Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudné na první domácí výhru stále čeká. Přišlo o ni v nastavení

 
sobota, 23. září 2017, 20:27

Malšané na první domácí divizní výhru stále čekají. Tentokrát o ni přišli ve třetí minutě nastavení. Pak už se ani nerozehrávalo a šlo se na penaltový rozstřel. Z něho vyšli vítězně a tak zklamání ze ztracené tříbodové výhry je bolelo o něco méně.

Hosté po špatném startu také chytají druhý dech s novým koučem Zdeňkem Michálkem na lavičce. A na hře to je znát. Chybí jim lehkost, hra je dost upracovaná, ale na druhou stranu zkušený tým nedělá chyby. A také měl první šanci. V 8. minutě se v ní ocitl Ungr, ale výborný Hřebejk ho vychytal.

Pak už prim hrálo Roudné a nápaditou, kombinační hrou bavilo diváky. Vytvořilo si tlak a šance, hlavně po standardních situacích, ale Plzeňáky držel brankář Turek. Ten dvakrát zázračně vyrážel hlavičky Růžičky z bezprostřední blízkosti. Nejprve ve 14. a potom ve 26. minutě. Hosté se podruhé ozvali po půlhodině, ale jejich hráč v dobré příležitosti na zadní tyči promáchl. Pak už se zase vše podstatné odehrávalo na jejich půlce. Nejblíž ke gólu měl ve 43. minutě Kössl, ale sám před brankou hlavičkoval „koníčkem“ těsně vedle.

Ve druhém poločase kvalita hry trochu upadla. Zvláště domácí jako by vypadli z tempa. A byť Hřebejk v 55.minutě vychytal Morávka, moc je to k vyšší aktivitě neprobudilo. Fotbal na čas začal nudit, hrálo se bez šancí mezi vápny, ale o co diváci přišli v této fázi, to si vynahradili v hektickém závěru. Nejprve v 78. minutě poslal Maršík rybičkou míč těsně mimo, za tři minuty Vávra ztroskotal na gólmanu Turkovi. Další jejich souboj v 88. minutě už skončil penaltou a Vávrovým zraněním, po němž musel střídat. Po několikaminutové pauze se k míči rozběhl Ondřej Otepka a otevřel skóre 1:0.

Roudné směřovalo k první domácí výhře, ale v posledních vteřinách tříminutového nastavení dvakrát propadlo. První závar ještě na brankové čáře po Ungrově zakončení zastavil hlavou Matěj Otepka, ale druhý hned vzápětí procedil do sítě na zadní tyči stojící stoper David Novák. Pak hned rozhodčí pískl konec.

Penaltový rozstřel zvládli lépe domácí. Ty do sedla posadil brankář Hřebejk, který u pravé tyče kryl hned první penaltu zkušeného exligisty Ference Rótha. Malšané nezaváhali a v pořadí O. Otepka, Kössl, Tušer a Bartoš své penalty proměnili. Plusový bod je musel hřát, i když ke třem měli velmi, velmi blízko. Časově jako jeden do zámezí zakopnutý míč.   


Malše Roudné – SK Senco Doubravka 1:1 (0:0), penalty 4:2

Góly: 81. O. Otepka (pen.) - 93. Novák. Rozhodčí: Vnuk - Hádek, Radina. Delegát: Tereba. ŽK: 0:3. Diváků: 80.

Roudné: Hřebejk – Kössl, M. Otepka, Holub, Maršík – Tušer, O. Otepka, Vávra (83. Samek) – Růžička (90. Svoboda), Bartoš, Píša (93. Tibitanzl). Trenér Rudolf Otepka.

Napsal(a) Zdeněk Zuntych | Foto Jan Škrle