Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pavelce překonal jen Kavalír. Sedlic měl na noze vyrovnání

 
sobota, 23. září 2017, 19:21

Jankov třikrát za sebou nevyhrál, takže cíl byl pro jeho hráče předem stanoven. Mariánské Lázně před nimi měly pouhý dvoubodový náskok, takže to byl soupeř z kategorie hratelnějších. Navíc mohli konečně Jihočeši získat první body zvenku. Přes peripetie s dopravou k nim nebylo daleko.

K vidění byl oboustranně opatrný fotbal, kdy se balon většinou pohyboval ve středu hřiště. Gólmani moc vážných zákroků neměli, přesto mohli jít muži trenéra Ivo Čecha do vedení. To se z průměru prvního poločasu vymanil Kroneisl. Zahrával trestný kop, který skončil na břevně Šmejkalovy branky a odrazil se do pole. Diváci tedy v úvodní pětačtyřicetiminutovce gól neviděli.

Po pauze se ujali taktovky hry domácí, kteří zatlačili hosty před jejich branku. Před Pavelcem začalo být často husto, ale jankovský gólman vytahoval jeden zázračný zákrok za druhým. Nejprve zneškodnil pokus Drahoráda, poté i Kabeláka. A svůj um prokázal i při dvojnásobné obrovské šanci domácích. Byl nejlepším hráčem na place a svůj tým držel nad vodou.

Jenže přišla 78. minuta a únik po pravé straně. Odtud přiletěl centr, který přece jenom Kavalír dotlačil do sítě – 1:0. Na vyrovnání už moc času nezbývalo, přesto se Jihočeši nevzdávali. A jejich snaha mohla být i korunována úspěchem. Mezi sebou zakombinovali Bürger s Loškem a předložili balon Sedlicovi mezi bod pokutového kopu a malého vápna. Jenže ten nabídnutou šanci nevyužil a branku přestřelil.

Petr Maxa, asistent trenéra Jankova: „Možná by utkání více slušela remíza, ale bohužel jsme měli i kus smůly. Je taky fakt, že po vyrovnaném prvním poločasu nás domácí začali přehrávat a vytěžili z toho rozhodující gól. My můžeme jenom litovat trefeného břevna a promarněné šance v samotném závěru. No nic, musíme bojovat dál.“


FC Viktoria Mariánské Lázně - SK Jankov 1:0 (0:0)

Branka: 78. Kavalír. Rozhodčí: Szikszay - Hodek, Šlajs. Delegát: Ploch. ŽK: 3:3 (Drahorád, Šilhán 2x – Pavelec, Lošek, Maršán). ČK: 1:0 (92. Šilhán po 2 ŽK). Diváků: 250.

Jankov: Pavelec – Fajtl, Lošek, Kroneisl, Zajíc – Bürger, Kollár, Maršán (88. Mensah), Šebelka – Armah (72. Beránek), Sedlic. Trenér Ivo Čech.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle