Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová se nadřela s poslední Sušicí. Č. Krumlov vyhrál do třetice v Klatovech, Roudné promrhalo vedení v Dobříši

 
sobota, 8. dubna 2017, 17:17

Jako první vstoupila do bojů o další divizní body Čížová. V utkání prvního s posledním byla velikým favoritem, ale bezbodová Sušice dokázala ve druhé půli otočit výsledek a Sokol potrápila až do konce. Roudné ztratilo v Dobříši náskok po přestávce, když poločas vyhrálo Růžičkovým gólem. Č. Krumlov dokázal udržet vedení po vlastenci Klatov ve 3. minutě a z posledních tří zápasů nasbíral osm bodů.

SOKOL ČÍŽOVÁ – TJ SUŠICE 3:2 (1:1)

GÓLY: 11. (11) JIROUŠ, 65. POLODNA, 75. ZAHRÁDKA – 20. SKÁLA, 63. VRHEL.

ROZHODČÍ: DUJSÍK – FOJTÍK, BENEDIKT. DELEGÁT: PETEŘÍK. ŽK: 0:2 (VICHR, SKÁLA). DIVÁKŮ: 120.


ČÍŽOVÁ: SATRAPA – ZAHRÁDKA, NOVÁK, ZIKMUND (65. ROZHOŇ), HELD – POLODNA, FENYK, DVOŘÁK, CHYTRÝ (75. KOČÍ) – JANDA, JIROUŠ. TRENÉR ZDENĚK STAROBA.

Měla to být hra kočky s myší a otázka skóre, ale v 63. minutě bylo vedoucímu týmu divize A pořádně horko. S poslední Sušicí totiž prohrával 1:2. Západočeši po minulém domácím debaklu s Doubravkou 0:6 se zakopali před vlastní šestnáctkou a zásluhou vynikajících zákroků brankáře Gilla drželi naděje na první zisk v sezoně až do konce.

Favorita poslal do vedení z penalty Jirouš, ale ve 20. minutě hosté nečekaně odpověděli Skálou. Čížová měla velký tlak, vesměs se hrálo jen na polovině Sušice, ale skóre se měnilo až ve zmiňované 63. minutě, kdy kapitán Vrhel poslal Sušici po ojedinělé návštěvě před Satrapovou brankou do vedení. Z inkasované branky se domácí rychle otřepali a již za dvě minuty vyrovnal po Heldově trestném kopu z poloviny hřiště Polodna.

Čtvrt hodiny před koncem mohl zvrátit skóre kanonýr Jirouš, ale první pokus zblokoval obránce a napodruhé skvěle zasáhl Gill. Z následného rohu míč prosvištěl malým vápnem až k Zahrádkovi, jemuž stačilo jen nastavit nohu. Čížová si vytvořila ještě další šance, ale ani Jirouš či Polodna už nepřidali gólovou pojistku. Lídr divize nezaváhal, ale tentokrát se na body hodně nadřel. Dva góly dostal naposledy v 1. kole v K. Varech. Jubilejní desáté domácí vítězství v řadě se rodilo v bolestech.


SK KLATOVY 1898 – SLAVOJ Č. KRUMLOV 0:1 (0:1)

GÓL: 3. VLASTNÍ.

ROZHODČÍ: LEŠKA – HÁDEK, CUPL. DELEGÁT: SADOVSKÝ. ŽK: 4:1 (80. NECKÁŘ). DIVÁKŮ: 260.


Č. KRUMLOV: VOTÝPKA – ŠVEC, DUDÁK, KABELE, MRAVEC – PERSÁN, WAGNER. NOVÁK, TŮMA (75. NECKÁŘ) – CARDA, BABKA. TRENÉR VÁCLAV DOMIN.

Na hřiště kvalitního soupeře, který předtím dokázal skolit i vedoucí Karlovy Vary, cestovali Jihočeši s vědomím, že nemají co ztratit. Opět jim chyběli marodi Beránek s brankářem Trnkou. O výsledku rozhodli již ve 3. minutě, kdy zacentroval Kabele a domácí hráč ztečoval míč do vlastní sítě.

„Šli jsme do utkání s respektem a zkusili jsme od začátku hrát aktivní fotbal, což se nám vyplatilo. Rychlým vedoucím gólem jsme zaskočili domácí Klatovy a do poločasu jsme šli ještě třikrát sami na bránu. Až jsem se bál, jestli jsme neurazili všechny fotbalové svaté,“ přiznal krumlovský trenér Václav Domin.

Po obrátce dirigoval hru západočeský tým, ale hosté obstáli pod soupeřovým tlakem a jejich defenziva si poradila s agresivním pojetím Klatovských. V boji o záchranu získal Č. Krumlov velmi cenné body. Druhou nulou v řadě k tomu přispěl osmnáctiletý brankář Martin Votýpka.  Kouč Slavoje pochválil za předvedený výkon celý tým, který příkladně bojoval od první do poslední minuty.


MFK DOBŘÍŠ – MALŠE ROUDNÉ 2:1 (0:1)

GÓLY: 65. MARYŠKA, 83. ŠRAIN – 34. RŮŽIČKA.

ROZHODČÍ: CIHLÁŘ – SIMBARTL, ŠPINDLEROVÁ. DELEGÁT: KOŇÁK. ŽK: 1:0. DIVÁKŮ: 400.


ROUDNÉ: HŘEBEJK – LERCH, VOGL, M. OTEPKA, PRŮCHA – TUŠER, O. OTEPKA, VÁVRA (80. BARTOŠ) – MARKYTÁN, RŮŽIČKA (75. BUDÍN) – PÍŠA. TRENÉR RUDOLF OTEPKA.

Jihočeši odehráli dobrý úvodní poločas, ve kterém se ujali vedení po půl hodině hry Růžičkou a ještě nastřelili břevno. Po obrátce se radikálně změnil jejich výkon. Přestali hrát, z jejich kopaček se vytratila aktivita. Domácí celek je dostal pod tlak jednoduchými nákopy a z toho pramenily dva góly v Hřebejkově síti. V 65. minutě vyrovnal Maryška a pouhých sedm minut před koncem rozjásal čtyři stovky diváků Šrain.

„Je to pořád stejná písnička. Předvedli jsme dva odlišné poločasy a musím přiznat, že jsem byl trochu konsternovaný. Z týmu není cítit touha po vítězství. Možná je to tím, že kluci hrají s určitými obavami, které vycházejí z dosavadních výsledků,“ přemýšlel kouč Rudolf Otepka.

Malšané nezvládli zápas se sousedem v tabulce, venku zůstávají stále bez výhry a po čtvrté jarní porážce se začínají nebezpečně propadat do pásma sestupu. Č. Krumlov se mu přiblížil na jediný bod. Roudenští se pokusí odčinit ztrátu  v nadcházejícím domácím střetnutí s Aritmou Praha.


Napsal(a) Ladislav Lhota, Michal Průcha | Foto Jan Škrle