Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov odjel z Klatov bez bodů

 
úterý, 23. května 2017, 11:15

Ke třetímu utkání v šesti dnech nastoupili fotbalisté Jankova na hřišti Klatov, kde se jim v minulosti nikdy příliš nevedlo. Prohry 1:4, 0:4 a 0:2 Jihočeši nevylepšili bilanci ani tentokrát, a po prohře 0:3 není jejich pozice v tabulce lichotivá.

Hostující tým měl v poslední době problémy především s úvody zápasů. Také v Klatovech nezačal dobře a již v 9. minutě kapituloval. Domácí dostali díky důraznějším soubojům míč k Milanu Lucákovi, ten si ho zasekl z pravé na levou nohu a obstřelil Hejníčka v jankovské brance - 1:0.

Jankov se poprvé v ofenzivě připomněl až v 18. minutě, kdy to na sebe po rychlém brejku vzal Martin Rytíř. Bohužel jeho krásně točená a mířená střela domácí branku o fous minula. Chvíli na to už Rytíř mířil přesněji, ale Rojík si s jeho střelou poradil. Ve 27. minutě si na Zajícův rohový kop dobře naskočil Martin Kollár, jenže rovněž on domácí branku těsně minul.

O dvě minuty později centroval na druhé straně Kotrba, k hlavičce se dostal Martin Janda, avšak v dobré pozici neskóroval. V celkem vyrovnané první půli přidaly Klatovy ještě jednu branku, která byla, zdá se, rozhodující. Tři minuty před pauzou napřáhl zprvu k nevinné střele Michal Lukeš, balon před Hejníčkem spadl, lehce změnil směr a skončil v síti - 2:0.

Před Jankovem byla ještě druhá půle, avšak inkasovaný gól před koncem poločasu hodně mrzel. Nástup do druhého dějství však měli hosté výborný. V 48. minutě se po rohovém kopu dostal k zakončení Martin Kollár. Hosté již zvedali ruce, ale na brankové čáře míč vyhlavičkoval jeden z bránících hráčů. V 50. minutě pálil Jakub Zajíc, Jaroslav Rojík se natáhl a míč vyrazil. Po většinu druhého poločasu byl Jankov lepší, jenže k dalším větším šancím se už nedostal.

Po otevření obrany v závěru přišly na řadu šance domácího celku. V 77. minutě po centru Pavloviče zlikvidoval Krásného střelu Hejníček. Jankovský gólman se vytáhl i v 88. minutě proti obrovské šanci Lukeše. V nastaveném čase poté gólman Jankova hasil únik střídajícího Pavloviče jen za cenu faulu a pískala se penalta. Lukáš Krásný, nejlepší hráč utkání jí proměnil a stanovil konečné skóre - 3:0.

SK Klatovy 1898 - SK Jankov 3:0 (2:0)

Branky: 9. Lucák, 42. Lukeš, 90. Krásný (pen.). Rozhodčí: Kastl - Cihlář, Šálková. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:4 (Kotrba - Kollár, Maršán, Mužík, Hejníček). Střely na branku: 5:5, mimo: 6:5, rohy: 6:6. Diváků: 125.

SK Klatovy: Rojík - Dolanský, Meszáros, Janda, Lukeš - Lucák (83. Mykhalchuk), Stetsenko, Kotrba (88. Bošek), Krásný - Marek (76. Vojtko), Bezděk (70. Pavlovič).

SK Jankov: Hejníček - Fajtl, Lošek, Popelka (71. Cimerhanzl), Zajíc - Pancíř (79. Kroneisl), Kollár, Maršán (46. Šebelka), Rytíř - Mužík, Voráček (65. Sedlic.

Nejlepší hráči: Krásný - Mužík, Fajtl.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Jan Škrle