Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Divize před jarem. Novinky z Čížové, Roudného, Č. Krumlova a Jankova

 
pátek, 10. března 2017, 21:05

Čtvrtá nejvyšší soutěž otevře brány jarní části o víkendu. Z pohledu jihočeského fanouška nenabízí po podzimní polovině příliš radostnou situaci. Jak už se pomalu stává tradicí, o setrvání v divizi bude usilovat hned trojice klubů z jižních Čech.

Vloni neodvrátily svůj pád do kraje Milevsko, J. Hradec a Třeboň, letos mají záchranářské starosti Roudné, Č. Krumlov a nováček Jankov. Snad bude pohled do konečné tabulky po 30. kole daleko příjemnější. O špic se pere Čížová, která drží krok s vedoucími K. Vary. Pro vývoj jara bude opět důležitý vstup do soutěže.

SOKOL ČÍŽOVÁ

Čížová má za sebou jeden z nejúspěšnějších podzimů v divizi. Skončila druhá a v domácím prostředí neztratila ani bod. Během zimní přípravy zkoušela několik hráčů z Příbrami, ale nikdo nový nepřišel. Stávající kádr má dostatečnou kvalitu. „Hodně napoví hned první zápas s prvními K. Vary,“ říká funkcionář Sokola JUDr. Vladimír Vávra.

K jakým změnám došlo v hráčském kádru?

Asi to je dobře, soudě z podzimních výsledků, ale nikdo z hráčů nepřišel, ani neodešel. Naopak jsme posílili realizační tým o zkušeného kustoda Stanislava Rejlka. Jinak zůstává velení týmu beze změn.

Jak jste spokojený s průběhem přípravy a výsledky?

Příprava se nám moc nepovedla vzhledem k tomu, že se během ní zranil Held a nějaké šrámy utrpěli i další hráči. Snad se dají brzy dohromady a pomůžou nám minimálně udržet naše pozice.

S jakým přáním vstupujete do jara?

Máme z druhé příčky tříbodovou ztrátu na první místo a zezadu se na nás tlačí pražská Admira se stejným počtem bodů, které jsme zatím získali my. Hodně bude záležet na prvním utkání, kdy přivítáme vedoucí Karlovy Vary.

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: nikdo

Odešli: nikdo

JARNÍ SOUPISKA

Brankáři: Jan Satrapa, Lukáš Hošna

Obránci: Martin Pohnán, Martin Rozhoň, Filip Zikmund, Michal Held, David Novák, Tomáš Janoch

Záložníci: Michal Kočí, Radim Nečas, Petr Janda, Tomáš Fenyk, Roman Zahrádka, Lukáš Dvořák

Útočníci: Martin Jirouš, Michal Polodna, David Chytrý

REALIZAČNÍ TÝM

Trenér: Zdeněk Staroba. Vedoucí mužstva: JUDr. Vladimír Vávra. Kustod: Stanislav Rejlek.

 

MALŠE ROUDNÉ

Z mužstev bojujících o záchranu má Roudné nejlepší výchozí pozici. Zásadní změnou je trenérské obsazení. Svou misi u A-týmu skončili Libor Šolc a Bohumil Vogl, trenérskou taktovku převzal Rudolf Otepka (43), který odložil kopačky, asistentem je Jan Rezek. „Rychle opustit sestupové pásmo,“ zní přání šéfa klubu Libora Šolce.

K jakým změnám došlo v hráčském kádru?

Z podzimního kádru odešel Lukáš Havel, který se z hostování vrátil zpět do Dynama ČB. Z nových tváří na jarní boje jsou v kádru A týmu Daniel Lerch, který se vrací z ročního působení v Rakousku, Roman Žurek ze Strunkovic (dříve Dynamo ČB) a „anglický“ navrátilec Filip Král. Ten se vrátil z půlroční pracovní stáže.

Jak jste spokojený s průběhem přípravy a výsledky?

V rámci přípravy se nám podařilo vyhrát Hlubockou zimní ligu. Na té naše mužstvo nepoznalo porážku, ovšem na můj vkus stále dostáváme spoustu laciných branek. Vůbec se nám nepovedla generálka s třetiligovým Pískem, kde bylo zcela markantně vidět, kde nás tlačí bota. Snad bude v úvodu soutěže tato zkušenost znát a hráči si vážně uvědomí, co na republikové soutěže nemusí stačit.

S jakým přáním vstupujete do jara?

Jednoznačně s cílem soutěž zachránit. Výchozí pozici máme slušnou, ovšem jak již jsem zmiňoval po podzimu, o záchranu se bude bojovat od 7. místa dolů. Rádi bychom z tohoto pásma byli pryč co nejdříve. Kluci přípravu poctivě odmakali, v přípravě se najde hodně pozitivních věcí, i samozřejmě věci, které nás trápí. Ale tak to je zřejmě všude. Začátek soutěže máme sice těžší, když míříme na půdu Motorletu. Ale na druhou stranu na podzim jsme favorita obrali o bod a nebylo daleko, abychom s nimi vyhráli. Bude to o vůli, bojovnosti a eliminování naivních chyb. Domácí jsou favoritem, budou muset vyhrát, ale pokud budeme hrát na hraně svých možností, může se stát cokoliv.

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: Daniel Lerch (návrat z Rakouska), Filip Král (návrat z Anglie, pracovně), Roman Žurek (Strunkovice)

Odešli: Lukáš Havel (uk. host. Dynamo ČB)

JARNÍ SOUPISKA

Brankáři: Tomáš Hřebejk, Daniel Konečný

Obránci: Patrik Kössl, Michael Průcha, Jakub Vogl, Pavel Turek, Matěj Otepka, Roman Žurek, Daniel Lerch

Záložníci: Ladislav Vávra, Ondřej Otepka, Martin Tušer, Filip Král, Matyáš Bartoš, Dominik Samek, Filip Budín

Útočníci: Jakub Píša, David Růžička, Matyáš Markytán

REALIZAČNÍ TÝM

Trenér: Rudolf Otepka. Asistent trenéra: Jan Rezek. Vedoucí mužstva: Dušan Skopec.

