Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Jankov a Č. Krumlov doma nezaváhaly, Čížová se vrátila na první místo

 
čtvrtek, 6. dubna 2017, 00:02

V jihočeském derby Roudného s Čížovou se ve druhé půli naplno projevila zkušenost hostujících hráčů. Krása pohledět na hru exslávisty Petra Jandy, který zařídil vítězství favorita. Po úniku přes půl hřiště si „došel“ mazácky pro penaltu a v nastavení pečetil do prázdné branky malšanů. Sokol se po klopýtnutí K. Varů posunul na první místo. Č. Krumlov a Jankov potvrdily body z předchozího zápasu a přiblížily se ostatním sestupem ohroženým celkům. Skvělé sólo předvedl s Aritmou krumlovský Václav Novák, útočník Jankova Tomáš Smékal našel střeleckou mušku v Ostrově.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 19. KOLE DIVIZE A

FK Slavoj Č. Krumlov - SK Aritma Praha 3:0 (2:0)         

Góly: 12. Kabele (pen.), 21. Carda, 78. Novák. Rozhodčí: Pastyřík – Mudra, Hodek. ŽK: 1:0 (Wagner). Diváků: 142.

Č. Krumlov: Votýpka – Švec, Dudák, Kabele, Mravec – Persán (78. Neckář), Novák, Wagner (89. Strapek), Tůma – Carda, Beránek (52. Babka). Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: celý tým.

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Určitě jsme vyhráli zaslouženě. Aritma nás zjevně podcenila a potom nemohla najít způsob, jak na naši obranu vyzrát. Nenašli ho díky skvěle hrající obraně. Cennější tohle vítězství je o to, že jsme se ještě před zápasem museli vyrovnat s několika citelnými ztrátami. Chyběli jak brankář Trnka, tak Svoboda, za které zaskočili Votýpka a Švec. Oba kluky musím pochválit. Se svojí možná nečekanou úlohou se vyrovnali beze zbytku. A samozřejmě díky celému týmu, který konečně předvádí hru, která je zdobí, a na kterou má. V Klatovech bude naše defenziva pod velice silným tlakem, ovšem měla by i tam potvrdit svoji kvalitu.“


FK Ostrov - SK Jankov 0:2 (0:0)

Góly: 66. a 77. Smékal. Rozhodčí: Cihlář - Kastl, Hányš. Delegát: Doubek. ŽK: 2:0 (J. Horváth, Kobera). Diváků: 141.

Jankov: Pavelec - Jirkovský, Lošek, Popelka, Zajíc - Bürger, Maršán (83. Kollár), Voráček (62. Sedlic), Mužík (85. Beránek) - Šebelka (80. Rytíř) - Smékal (90. Maurer). Trenér Ivo Čech.

Nejlepší hráči: Popelka, Lošek, Voráček, Šebelka, Smékal.

Ivo Čech, trenér Jankova: „V zápase v Ostrově jsme chtěli bodovat, aby nám domácí neodskočili. Cílem bylo začít aktivně už na útočné polovině, být disciplinovaní, trpěliví a zodpovědní dozadu, neboť domácí mají podle mého názoru větší kvalitu ve hře dopředu. Kluci splnili téměř vše, jen bylo ještě zbytečně moc standartních situací u našeho pokutového území. Vyhráli jsme myslím zaslouženě, šanci dostali od začátku zase další hráči, takže spokojenost, byl to povedený, a náročný víkend, užili jsme si to společně i poté v K. Varech, to k tomu patří. Čekají nás nyní dva domácí zápasy, Motorlet a Sedlčany, a určitě bychom rádi bodově navázali na předchozí utkání, uvidíme. Mimo hru stále zůstávají obránci Fajtl, Kroneisl a Pancíř.“


Malše Roudné - Sokol Čížová 1:3 (0:0)

Góly: 52. Průcha – 49. a 74. (pen.) Jirouš, 90. (+3) Janda. Rozhodčí: Vrchota – Pečenka, Novotný. Delegát: Kabyl. ŽK: 4:3 (Píša, Hřebejk, Vogl, M. Otepka – Polodna, Dvořák, Fenyk). Diváků: 250.

Roudné: Hřebejk – Vogl (82. Turek), M. Otepka, Průcha, Kössl – Růžička (69. Kořínek), Tušer, O. Otepka, L. Vávra – Píša, Markytán. Trenér Rudolf Otepka.

Čížová: Satrapa – Chytrý (78. Rozhoň), Novák, Zikmund, Held – Polodna, Fenyk, Dvořák (88. Janoch), Nečas (35. Kočí) – Jirouš, Janda. Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: Průcha, Kössl, Píša – Janda, Jirouš, Satrapa

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Musím naše hráče pochválit. Na hřišti nechali srdce, ale některé herní momenty ještě nezvládají. V tom byl zkušený soupeř lepší. V první půli jsme po získání míče hned ztráceli, což nás dostávalo pod tlak. V poločase jsme si k tomu něco řekli, a herně se zvedli. Pak ale přijdou hloupé chyby a je po bodech. Ale nevěšíme hlavu, musíme se o ně porvat hned za týden v Dobříši.“

Zdeněk Staroba, trenér Čížové: „Opravdu těžký zápas. Proto mě body hodně těší, protože jak jsme vyhráli, tak mohl být výsledek i obrácený. Věděli jsme, že je Roudné doma silné, a trochu se divím, že nevozí body i z cizích hřišť. My chceme vyhrávat, což se daří, ale na ČFL nemyslíme. Klíčem všeho je v Čížové fotbalové hřiště. Bez nového těžko na vyšší soutěž myslet. Ale tohle derby se muselo líbit.“


Ostatní výsledky

FK Motorlet Praha - TJ Tatran Sedlčany 2:1 (1:0), 24. a 81. Hájek - 65. Němec, FC Viktoria Mariánské Lázně - MFK Dobříš 3:1 (1:0), 4. a 88. Kavalír, 59. Sadílek - 90. Talůžek (pen.), FC Rokycany - FK Admira Praha 2:2 (1:1), penalty 4:2, 16. Černý, 70. Grambal - 22. Horák, 55. Michálek,  1. FC Karlovy Vary - SK Klatovy 1898 0:1 (0:1), 44. Kotrba, TJ Sušice - SK Senco Doubravka 0:6 (0:4), 9. Brabec, 18. a 43. Skopový, 45. a 57. Peterka Jan, 56. Krejčí (pen.), 57. Peterka.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 

Reklamní sdělení

Reklama