Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Markytán vystřílel výhru Roudnému, do sestavy malšanů se vrátil trenér Rudolf Otepka

 
sobota, 27. května 2017, 20:35

Důležitý duel o záchranu v divizi přiměl roudenského trenéra Rudolfa Otepku, aby po řadě měsíců opět oblékl dres a postavil se do středu zálohy. Na marodce má ze základní sestavy syna Matěje, Průchu a Lercha, a na lavičce už jen talentované dorostence.

O cenných bodech rozhodl po změně stran a během chvíle Matyáš Markytán. Nejprve v 60. min. proměnil kolmici, kterou ho na brankáře vyslali nahrávající Vogl s Ondřejem Otepkou, a hned o minutu na to rybičkou poslal do sítě míč, vrácený před branku od zadní tyče kapitánem Píšou. Oba pohledné fotbalové momenty pak v 86. min. stvrdil střídající dorostenec Dominik Samek, který podél gólmana zakončil akci, na jejímž počátku byl dlouhý výkop brankáře Hřebejka.

Výhra Malše byla zasloužená. Po opatrném začátku, kdy nikdo nechtěl chybovat, si sice Viktoria vytvořila první příležitosti, ale zakončení nezvládla. Už v 11. min. běžel po kiksu domácích na branku Kuhajda, ale zbrkle o ni přišel. Po půlhodině hry pálil ještě těsně vedle jeho spoluhráč Kravaj, ale pak už se o slovo hlásili malšané. Po nápaditých kombinacích si ještě před odchodem do kabin vytvořili čtyři gólové šance, ale v zakončení selhali nebo je vychytal hostující brankář Šmejkal. Za jeho zády tak neskončily hlavičky Markytána (na snímku), Píši a Kössla, vesměs po centrech Vávry, ani rána Tušera po nápaditě rozehraném rohovém kopu.

Hostující Viktoria hrála aktivně i po změně stran, ale obdržené branky jí sebraly vítr z plachet. Do hry se pak vrátila až čtvrt hodiny před koncem, ale to si už Roudné ve výborném zápase body ohlídalo.


MALŠE ROUDNÉ – VIKTORIA MARIÁNSKÉ LÁZNĚ 3:0 (0:0)

GÓLY: 60., 62. MARKYTÁN, 88. SAMEK.
ROZHODČÍ: MATOUŠEK – VNUK, HÁDEK. DELEGÁT: ŘEZÁČ. ŽK: 1:2 (TUŠER). DIVÁKŮ: 100.


ROUDNÉ: HŘEBEJK – KÖSSL (88. ZÍKA), VOGL, TUŠER, TUREK – RŮŽIČKA (88. BUDÍN), R. OTEPKA (82. KOŘÍNEK), O. OTEPKA, VÁVRA (58. SAMEK) – PÍŠA, MARKYTÁN (90. TIBITANZL). HRAJÍCÍ TRENÉR R. OTEPKA.

Napsal(a) Zdeněk Zuntych | Foto Jan Škrle