 

FK SLAVOJ ČESKÝ KRUMLOV

Žádná přestupová bomba ve Slavoji nevybuchla. Konkurence Rakouska a eura je příliš veliká. Trenéra Domina těší bojovné výkony v přípravných zápasech, jimž by jeho svěřenci mohli navázat na druhou polovinu podzimu. A vyprázdnila se i marodka. „Doufám, že nasazení a herní morálku předvede i v jarní části divize,“ říká kormidelník Václav Domin.

K jakým změnám došlo v hráčském kádru? 

V kádru došlo jen k minimálním změnám. Jedinými nováčky jsou Neckář z budějovického dorostu SKP a na posledních chvíli získaný Babka z Prachatic.

Jak jste spokojený s průběhem přípravy a výsledky?

Průběhem a výsledky jsem byl vcelku spokojený, vyhýbala se nám zranění a celkový přístup jak k zápasům, tak k tréninkům byl z mého pohledu uspokojivý. Ale vše ukáží až jarní zápasy. Sehráli jsme zimní turnaj na Hluboké, absolvovali soustředění v Černé v Pošumaví. V generálce jsme remizovali s béčkem Táborska. Poslední zápas s velice kvalitním soupeřem kluci zvládli na výbornou a doufám, že nasazení a herní morálku předvedou v jarní části divize.

S jakým přáním vstupujete do jara?

Přáním je udržet divizi, ale to má dalších šest mužstev. Nebude to jednoduché.

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: Matouš Neckář (SKP ČB), Matyáš Babka (Prachatice)

Odešli: Jan Peťule (Větřní)

JARNÍ SOUPISKA

Brankáři: Michal Trnka, Martin Votýpka

Obránci: Matěj Švec, Jakub Kabele, Martin Svoboda, Martin Dudák, Lukáš Mravec, Michal Klivanda, Jan Sekyra

Záložníci: Václav Novák, František Persán, Dominik Tůma, Jakub Wágner, Michal Strapek

Útočníci: Václav Beránek, Matouš Neckář, Lukáš Hofmann, Jiří Carda, Matyáš Babka

REALIZAČNÍ TÝM

Trenér: Václav Domin. Asistent trenéra: Jiří Černý st. Vedoucí mužstva: Jiří Werner. Masér: Karel Bednařík.

 

SK JANKOV

Posledními šampionovi kraje se divizní podzim nevydařil. Příliš velké množství bodů rozdával na vlastním trávníku. Mladíci se seznamovali s vyšší soutěží se vším všudy. Koncovku nevylepšili ani v zimě na umělce. Trenér Ivo Čech si uvědomuje, že start jara může hodně napovědět. „Vstup bude důležitý, pokud chceme mít šanci, musíme od začátku bodovat.“

K jakým změnám došlo v hráčském kádru? 

Odešli Pořádek, Iliev a Boček. Ze zahraničního angažmá se vrátil Pavel Beránek a přivítali jsme i Martina Kollára (bývalého hráče Jankova, nyní ze Římova). Celou přípravu s týmem absolvoval mladý Matěj Maurer, který působil na podzim v dorostu ve Čt. Dvorech a po dlouhodobém vážném zranění se zapojil i Roman Mužík.

Jak jste spokojený s průběhem přípravy a výsledky?

Spokojenost je tak napůl, trénovali jsme v solidním počtu hráčů, ale asi jako všude byla příprava poznamenána nemocemi a zraněními, u brankáře Šillera vážnějším (křížové vazy), u stopera Kroneisla svalovým teď z generálky v Katovicích. Přestože jsme si vybrali kvalitní soupeře, nečekal jsem, že se nebudeme radovat z výhry, výsledky měly být lepší, ale nedělám z toho úplně tragédii, více mne mrzí ta zranění.

S jakým přáním vstupujete do jara?

Vstup bude důležitý, pokud chceme mít šanci, musíme od začátku bodovat. Přáním je, bavit fotbalem sebe a naše skvělé fanoušky, prezentovat se a přistoupit k tomu tak, že si budeme moci říct - více udělat nešlo. Za sebe si přeji, aby kluci byli zdraví a neztráceli chuť ani ve chvíli, kdy se zrovna nebude dařit.

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: Pavel Beránek (návrat z Rakouska), Martin Kollár (Římov), Matěj Maurer (návrat z dorostu Čt. Dvorů).

Odešli:  Roman Pořádek, Roman Iliev a Milan Boček (všichni Rakousko).

JARNÍ SOUPISKA

Brankáři: Aleš Pavelec, Lukáš Hejníček

Obránci: Lukáš Fajtl, Martin Popelka, František Lošek, Marek Kroneisl, Jakub Zajíc, Václav Jirkovský, Marek Pancíř, Martin Cimerhanzl

Záložníci: Pavel Beránek, Vojtěch Bürger, Martin Kollár, Lukáš Voráček, Jan Šebelka, Michael Šulc, David Maršán, Patrik Sedlic, Martin Rytíř

Útočníci: Matěj Maurer, Tomáš Smékal, Roman Mužík

REALIZAČNÍ TÝM

Trenér: Ivo Čech. Asistent trenéra: Petr Maxa. Vedoucí mužstva: Jaroslav Návara. Masér: Jan Šváb. Sportovní manažer: Pavel Beránek st.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle