Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Doubravka slavila první výhru. Krumlov trápila koncovka

 
sobota, 16. září 2017, 20:27

Český Krumlov si moc vyskakovat nemůže, zrádné dno tabulky je bohužel na dohled. Přesto hra tomuto postavení ani tak moc neodpovídá. Naději měli Jihočeši v Doubravce, která v týdnu vyměnila trenéra. Aleše Jindru, který nyní vede Čížovou, nahradil zkušený Zdeněk Michálek.

V Plzni se hrál oboustranně zajímavý fotbal a jako první zvedali ruce nad hlavu krumlovští fotbalisté. Po závaru před Turkovou brankou se díky svému důrazu prosadil bojovník Michal Klivanda – 0:1.

Po vstřelení vedoucího gólu se hosté výjimečně nezatáhli, aby uhájili náskok, ale hráli s domácími otevřenou a rovnocennou partii. Kombinace se střídaly na obou stranách a diváci se určitě nemohli nudit.

Zajímavé situace střídaly jedna druhou a oba gólmani museli být stále ve střehu. Pomalu se blížil konec prvního poločasu a skóre se neměnilo, i když oba týmy mohly skórovat. Nedařilo se to až do 40. minuty. To na pravé straně uklouzl krumlovský Svoboda a nechal prchnout protivníkova nájezdníka. Ten neváhal, pelášil kupředu, odcentroval a zkušený a Jihočechům dobře známý Ferenc Róth, který se na Doubravku vrátil v minulém týdnu, akci dokončil dorážkou zblízka – 1:1.

Vyrovnání měl na noze Beránek

Po pauze chtěli Jihočeši vrátit vedení na svou stranu a zvýšili svoje úsilí. Jenže jim nebylo přáno. I když se často dostávali na dostřel Turkovy branky, chyběla důrazná i přesná koncovka. To nakonec také stálo Krumlovské všechny body. Dlouho stačili likvidovat nebezpečné úniky domácích, leč jeden z nich přece jenom Doubravka přetavila v úspěch. Po šedesáté minutě ztratili hosté balon uprostřed hřiště a bylo zle. Západočeši rychle přenesli hru před Hňupa. Do jeho pokutového území přilétl centr, ale ani několik hráčů Slavoje nedokázalo uhlídat ve vzduchu Jana Peterku, který otočil skóre – 2:1.

Závěr střetnutí patřil zcela Jihočechům, kteří hráli vabank, přeskupili řady a vrhli všechny síly do útoku. Doslova oblehli branku Doubravky a pálili ze všech pozic. Šancí nepočítaně, ale k jejich škodě gól ani jeden. Beránka vychytal tváří v tvář Turek, pak se míč několikrát toulal uvnitř pokutového území, odrážel se od hráče k hráči, ale ani jedna střela Krumlova do sítě Doubravky nezamířila. Balon se odrážel od neprostupné zdi, kterou domácí hráči vybudovali před svým gólmanem. Západočeši s odřenými zády náskok uhájili a radovali se ze zisku tří bodů.

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Co je to platný, že pálíš jednu ránu za druhou, když z toho nakonec nic není. Prostě nedáme gól, a to se potom těžko vyhrává. O přestávce jsme si řekli, že začínáme odznovu a že na ně máme. Jenže v konečné fázi chybí důraz, málokdo si vezme příklad z Klivandy. To nás stálo body. Snad to odčiníme doma s plzeňským Petřínem.“


SK Senco Doubravka - FK Slavoj Český Krumlov 2:1 (1:1)

Góly: 40. Róth, 62. Peterka - 12. Klivanda. Rozhodčí: Krupa - Šťastný, Pekař. Delegát: Pešek. ŽK: 1:2 (Petrželka – Svoboda, Hňup). Diváků: 150.

Č. Krumlov: Hňup – Svoboda, Kabele, Dudák, Zatloukal – Wagner (78. Neckář), Novák, Babka (83. Švec), Sláma (75. Persán) – Beránek, Klivanda. Trenér Václav Domin.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle