Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ivo Čech po osmi letech opouští trenérské žezlo SK Jankov

 
úterý, 5. prosince 2017, 10:59

Ivo Čech končí na trenérské pozici v SK Jankov! Bohužel, nejde o žádný aprílový žert, avšak o aktuální realitu. Šestačtyřicetiletý kouč skončil po dlouhém zvažování všech pro a proti na vlastní žádost. Klub z jihočeské vesnice, jemuž patří v polovině divizní sezóny devátá příčka, tak bude muset v zimní přestávce najít vhodného nástupce, který naváže na velké úspěchy končícího Iva Čecha. Ten v klubu na trenérském postu působil osm let, největším úspěchem je samozřejmě postup z KP do divize v sezóně 2015/2016.

Coby hráč to v kariéře dotáhl do III. ligy, kterou okusil v Tatranu Prachatice. Po přestupu do Jankova rozdával radost i v zelenobílých barvách, kde se později přesunul do pozice trenéra. Tvrdou a poctivou prací dosáhl něčeho, čemu možná ani on sám nevěřil. Udělal si licenci, přivedl do Jankova velkou spoustu kvalitních hráčů. Tým budoval a snažil se mu vtisknout tvář, která byla v jeho mysli ta nejlepší. A nutno podotknout, že se mu to podařilo.

Každý rok se tým pod jeho vedením umisťoval v KP výš a výš, a zároveň dostával fotbalovou tvář, kterou oceňovali i trenéři soupeřových týmů. Výsledkem toho byla sezóna 2015/2016, kdy SK Jankov vyhrál krajský přebor a po osmi letech se vrátil do divize. Je to samozřejmě práce týmová, celého klubu včetně fanoušků, ale trenér Ivo Čech je pod tímto úspěchem podepsán velice tučným písmem! Úspěšně koučoval mančaft i ve čtvrté nejvyšší tuzemské soutěži, letos na podzim společně získali krásných 20 bodů. Bohužel, nic netrvá věčně, a tak nyní spolupráce SK Jankov - Ivo Čech končí.

„Jménem SK Jankov patří "Čegovi" ohromná poklona a neskutečné poděkování! Do historie našeho klubu bude navždy zapsán nesmazatelným písmem jako hráč, trenér, poctivý člověk a především velký srdcař! Trenére - díky!“ píšou Jankovští na klubovém webu.

Ivo Čech: Rád jsem byl součástí velké fotbalové rodiny

Ivo Čech o svém odchodu: „Již nějaký čas, asi od května, jsem zvažoval myšlenku změny ve vedení mužstva. Co mě k tomu vedlo? Našel bych asi více, než jen jeden důvod. Tím hlavním ale je to, že jsem cítil, že jsem tu již dost dlouho a k tomu patří očekávaný nový impuls směrem k hráčskému kádru ve smyslu jiného přístupu nového trenéra a s tím souvisejícího používání nových metod, odbourání zaběhlých stereotypů apod., což by mělo dle mého názoru znamenat zvýšení kvality, tréninkového nasazení, celkové výkonnosti a naplnění současného hráčského potenciálu. Načasování tohoto kroku bude vnímáno různě, ale myslím, že v zimě je na změny a jejich vstřebání více času, než ve velmi krátké letní pauze. Jako trenér jsem v Jankově působil 8 let a 8 týdnů, je to symbolické, osmička je šťastné číslo nejdůležitější osoby, na které to tady stojí, Venca Maxa je duší fotbalu v Jankově a já mu tímto moc děkuji za tu šanci, díky které jsem byl a doufám, že dále budu moci v jiné pozici být, součástí této velké fotbalové rodiny. Chtěl bych všem, hráčům, funkcionářům i fanouškům, poděkovat za naši společnou práci, myslím, že jsme si to i užili a něco jsme i dokázali. Hráčům bych rád vzkázal, že musí stále na sobě pracovat a nepolevit, protože vedení a fanoušci SK Jankov si zaslouží, aby odváděli maximum.“

Napsal(a) SK Jankov | Foto Petr Vlasák, Jan Škrle