Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová si předehrává, ven cestuje pouze Krumlov. Tipy na divizi obstaral Miroslav Jaroušek

 
pátek, 26. května 2017, 12:10

Jihočechy prověří dva pražské týmy. Už v pátek přivítá Čížová Aritmu a v neděli přijede do Jankova Admira. Do Roudného zavítají v sobotu Mariánky, takže za soupeři vyrazí před nedělí Krumlov, a to do Sušice. O tipy se s námi tentokrát podělil Miroslav Jaroušek.

Písecký odchovanec a bývalý kapitán Čížové nechyběl u jejího postupu do divize a s potěšením sleduje její výsledky, i když už jenom zpovzdálí. Svoje zkušenosti v současnosti využívá v plzeňské Košutce, kde kope I. A třídu. A jeho bývalí spoluhráči mu stále dělají radost, třebaže je může sledovat maximálně na internetu. „Po skončení v Čížové jsem byl přesvědčený, že už nikdy k žádnému mistrovskému zápasu nenastoupím a že jsem tím završil svou téměř třicetiletou fotbalovou kariéru. Chtěl jsem se naplno věnovat trénování dětí v klubu, kam před lety začal chodit starší syn a který je nedaleko mého bydliště v Plzni na Košutce. Samozřejmě jsme se bavili s tehdejším trenérem Košutky i o tom, že bych jim pomohl v soutěži (I. A třída). Já to s díky odmítal s tím, že nemám čas ani na trénování a ani na zápasy. Uběhl rok bez fotbalu a mě začaly „svědět nohy“. No a jak to tak bývá, tak jsem vábení podlehl. V A mužstvu chybějí zkušení třicátnici, tak si klub pořídil mě, zkušeného pětatřicátníka. V současné době tedy stále hraji. Snad se mi daří něco málo klukům předat, co se organizace hry týče a zúročí to v budoucnu. Na hřišti bývám obvykle nejstarší a určitě i nejpomalejší, ale pořád vyskočím dost vysoko, a umím dost překážet útočníkům soupeře. (Smích). Tělo samozřejmě občas vypoví službu, a tak o veselé historky občas není nouze. Například střídání ve druhých minutách zápasů je toho jasným důkazem. Dost často si vzpomenu na rozhovor s Pavlem Horváthem, který někde v médiích uvedl, že druhý den po zápase si musí vzít brufen, aby vůbec vstal z postele. Dřív jsem se tomu divil, dnes už ho chápu.“ (Smích)

Na Košutce jsem našel novou fotbalovou rodinu, která je svým způsobem také výjimečná. Kluci jsou nejenom spoluhráči, ale i kamarádi, kteří spolu hrají od dětství, a jsou ochotni se za sebe poprat na hřišti i v hledišti Fotbalem to na Košutce jen začíná.

Třetím rokem trénuji na Košutce žáky, nejdříve mladší a teď druhým rokem starší. Kluci hrajou krajský přebor a chci věřit, že je to se mnou baví alespoň tak, jak to mě baví s nimi. Samozřejmě, je to velice časově náročné a občas to je těžké skloubit se zaměstnáním, ale říkám si, že jim stále mám co předat a že to třeba v budoucnu někteří s nich ocení.

Výsledky Čížové samozřejmě pozorně sledují dál a mám z nich velikou radost. Čížová na špici divize je něco skvělého. Trochu mi to připomíná sezonu, kdy jsme postupovali z krajského přeboru právě do divize. Určitě bych si přál, aby tu celosezonní píli přetavili v titul šampióna. Na druhém konci samozřejmě nepřejí sestup nikomu, ale tajně doufám, že mine Jihočechy, nebo jich bude alespoň jen minimum,“ přál si Miroslav Jaroušek.


KOMPLETNÍ PROGRAM 27. KOLA DIVIZNÍ SKUPINY A:

26. května 18:30 Sokol Čížová - SK Aritma Praha

Rozhodčí: Cihlář Jan - Simbartl Václav, Špindlerová Zuzana. Delegát: Schröter Martin.

„Čížová body nerozdává. Potvrdí doma roli favorita a potěší diváky, trenéra Starobu i předsedu Vávru. Jasná výhra domácích o dva góly."

Tip experta: 1

Tip redakce: 1

27. května 10:15 FK Motorlet Praha - FC Rokycany

Rozhodčí: Kapoun Míchal - Baum Tomáš, Šimeček Libor. Delegát: Martinec Lubomír.

„Pražané doma prohráli jen jednou, naopak Rokycany vytěžily z venkovních zápasů jen osm bodů. Pohodlná výhra domácích."

Tip experta: 1

Tip redakce: 1

27. května 17:00 Malše Roudné - FC Viktoria Mariánské Lázně

Rozhodčí: Matoušek Lukáš - Vnuk Josef, Hádek Jaroslav. Delegát: Řezáč Míchal.

„Roudne si většinu bodů připsalo na domácím hřišti a v sobotu své konto rozšíří o další tři, když si po boji poradí s hosty z lázní."

Tip experta: 1

Tip redakce: 1

27. května 17:00 SK SENCO Doubravka – SK Klatovy 1898

Rozhodčí: Cichra Matěj - Hurych Jan, Starý Dominik. Delegát: Dobšík Martin.

„Západočeské derby ovládnou domácí za dva body po penaltové loterii."

Tip experta: 0

Tip redakce: 1

27. května 17:00 FK Ostrov - 1.FC Karlovy Vary

Rozhodčí: Štefan Míchal - Machýček Lukáš, Leška Martin. Delegát: Rauch Pavel.

„Pokud si Vary chtějí uchovat šanci hrát o postup do posledních kol, velí jim povinnost v Ostrově zvítězit. V karlovarském derby vyhrají zkušenější hosté z krajského města."

Tip experta: 2

Tip redakce: 2

27. května 17:00 MFK Dobříš - TJ Tatran Sedlčany

Rozhodčí: Kyncl Tomáš - Teuber Ivan, Krupka Pavel. Delegát: Sádovský Peter.

„Sousedé v tabulce se po řádné hrací době rozejdou s remízou."

Tip experta: 0

Tip redakce: 1

27. května 17:00 SK Jankov - FK Admira Praha

Rozhodčí: Hodek Jakub - Mudra Zdeněk, Pastyřík Vladimír. Delegát: Ploch Robert.

„Mužstvo Jankova na jaře ukazuje, že už si pomalu zvyká na vyšší divizni tempo, a sbírá bodů vice, než na podzim. Jankov se vyvaruje gólů z počátku utkání a Admiru porazí.“

Tip experta: 1

Tip redakce: 1

28. května 17:00 TJ Sušiče - FK Slavoj Český Krumlov

Rozhodčí: Leška Martin - Lafek David, Krejsa Josef. Delegát: Hanzal Jan.

„Oba soupeři těžko střílejí góly a tak nečekám přestřelku. Resumé je 1:1 a výhra Jihočechu po penaltách."

Tip experta: 0

Tip redakce: 2

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle