Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav znovu rozdávala radost. Výhru s Přešticemi pečetili náhradníci

 
sobota, 23. září 2017, 20:08

Soběslav se už ve vyšší soutěži dokonale aklimatizovala, jak se zdá. Tentokrát na jejím štítě zůstaly Přeštice. Zpočátku to sice nevypadalo na bůhvíjaký zázrak, ale postupem času se situace přece jenom vyvrbila ve prospěch Jihočechů, kteří uhájili druhou příčku.

První nesmělý pokus zaznamenal Suchan, ale míč proběhl vápnem, aniž by si ho někdo další všiml. To asi bylo na dlouhou dobu všechno, co by stálo za zmínku. Většina akcí probíhala před pokutovými územími obou týmů a nic vzrušujícího se ne a ne přihodit.

Až centr M. Mazoucha našel výborně hrajícího Pavla Nohavu, který placírem přece jenom rozvířil poločasový poklid – 1:0. Potom se ještě snažil Janoušek, ale jeho střelu hostující beci zblokovali. Hráči Přeštic snad branku Hniličky ani netrefili.

Domácí nezačali dobře ani druhý poločas. Na druhé straně se probudili k větší aktivitě hosté a zamáčkli Soběslav před její branku. Jenže ze žádného mráčku nezapršelo. Naopak byli velice uctiví, když sami nabídli Nohavovi možnost zvýšit náskok. Beci si chtěli rozehrát, ale míč se ocitl na noze jihočeského útočníka. Ten samozřejmě rád příležitosti využil – 2:0.

I tak neměli domácí vyhráno. Hosté konečně našli cestu, jak dopravit míč za Hniličkova záda. Unikli po pravé straně, vyslali míč do pokutového území, kde se odrazil k Sýkorovi. Ten zajistil hostům snížení a určitou naději na úspěch – 2:1.

Tu ale soběslavští hráči nenechali vzklíčit. Přešli k rychlým protiútokům a změna taktiky slavila úspěch. Nejprve zahrozil Dvořák a po něm se už radovali jenom Jihočeši. A prosadili se střídající hráči. Nejdříve to byl Tomáš Mazouch a po něm i Martin Dvořák. Ten stanovil konečné skóre na 4:1.

Vít Hromada, vedoucí mužstva Soběslavi: „Zpočátku se nám herně moc nedařilo, umíme podat i kvalitnější výkony. Ale nakonec se všechno obrátilo v náš prospěch a získali jsme další důležité body. To je rozhodující.“


FK Spartak Soběslav - TJ Přeštice 4:1 (1:0)

Góly: 28. a 63. Nohava, 82. T. Mazouch, 88. Dvořák – 65. Sýkora. Rozhodčí: Janíček - Štuk, Hrkal. Delegát: Řezáč. ŽK: 0:1 (Štěpán). Diváků: 310.

Soběslav: Hnilička – M. Hromada, Suchan, Boháč, Vaněk – Žalda (72. Dvořák), Podráský, M. Mazouch (85. Chotovinský), Janoušek (57. T. Mazouch) – Šmídmajer (72. Fischer), Nohava (90. Maršík). Trenér Radek Hajič.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle