Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

První Čížová po výhře v dohrávce s Jankovem drží čtyřbodový odstup

 
pátek, 19. května 2017, 10:24

V první půli dominance Čížové, v 62.minutě snižující trefa Jankova, závěr zápasu dramatický, nervní a lehce vyhrocený. Asi tak by se dala v kostce zhodnotit středeční dohrávka divizního 23. kola mezi jihočeskými kluby Jankova a Čížovou. Vítězně z tohoto derby vyšla hostující Čížová, která si v čele tabulky vypracovala již čtyřbodový náskok.

S utkáním uprostřed "anglického" týdne, po pracovních povinnostech většiny účastníků, se mnohem lépe, alespoň co se šedesáti minut hry týče, popasovali hráči vedoucího týmu tabulky. Především v prvním poločase byl rozdíl na hřišti více než znatelný.

Ve 4.minutě měl první šanci zápasu na svých kopačkách Petr Janda, jenž na přední tyči pohotově uklízel míč po rohovém kopu Dvořáka, ale Lukáš Hejníček se vytasil s parádním zákrokem. V 9.minutě po Jandově dobré práci pálil ze střední vzdálenosti Roman Zahrádka, Hejníček byl opět připraven.

Domácí zaostávali za klidně a dobře hrajícími hosty ve všech směrech, a v 16.minutě poprvé inkasovali. Popelka na polovině hřiště prohrál souboj s Jiroušem, ten vysunul Petra Jandu, který s chladnou hlavou zamířil na vzdálenější tyč Hejníčkovy branky - 0:1.

V 25.minutě centroval Dvořák, Jirouš se hlavou prosadit nedokázal, ale mnoho nechybělo. Jenže o minutu později Martin Jirouš využil volnějšího prostoru ve středu jankovské obrany a pěknou střelou zvýšil vedení Čížové - 0:2.

Ve zbytku první půle hosté v poklidu kombinovali, a přestože se už do výraznější šance nedostali, byli na hřišti pány. Jankovští odehráli první poločas s obrovským až bojácným respektem, za soupeřem zaostávali ve všech směrech a sami na branku Čížové vůbec nevystřelili.

Zápas se v rozmezí mezi 45. a 62. minutou nesl v poklidném tempu. Hra domácího celku se po příchodu z kabin sice zlepšila, jenže zkušení fotbalisté Sokolu si výsledek s přehledem hlídali. Vše změnila 62.minuta a snižující trefa Martina Popelky. Ten si po standardní situaci naskočil na střílený centr Patrika Sedlice a bylo to 1:2.

Pořádný šmrnc dodala zápasu hned 63.minuta, kdy se za Fajtlovým nákopem dral Lukáš Voráček, v pokutovém území byl evidentně stažen Rozhoněm, jenže rozhodčí nejen že neudělil žlutou kartu hostujícímu stoperu, ale samotný faul vytáhl mimo pokutové území.

Rázem bylo v utkání mraky emocí a hrálo se to pravé derby. Nutno říci, že zdravě naštvaní Jankovští se mile zvedli a hosté se museli o výsledek bát. Vrátit lídrovi tabulky dvougólové vedení mohl Martin Jirouš, který rozehrával krátce po sobě dva přímé kopy z velmi dobrých pozic, avšak v obou případech pálil jen do zdi.

Zápas gradoval a v 87.minutě dělilo domácí od vyrovnání jen pár centimetrů. Šebelkův centr vrátil do předbrankového prostoru Sedlic, v posledních dnech ofenzivně naladěný Martin Popelka se dostal k hlavičce, kterou Jan Satrapa reflexivně vyrazil na břevno. Poté se ozvala píšťalka sudího Cihláře, který kdesi v pokutovém území viděl útočný faul domácích hráčů a nenechal je tím dorazit na malém vápně poskakující balón. Bohužel musíme konstatovat, že ze strany rozhodčích nešlo o povedený zápas.

Čížová potvrdila své obrovské kvality, a přestože se o výsledek v závěru musela strachovat, vyhrála zcela pozásluze, jelikož minimálně šedesát minut držela domácí hráče v šachu.

Ivo Čech, trenér Jankova: „Vedoucí celek tabulky v posledních dvou zápasech doma přejel týmy ze středu tabulky a nastřílel 11 branek, my nechtěli být dalším obětním beránkem, naopak, chtěli jsme nějaký bod získat. To bychom ale museli začít lépe než s Aritmou, což se bohužel nestalo, opět jsme brzy prohrávali o dvě branky, byli jsme ustrašení, všude pozdě, na obranné polovině nedůslední a vůbec první poločas z naší strany za moc nestál. O poločase jsme si k tomu něco řekli, protože v některých situacích jsme se chovali dětinsky, naivně, to proti tak kvalitnímu mužstvu absolutně nestačí. Hosté hráli jen to, co potřebovali a šetřili síly, ale po kontaktním gólu trochu vypadli z role a měli jsme tam dvě slibné situace na vyrovnání. Nutno ale přiznat, že soupeř ukázal na útočné polovině sílu a Janda s Jiroušem jsou pro tuto soutěž rozdíloví hráči, byť bych při brankových momentech našel i velké chyby našich hráčů. Nedá se nic dělat, musíme získat body někde jinde, pořád platí to samé, že šance na záchranu je jen tehdy, pokud vyhrajeme polovinu zápasů.“

SK Jankov - Sokol Čížová 1:2 (0:2)

Branky: 62. Popelka - 16. Janda, 26. Jirouš. Rozhodčí: Cihlář - Duda, Langmajer. Delegát: Bláha. ŽK: 2:2 (Maršán, Lošek - Janoch, Nečas). Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 1:3. Rohy: 0:7. Diváci: 118.

SK Jankov: Hejníček - Fajtl (83. Cimerhanzl), Lošek, Popelka, Zajíc - Pancíř (70. Šebelka), Maršán (58. Kollár), Voráček, Rytíř - Mužík, Sedlic. Trenér Ivo Čech.

Čížová: Satrapa - Janoch, Rozhoň, Novák, Pohnán - Zahrádka (74. Zikmund), Dvořák, Janda, Polodna, Nečas (90. Chytrý) – Jirouš. Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: Voráček - Janda, Dvořák.

 
 
Napsal(a) SK Jankov | Foto Jan Škrle