHODČÍ: KYNCL – KLUPÁK, KRUPKA. DELEGÁT: VRZAL. ŽK: 2:2 (PROCHÁZKA, VAŠČÁK – KRATOCHVÍL, NOVÁK). DIVÁKŮ: 250.


ČÍŽOVÁ: KRATOCHVÍL - JANOCH, NOVÁK, ROZHOŇ (46. POHNÁN), HELD – POLODNA, DVOŘÁK, KOČÍ, NEČAS (84. SATRAPA) – CHYTRÝ, JANDA. TRENÉR ZDENĚK STAROBA.

Rokycanům šlo o všechno, hosté už měli vystaráno. Přesto měli víc ze hry a v 9. minutě je přivedl do vedení Chytrý střelou zpoza vápna – 0:1. Po čtvrthodině hry se ale ozvali také domácí. Kratochvíl vyběhl za balonem a chtěl ho ukrýt pod svým tělem. Jenže Černý byl rychlejší, udělal mu kličku doprava a z těžkého úhlu srovnal – 1:1.

Jihočeši chtěli potvrdit svoji formu a těsně před koncem poločasu šli znovu do vedení. Nečas vypíchl rokycanským bekům a po samostatném úniku nedal gólmanovi šanci – 1:2. Pak ovšem musel po zranění střídat stoper Rozhoň, kterého nahradil Pohnán.

Jenže ve druhém dějství už dokázali skórovat pouze Západočeši,  hned po přestávce vyrovnal hlavičkou Vitela na 2:2. Gól vlil domácím do žil nový elán a po sporné penaltě obrátil skóre Černý – 3:2. Ovšem ani jednobrankový náskok jim nedával jistotu vítězství, protože to je ošidný stav. Po třetím gólu v Kratochvílově síti už čížovští hráči neměli síly k obratu. Rokycanským se v závěru podařilo ještě dvakrát skórovat. Na dvoubrankový rozdíl zvýšil Vitela a definitivní stav určil Končal – 5:2. „Tenhle poslední zápas sezony se mi hodnotí dost těžko. Měli jsme za sebou náročný program a únava si zřejmě ve druhém poločase vybrala svoji daň," poznamenal trenér Čížové Zdeněk Staroba.


FK SLAVOJ ČESKÝ KRUMLOV – SK JANKOV 0:0, penalty 4:5

ROZHODČÍ: ŠOB – NOVOTNÝ, NOVÁK. DELEGÁT: ZEMAN. BEZ KARET. DIVÁKŮ: 271.


Č. KRUMLOV:  TRNKA – ŠVEC, KABELE, DUDÁK, MRAVEC (46. SVOBODA) – WAGNER (72. HOFMANN), TŮMA, NOVÁK (46. PERSÁN), BABKA – KLIVANDA (84. NECKÁŘ), BERÁNEK. TRENÉR VÁCLAV DOMIN.

JANKOV: PAVELEC – FAJTL (62. MUŽÍK), KRONEISL, POPELKA, ZAJÍC – BÜRGER, MARŠÁN (87. CIMERHANZL), VORÁČEK (56. KOLLÁR), BERÁNEK (85. LOŠEK) – ŠEBELKA, SEDLIC (77. RYTÍŘ). TRENÉR IVO ČECH.

Situace v sestupových vodách se v závěru soutěže vyvinula pro jihočeské zástupce více než příznivě. Rokycany měly ještě čtyři kola před koncem čtyřbodový náskok na dvojici Č. Krumlov – Jankov, ale v závěru už jim došel dech a třikrát nezískaly ani bod. To dalo šanci oběma pátečním soupeřům. Trenéři Václav Domin a Ivo Čech si během náročné sezony užili své, a jak oba po derby poznamenali, přibylo jim několik šedin.

V zápase o všechno bylo patrné, že hráči Č. Krumlova a Jankova si uvědomují důležitost zápasu. Případná porážka mohla zhatit celoroční snažení. Mužstva vsadila na pečlivou defenzivu, hrálo se většinou ve středu hřiště a bez šancí. Téměř tři stovky diváků viděly míč v síti až v penaltovém rozstřelu, který následoval po bezgólové remíze. Až do devátého pokusu byli exekutoři stoprocentní. Začal jankovský Zajíc, po něm domácí Beránek, Šebelka, slavoják Babka se štěstím propálil brankáře Pavelce, Mužík, Neckář, Kroneisl, Tůma, Kollár. Pátou sérii uzavíral domácí bek Švec, ale slabou střelu k levé tyči Pavelec vyrazil a druhý bod putoval do Jankova.

Radost ze záchrany Slavoje měl také František Šebelka, který v plné svěžesti oslavil 85. narozeniny. Jak Jihočeskému fotbalu prozradil, zelenobílý dres nosil do pětatřiceti a s šálou kolem krku mu pravidelně jezdí držet palce až z Budějovic. „Co bych dělal doma. Jezdím autem, to není problém. Zvládnu i cestu do Chorvatska,“ prohlásil dědeček bývalého slavojáka Jindřicha Rosůlka. A jak dodal, příbuzenské kořeny má s jankovským Janem Šebelkou.

Aktuální tabulka divize A zde

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle