Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Deváté místo vypadá hezky, ale dolů je hrozně blízko, míní Ivo Čech

 
sobota, 2. prosince 2017, 14:37

Deváté místo a dvacet bodů. Takové vysvědčení si vystavili jankovští fotbalisté v podzimní části Fortuna divize, skupiny A. I přes letní exodus dokázali získat oproti minulému podzimu o osm bodů navíc. Zlepšila se hra obrany, tým nabral zkušenosti a především v domácí Precis aréně se Jankovským dařilo. Kouč Ivo Čech (46 let) označil bodový zisk za slušný, v závěru hodnocení nás překvapil nečekanou zprávou.

Jak celkově hodnotíte umístění v právě skončené sezoně? První kolo přineslo vítězství, ale potom porážka s Rakovníkem ve 4. kole zřejmě nahlodala vaše sebevědomí a přestalo se dařit.
Umístění není až tak důležité, rozhodující jsou získané body, navíc je za námi teprve polovina soutěžního ročníku. První zápas a výhra s Přešticemi byla určitě dobrým vstupem. Pak jsme prohráli na Aritmě, ale porazili doma na vodě Klatovy a následně propadli v Rakovníku. Následovaly dva zápasy doma, kde jsme chtěli uhrát lepší výsledky, ale na penalty jsme nezdolali Sedlčany a v základní hrací době prohráli s lídrem z Karlových Varů.

Nakonec jste se přesto dokázali z toho nejhoršího dostat a figurujete na deváté příčce. Ale i tak jste určitě pokukovali po lepším umístění.
Zase musím začít u té deváté příčky, vypadá hezky, ale je to zavádějící, dolů je hrozně blízko... A pokud někdo pokukoval po lepším umístění, chtěl bych se s ním potkat a zeptal bych se ho, proč si něco takového myslel. My jsme šli do podzimní části s některými vynucenými změnami v kádru a já to nechci dramatizovat, ale my prostě a jednoduše oslabili a čekali jsme, jak a kdy se to projeví... 

Veliký vliv měla bezesporu častá absence zraněných hráčů, která vás provázela prakticky celou sezonu.
Neřekl bych, těch zraněných v průběhu sezóny tolik nebylo, konec podzimní části byl ale co do kvantity i kvality na hraně přežití...

Ale nejdou opominout ani neuspokojivé výsledky na hřištích soupeřů. Tam vám to vyloženě nešlo. Tedy s výjimkou vašich skvělých fanoušků, kteří dokázali vytvořit fotbalovou atmosféru kdekoliv.
To je pravda, naši fanoušci byli doma všude a vždy svůj minizápas vyhráli. My neuspěli jednoznačně na Aritmě, v Rakovníku a poslední kolo v Plzni, ale naopak trochu nešťastně prohráli vždy jen o gól v Mariánkách, Dobříši a Roudném.

Ovšem domácí tvrz byl dlouho nedobytná. To budilo obdiv.
Doma jsme silní, to jsme si dokázali již při jarním tažení za záchranou.

Kdo patřil mezi největší tahouny vašeho mužstva?
Těžká otázka, všichni hráči a členové realizačního týmu.

Co vám schází k úplné spokojenosti?
Chybí mi asi tak dva body.

Na který zápas byste raději rychle zapomněl? Určitě tedy najdete i jeden, který byl podle vašeho gusta.
Poslední zápas v Plzni bych už nemusel. Radost, opravdu velkou, jsem měl z každého vítězného utkání v této náročné soutěži.

Kdo patřil, podle vás, k největším osobnostem soutěže? Čím vás tito hráči zaujali?
Každý tým má své lídry a osobnosti, nerad bych na někoho zapomněl, ale jako každý rok potvrzují svou kvalitu karlovarští Geňo a Psohlavec, zaujal mne i rakovnický Schwendt nebo Junek z Aritmy či Ungr z Doubravky, našel bych asi i další rozdílové hráče.

Jaký dojem na vás udělala kvalita a celková úroveň letošního ročníku
Nováčci Rakovník a Březová, kteří jsou v horní polovině tabulky, mají určitě kvalitní hráče, ale Admira a Motorlet měli dle mého větší kvalitu, z tohoto pohledu vidím loňskou úroveň jako kvalitnější.

Kdy zahájíte zimní přípravu a jak bude vypadat?
To je otázka... Právě jsem se totiž domluvil s vedením klubu (v pátek, pozn. red.) na tom, že jsem jako trenér v Jankově skončil. Jankov mám v srdci a Jankovákem zůstávám, ale tým v zimní přípravě a jarní části soutěže již nepovedu.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle