Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bürger odmítl penaltový rozstřel, Jankov porazil Hořovicko 2:1

 
úterý, 3. října 2017, 09:02

První říjnovou neděli si to v jankovské Precis aréně rozdaly dva celky, kterým se v posledních týdnech příliš nedařilo. Ve vzájemném souboji Jankova s Hořovickem se hrálo poměrně atraktivní utkání se spoustou zajímavých okamžiků. Více štěstí nakonec měli Jihočeši, kteří po gólu Vojtěcha Bürgera v samotném závěru strhli vítězství na svou stranu.

Jankov po sobotních výsledcích klesl na samotné dno tabulky, navíc nemohl počítat se službami Loška, Zajíce a Maurera. Hořovicko dorazilo s třemi prohrami v řadě, za to s velkým sebevědomím, že v takové "prd..." musí vyhrát. Nakonec bylo vše jinak.

V úvodních vyrovnaných minutách to dvakrát ze střední vzdálenosti zkoušel hostující Jan Mojdl. Jak v 8., tak i 15. minutě však mířil natolik vysoko, že by potřeboval mít branku třikrát vyšší než současných 2,44 metru. Domácím tradičně trvalo několik minut, než se dostali k ohrožení soupeřovy branky, jenže hned z první návštěvy Hejcmana odcházeli s pořízenou. Kollárův čtyřicetimetrový nákop prolétl pokutovým územím až na zadní tyč, kam si naběhl nikým nehlídaný Martin Popelka a vstřelil úvodní gól utkání - 1:0.

Inkasovaná branka paradoxně pomohla Hořovicku. Hned po třech minutách se povedenou střelou prezentoval Roman Graf, ta naštěstí pro Jihočechy skončila jen na tyči Pavelcovy branky. Za další dvě minuty chyboval Beránek, z čehož těžil únikem Musa Ansuma, avšak sprintem ála Bolt se dokázal vrátit střelec prvního gólu Popelka a ghanskému útočníkovi zamezil ve vyrovnání. Ansuma to zkoušel o chvilku později po narážečce s Mojdlem střelou z vápna, Pavelec si poradil. Povedená pasáž hostů přeci jen nesla úspěch a také přinesla vyrovnání. Ansuma hledal Hajdareviče, obránce Fajtl trestuhodně míč minul a Rijad Hajdarevič se tak mohl postarat o vyrovnání. Zachoval klidnou hlavu a srovnal skóre - 1:1.

Zajímavý zápas pokračoval i po změně stran. První část druhého poločasu patřila hostům, především pak na pravé straně velice aktivnímu Vojtěchu Karvánkovi. Po jeho centru měl v 50.minutě vedoucí gól na své hlavě Musa Ansuma, jenže těsně minul. Přestože byl Jankov pod tlakem, dokázal si i on vypracovat tutovku. Po centru Bürgera mohl poslat zelenobílé znovu do vedení Patrik Sedlic, jenže v jasné pozici trefil pouze nohy dobře postaveného Davida Hejcmana.

Po hodině hry se zase ukázal dravým průnikem po pravé straně Karvánek, přesným centrem oslovil Hajdareviče, jenž svoji druhou trefu v utkání z dobré příležitosti nepřidal. Zhruba od pětašedesáté minuty se karta otočila. Jankovští pod dojmem nutnosti zvítězit ze sebe začali ždímat poslední zbytky sil a soupeře začali přehrávat. David Maršán to zkoušel střelou z pětadvaceti metrů, na krásnou trefu z Aritmy ale nenavázal. V 70.minutě to zkoušel lišácky z uctivé vzdálenosti Marek Kroneisl, chybělo trochu toho pověstného štěstíčka. V brance míč neskončil ani o čtyři minuty později po hezkém prostrčení Sedlice a Fajtlově sražené střele.

Další obrovskou příležitost měli domácí pět minut před koncem, když Martin Kollár přesným pasem našel Jana Šebelku, jemuž zakončení příliš nesedlo a Hejcmana nepřekonal. A pak přišla 89.minuta a rozhodující moment pohledného duelu. Po spolupráci Sedlice se Šebelkou na pravé straně přišel centr do pokutového území, hraniční souboj Bürgera s Kuchařem, z čehož vytěžil Vojtěch Bürger dobrou pozici ke skórování, kterou po Armahově přiklepnutí nakonec využil k vítězné trefě - 2:1.

Ivo Čech, trenér Jankova: „Tabulka je zatím hodně vyrovnaná, každý bodík se počítá, my po sobotních výsledcích, kdy jsme se dostali až na úplné dno, ale potřebovali tři. Proto tam bylo asi více nervozity než obvykle, i z mé strany, taky jsem se poučil. V týdnu jsme museli trochu upravit zajetý režim a povolit, někteří hráči pro zdravotní problémy byli až v pátek, Lošek, Zajíc a Maurer nebyli k dispozici vůbec. V první půli se hrála vyrovnaná partie, dostali jsme se po standardní situaci Popelkou do vedení, ale zanedlouho nabídli chybou v zadních řadách soupeři vyrovnání. Druhý poločas začali aktivněji hráči Hořovic, měli dvě šance na vstřelení druhé branky, ale my jsme pak ukázali, že také chceme vyhrát a vytvořili si dvě tři velmi slušné příležitosti, bohužel je ale neproměnili. Když to vypadalo na penaltový rozstřel, prosadil se ve vápně Bürger a dotlačil nás k vytouženému vítězství. Těší mě, že posledních dvacet minut bylo vidět, že chceme.“


SK Jankov - FK Hořovicko 2:1 (1:1)

Branky: 24. Popelka, 89. Bürger - 35. Hajdarevič. Rozhodčí: Duda - Janoch, Hodek. Delegát: Hanzal. ŽK: 1:2 (Beránek - Mach, Bežó). Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:7. Rohy: 4:4. Diváci: 208.

SK Jankov: Pavelec - Fajtl, Kroneisl, Popelka, Beránek - Bürger, Sedlic, Maršán, Šebelka (90. Rytíř) - Kollár, Mensah (76. Armah).

FK Hořovicko: Hejcman - Kuchař, Machurka, Bežó, Graf - Karvánek, Mojdl (79. Bělohlávek), Mach, Hajdarevič (70. Pelikán) - Ansuma, Nademlejnský.

Nejlepší hráči: Popelka, Mensah - Ansuma, Karvánek

Napsal(a) SK Jankov | Foto Petr Vlasák