Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudné získalo v Praze na Aritmě dva body

 
sobota, 14. října 2017, 12:44

Pražská Aritma už má všechny podzimní zápasy s jihočeskými kluby za sebou. Minule prohrála v Č. Krumlově po remíze 1:1 na penalty, poslední sehrála dnes dopoledne na domácím hřišti ve Vokovicích s Malší Roudné. Ta tu jako jediná uhrála nerozhodný výsledek (Jankov 1:3, Soběslav 0:6) a po penaltovém rozstřelu veze domů plusový bod.

Roudenští vstoupili do utkání aktivně, ale první velkou možnost měli po zaváhání hostujících obránců Glasnovič, který se řítil sám na Hřebejka, ale ten byl včas na zemi a střelu chytil. Malšané udeřili ve 21. minutě, kdy centr do šestnáctky prodloužil hlavou Bartoš a Jakub Píša šikovně přehodil brankáře Starečka. Další minuty se vesměs odehrávaly mezi velkými vápny, ani jedno z mužstev si vyloženou šanci nevytvořilo.

Ve druhé půli měla obrana Malše daleko více práce. Pražané přidali, roztáhli hru do křídel a po hodině hry vyrovnali Jiřím Junkem, který povedenou ranou z dálky propálil houštinu těl a míč zaplachtil přesně k tyči. Vzápětí nebezpečně hlavičkoval hostující Vávra, ale jen nad břevno. Žádný závěrečný nápor domácích se nekonal a tak se šlo na penalty.

Začínala Aritma, Ondřej Otepka hned tu první nedal, ale pak už se trefovali všichni malšané. Kössl, Píša, Tušer, v páté sérii mohl rozhodnout domácí Macek, ale Hřebejk ho vychytal. Dále nezaváhali M. Otepka, Samek a Bartoš. V osmé sérii si na Hřebejka nepřišel exbudějovický stoper Frnoch, bývalý svěřenec Rudolfa Otepky, a hostující Svoboda zachoval pevné nervy a střelou pod břevno zajistil Roudnému bod navíc.

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „První poločas byl spíš oboustranně oťukávací. Přinesl asi tak po dvou šancích, my jsme ale jednu z nich dokázali využít. Přitom ještě za bezbrankového stavu jsme podcenili jednu situaci a oni šli sami na Hřebejka. Jenže ten nás naštěstí podržel. Vyrovnaná byla i druhá půle, jenže tentokrát jsme inkasovali my. Došlo tedy na penalty, které se pro nás nevyvíjely dobře. Oni proměnili, my ne. Pak ale Hřebejk dvě pentle chytil, a dotáhli jsme to až ke druhému bodu. Kluci navázali na výkon z minulého zápasu, to bylo cenné. Musím je pochválit. Tyhle dva důležité body zvenku, navíc z Prahy by je měly povzbudit i do dalších kol.“


SK Aritma Praha - TJ Malše Roudné 1:1 (0:1), penalty 6:7

Góly: 62. Junek - 21. Píša. Rozhodčí: Lafek - Leška, Machýček. Delegát: Braun. ŽK: 2:1 (Píša). Diváků: 70.

Roudné: Hřebejk – Kössl, Holub, M. Otepka, Maršík – Růžička (76. Svoboda), Tušer, O. Otepka, Bartoš, Vávra (85. Samek) – Píša. Trenér Rudolf Otepka.