Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: čížovský Nečas byl k neudržení, Jankov přišel o Smékala

 
čtvrtek, 11. května 2017, 14:52

Z jihočeského kvarteta ve Fortuně divizi A nebodoval o víkendu pouze Jankov, který přišel v závěru zápasu v Dobříši minimálně o bod. Na první místo se vrátila Čížová. Doubravce uštědřila půltucet gól a všeho podstatného byl Radim Nečas, tři góly dal a na zbylé přihrál. Roudné získalo po penaltách dva body v Rokycanech. Tři body nasbíral Č. Krumlov. V Sedlčanech uhrál bezgólovou remízu, aby ve středu překvapil v dohrávce dvoubodovým ziskem nad druhými K. Vary.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 24. KOLE DIVIZE A

Sokol Čížová – Sk senco Doubravka 6:2 (3:2)

Branky: 6., 70., 89. Nečas, 19., 42. Jirouš, 48. Zahrádka – 8. Sýs, 31. Ungr. Rozhodčí: Kotyza – Brychta, Němec. Delegát: Krejčí. ŽK: 2:3 (Pohnán, Nečas). Diváků: 100.

Čížová: Satrapa – Pohnán, Novák, Rozhoň, Held – Zahrádka, Dvořák (70. Janoch), Polodna (83. Zikmund), Nečas – Jirouš (81. Chytrý), Janda. Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráč: Nečas.

Vladimír Vávra, funkcionář Čížové: „Hosté sice bojovali, dokonce v prvním poločase dvakrát vyrovnali naše vedení po zaváhání stoperů. Potřetí to už nestihli a náš čtvrtý gól hned po přestávce na 4:2 jejich odpor zlomil. Výborně zahrál Nečas, který byl u všech šesti gólů. Ve stručnosti se dá říct, že se projevila větší kvalita našeho kádru.“


MFK Dobříš - SK Jankov 2:1 (1:1)

Branky: 25. (pen.) Dort, 82. Maryška - 45. Mužík. Rozhodčí: Starý - Trska, Švorc. Delegát: Mrázek. ŽK: 3:2 (Cimerhanzl, Bürger). Diváků: 500.

Jankov: Pavelec - Cimerhanzl, Lošek, Kroneisl (85. Popelka), Zajíc - Bürger, Kollár, Maršán, Mužík (64. Voráček) - Šebelka (59. Sedlic) - Smékal (3. Rytíř).

Nejlepší hráči: Kollár.

Ivo Čech, trenér Jankova: „Prohra o branku z minulého zápasu venku na Doubravce mne mrzela, tentokrát z Dobříše jsem ale opravdu zklamán a nevím teď, z čeho více, zda ze ztráty Smékala (dnešní vyšetření potvrdilo rozsáhlejší natržení stehenního svalu = absence pro zbytek jara), kterého typově nemáme kým nahradit, anebo z další prohry o gól. Pocity mám smíšené, přestože jsme od první minuty museli řešit zmíněnou ztrátu v útoku, odehráli jsme velmi solidní utkání. Bohužel pro nás, zápasy se rozhodují v posledních 30 metrech na obou stranách hřiště a tam domácí díky Maryškovi byli chytřejší, šikovnější, prostě fotbalovější. V první půli si došel pro penaltu, v závěru zápasu pak využil naší chyby a hlavou míč prodloužil přes našeho brankáře. Je to určitě škoda, bylo to hratelné, soupeř na naší úrovni, kterého jsme podle mne uprostřed hřiště i přehrávali, ale tlak do brány, pokud chceme v dalších zápasech bodovat, musíme stoprocentně zvýšit, to si musí hráči uvědomit. Máme teď Aritmu a nezbývá nic jiného, než jít za třemi body.“


FC Rokycany – Malše Roudné 1:1 (1:1), penalty 2:4

Branky: 26. Končal – 23. Markytán. Rozhodčí: Klupák – Teuber, Szikszay. Delegát: Urban. ŽK: 2:3 (Vávra, Píša, Tušer). Diváků: 138.

Roudné: Hřebejk – Kössl, M. Otepka, Průcha – Růžička, Turek, Tušer, O. Otepka, Vávra (83. Samek) – Píša, Markytán. Tým vedl Miloslav Kössl.

Nejlepší hráči: celý tým.

Jan Rezek, asistent trenéra Roudného: „Začali jsme aktivně a měli i několik slibných příležitostí. Bohužel jsme proměnili jenom jednu. Jenže už je naší bolestí, že gólu vypneme, jakoby to stačilo. Nepochopitelně se stáhneme a pustíme soupeře do hry. S tím musíme něco udělat. Domácí našeho výpadku využili a vyrovnali. Po přestávce už fotbalu ubylo, spíš se hromadily osobní souboje. Gól už nepadl, takže se kopaly penalty. Jednu z nich vychytal Hřebejk a pomohl nám tak ke druhému bodu. Před zápasem bychom dva body brali všema deseti, ale po tom, jak zápas probíhal, mohli a měli jsme odvézt všechny.“


Tatran Sedlčany – FK Slavoj Č. Krumlov 0:0, penalty 5:4

Rozhodčí: Šťastný – Hanousek, Krupa. Delegát: Řezáč. ŽK: 2:3 (Beránek, Mravec, Babka). Diváků: 625.

Č. Krumlov: Trnka – Švec, Kabele, Dudák, Mravec – Wagner, Novák, Tůma, Persán (76. Neckář), Carda (56. Babka) – Beránek. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: celý tým.

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „První poločas byl vyrovnaný a celkem po zásluze skončil bez gólů. V tom druhém domácí přece jenom přidali, ale jenom škoda, že jsme nedokázali využít naše dvě šance. Ale vezeme si aspoň bod.“


FK Slavoj Č. Krumlov – 1.FC Karlovy Vary 1:1 (1:0), penalty 5:4

Více ze středeční dohrávky 23. kola zde


Ostatní výsledky

SK Aritma Praha - FK Motorlet Praha 1:5 (0:2), 85. Volek - 8. a 21. (pen.) Sodoma, 49. Koukal, 88. Rajnoch, 62. vlastní (Kozel), SK Klatovy 1898 - FK Ostrov 2:1 (0:0), 82. Janda, 84. Kotrba - 71. Pachta, FK Admira Praha - TJ Sušice 5:2 (2:0), 16. a 79. Mošna, 6. Paťha, 85. Kurek, 89. Fric, 79. Mošna Jiří - 52. Vrhel, 58. Szedmák, 1.FC Karlovy Vary - FC Viktoria Mariánské Lázně 1:1 (0:0), penalty 3:5, 63. Dřížďal - 57. Štěpán.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle