Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov zvítězil i ve druhém derby. Slavojáky načal nevídaným gólem z vlastní půlky!

 
úterý, 31. října 2017, 13:56

V jankovské Precis aréně se odehrálo možná jedno z nejklidnějších duelů mezi Jankovem a Českým Krumlovem za poslední dekádu. Možná to ovlivnil silný vítr, možná dvě rychlé branky domácích, každopádně hráči obou celků hráli natolik slušně, že by nezaujatý divák nepoznal, že jde o velké derby dvou letitých rivalů. Vítězně z nedělního utkání vyšel Jankov, který vstřelil dvě branky v prvním poločase, třetí přidal po změně stran a po výhře 3:0 se mohl radovat z třetí výhry v řadě!

Asi jako po celé republice i v Jankově foukal silný vítr na hraně regulérnosti. Nakonec po dohodě obou klubů s delegátem a rozhodčími se utkání odehrálo, za což byli po zápase rádi především domácí fotbalisté a fanoušci, kterých si do jankovského areálu našlo cestu i přes nepřízeň počasí přes dvě stovky.

Jankovští fans museli být rádi, protože jejich miláčci vstřelili třetí zápas po sobě docela brzkou branku. Nutno podotknout, že padla díky silnému větru a nekoncentrovanosti mladého gólmana Slavoje Martina Votýpky. Ten se totiž nechal v 5. minutě nachytat, když dlouhý nákop Františka Loška z vlastní poloviny hřiště vůbec neodhadl, míč ho přeskočil a skončil v síti - 1:0.

Foukající vítr nutil oba týmy více kombinovat po zemi, což o trochu více svědčilo Krumlovu. Ten se díky jedné takové kombinaci propracoval v 11. minutě až ke střele Jakuba Wagnera k tyči, kterou však Aleš Pavelec zneškodnil. To domácí fotbalisté se s tím nepárali a v minutě čtrnácté své vedení navýšili. Martin Kollár od rohového praporku zakroutil míč přímo do branky, kde mu na brankové čáře obránce Zatloukal už v cestě do sítě zabránit nedokázal - 2:0. I tentokrát se musel Votýpka v hostující brance červenat.

Jankov vedl o dvě branky, což mu náramně vyhovovalo. Mohl se zatáhnout do obranné ulity a trumfy z rukávů museli vytáhnout hosté. V poli kombinovali poměrně slušně, ale do ohrožení Pavelcovy branky se vůbec nedostali. Naopak Jankovští do konce první půle ještě dvakrát dostali balón do branky, avšak jak v případě Jana Šebelky, tak i Pavla Beránka se jednalo o ofsajdové postavení střelců a góly v obou případech správně uznány nebyly.

Do druhého dějství udělal hostující kouč Václav Domin dvě změny. Do branky poslal Kříže a místo Wagnera devatenáctiletého Matyáše Babku. Jenže k výrazné změně to nevedlo. Na dlouhou dobu byly nejvážnějšími situacemi pro Aleše Pavelce dvě standardky Kabeleho, které šly do nebezpečného prostoru, jenže žádný z jeho spoluhráčů je nedokázal usměrnit do branky a míč tak proskotačil vždy až do zámezí.

Domácí zahrozili po hodině hry Janem Šebelkou, který se zbavil bránícího hráče, tvrdě vypálil, ale Matěj Kříž si připsal parádní zákrok. Ovšem za dalších osm minut byl už i Kříž bezmocný. Jankovští předvedli parádní akci, kdy míč putoval po ose Sedlic - Mensah - Beránek, ten následně vrátil míč před prázdnou branku a David Tetteh Mensah dal v podstatě razítko na vítězství Jankova - 3:0.

Krumlov se nedočkal kýžené trefy ani po pasu Kabeleho a Dudákovo zakončení z 80. minuty. Obrovskou šanci měl i druhý ghanský hráč v domácí sestavě Solomon Armah, který krátce po svém příchodu na hřiště využil váhání hostujících stoperů, šel sám na Kříže, který se ale předvedl ve velmi dobrém světle a útočníka Jankova vychytal. Čestný úspěch nebyl Slavoji dopřán ani dvě minuty před koncem, kdy po rohovém kopu střílel střídající Matouš Neckář, avšak míči do sítě zabránili před brankovou čarou domácí obránci. Tým Ivo Čecha potvrdil výhru v Soběslavi tříbodovým ziskem s dalším jihočeským divizním celkem!

Ohlasy po derby

Ivo Čech, trenér Jankova: „Chtěli jsme potvrdit bodový zisk ze Soběslavi, ale věděli jsme, že Krumlov má dobrou formu a dokáže se prosazovat jak kombinační hrou, tak zejména ze standardních situací. Zápas byl ovlivněn silným větrem a my jsme díky němu dali první branku, zanedlouho jsme po rohu přidali druhou a i proto, že jsme tentokrát směrem dopředu nepředvedli nic moc, soustředili jsme se spíše na kvalitní práci dozadu, zvláště druhou půli hranou proti větru. Po třetí brance ubrali hosté na aktivitě, i když jednu šanci v závěru utkání tam měli. Veškerá pozitiva bohužel končí ziskem tří bodů, protože v nemocnici po zápase skončil se zlomeným žebrem stoper Lošek a přidal se tak k už absentujícím Maršánovi a Popelkovi, v pondělí odletěli David se Salym, takže poslední tři kola budou pro nás opravdu těžká.“

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „V Jankově tentokrát byly podmínky na hranici regulérnosti, možná i za ní. Hřiště je tam otevřené ze všech stran a hrozně foukalo. My jsme chtěli zápas odložit, domácí chtěli hrát. Tak jsme museli nastoupit. Vítr byl tak silný, že třeba balon odkopnutý na tribunu, se vrátil do hřiště. Nebo se zastavil ve vzduchu. A taky se podepsal pod oba první rychlé góly domácích. Tím chci říct, že i my jsme na nich měli svoji vinu. Nám se paradoxně hrálo líp proti větru než po něm. V prvním poločase jsme mohli dát gól, ale ze vzdálenosti penalty jsme přestřelili. Po přestávce jsme samozřejmě chtěli vyrovnat, takže jsme poslední půlhodinu začali hrát vabank. Přešli jsme na tři útočníky, ale ani to nepomohlo. Nakonec ale musím uznat, že Jankov v těch podmínkách vyhrál zaslouženě. Dal do hry víc bojovnosti.“  


SK Jankov - FK Slavoj Český Krumlov 3:0 (2:0)

Branky: 5. Lošek, 14. Kollár, 68. Mensah. Rozhodčí: Fojtík - Raplík, Braun. Delegát: Bláha. ŽK: 2:0 (Kroneisl, Bürger). Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 2:10. Rohy: 4:7. Diváci: 228.

Jankov: Pavelec - Jirkovský, Kroneisl, Lošek, Zajíc - Bürger, Fajtl (88. Prediger), Kollár, Beránek (85. Rytíř) - Šebelka (65. Sedlic), Mensah (83. Armah).

Č. Krumlov: Votýpka (46. Kříž) - Mravec (62. Beránek), Kabele, Dudák, Zatloukal - Wagner (46. Babka), Novák, Kroupa, Persán - Klivanda, Sláma (76. Neckář).

Nejlepší hráči: Kollár, Lošek - Dudák

Napsal(a) SK Jankov, redakce | Foto Michaela Mikešová