Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Očekávané divizní derby Českobudějovicka rozhodla penalta. Úrovní ale zklamalo

 
sobota, 4. listopadu 2017, 20:26

Na roudenský E.ON Stadion tradičně vyhrocené derby „českobudějovického venkova“ přitáhlo spoustu diváků, nabídlo bouřlivou atmosféru, ale fotbal tentokrát, jako by zůstal někde za branami.

Zvláště první poločas byl hodně průměrný, ne-li ještě o něco níže. Zraněními a dalšími okolnostmi decimovaní hosté vsadili na důraznou defenzívu a domácí si s ní nevěděli rady. Hráli alibisticky s rozehrávkou zpravidla na jistotu, tedy dozadu. A také pomalu, bez momentu překvapení. Vyšla z toho fotbalová nuda, kterou zastínili neúnavní fanoušci hostí.

Jediné vzrušení přinesla až 34. minutě, kdy se Roudnému vydařil brejk, ale Bartoše skolil před hranicí vápna gólman Pavelec. Ten vyfasoval žlutou, místo očekávané červené, a následný trestný kop Ondřeje Otepky letěl mimo. Těsně před půlí se v jakési příležitosti ocitl jankovský Šebelka, ale zakončení nezvládl.

Po změně stran Roudné přece jen ožilo, získalo územní převahu, ale výsledný efekt byl dlouho nulový. Zvláště, když v 56. minutě Růžička po rohu hlavičkoval jen do tyče, a smolař dne, dvacetiletý Bartoš zahodil dvě dobré možnosti. Za to přibývalo faulů i žlutých karet, a vyhecovaný duel tak rozlousklo až Kroneislovo stažení Tušera ve vápně při rozehrávaném trestném kopu. Následovala penalta, z níž Ondřej Otepka utkání v 72. minutě rozhodl. V nervózním závěru už domácí výsledek uhlídali, i když Jankov bojoval, v nastavení zahrával rohový kop, ale vyloženou příležitost si nevytvořil.

„Byl to náš nejzbabělejší výkon v sezoně, a těšit nás může jen výhra. Nechápal jsem to. Nevím, jestli hráči podlehli atmosféře zápasu, ale takhle hrát nechceme a nemůžeme,“ říkal po skončení domácí trenér Rudolf Otepka.

Jeho protějšek Ivo Čech zase litoval hráčských ztrát a oslabení kádru. „Na lavičce jsme měli vlastně jen dorostence, hrající I. A třídu, a těžko pak střídáními zasáhnete do vývoje zápasu. Ale je to realita, musíme se s tím poprat.“ Penaltový zákrok nechtěl hodnotit, protože ho neviděl.


Malše Roudné – SK Jankov 1:0 (0:0)

Gól: 75. (pen.) O. Otepka. Rozhodčí: Kastl - Cihlář, Simbartl. Delegát: Hamouz. ŽK: 5:3 (Růžička, Tušer, Vávra, Kössl, Hřebejk – Pavelec, Kroneisl, Bürger). Diváků: 250.

Roudné: Hřebejk – Kössl, Holub, M. Otepka, Maršík – Růžička (62. Markytán), Tušer, O. Otepka, Bartoš (83. Svoboda), Vávra (88. Samek) – Píša. Trenér Rudolf Otepka.    

Jankov: Pavelec - Jirkovský, Kroneisl, Maršán, Zajíc - Bürger, Kollár, Fajtl, Beránek (84. Maurer) – Sedlic (33. Rytíř), Šebelka. Trenér Ivo Čech.

Napsal(a) Zdeněk Zuntych | Foto Michal Průcha