Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav veze tři body z Plzně

 
sobota, 16. září 2017, 13:01

Kvalitní a soustředěný výkon podepřený výbornou defenzivou a rychlými protiútoky předvedl Spartak Soběslav v Plzni proti Petřínu. Souboj nováčků skončil vítězstvím Jihočechů 3:0.

I když jako první podnikli útok domácí, hosté jejich akci zastavili, podnikli protiútok a už ve 2. minutě se radovali. Z levé strany se prosadil Tomáš Mazouch – 0:1. Západočechy raketový nástup Jihočechů nesrazil, spíš je podnítil k většímu úsilí. Kuník musel zasahovat proti osamělému útočníkovi Petřína.

Domácí se i nadále tlačili před soběslavskou branku, ale defenziva Spartaku pracovala bezchybně. Naopak po půlhodině hry se jeho hráči prosadili podruhé. Míč si mezi sebou vyměnili Vaněk a Robert Fischer a druhý jmenovaný utěšenou střelou pod břevno zvýšil náskok svého týmu – 0:2.

Plzeňští zaveleli do útoku a chopili se iniciativy. Nastěhovali se před Kuníka a vybojovali si řadu rohových kopů, ale nic z nich nevytěžili. Soběslavské brejky dělaly domácí očividně problémy. Ve 38. minutě mohl přidat další gól Vaněk, ale mířil nad Pflegerovu branku.

Vaňkova pojistka, výborný Kuník

Domácí trenér Vodrážka sáhl o přestávce k dvojnásobnému střídání, ale veškeré naděje Petřína zmařil třetí gól Soběslavi. A opět u toho byli Fischer s Vaňkem. Jenže si role vyměnili a do prázdné branky zakončoval bezchybně Filip Vaněk – 0:3.

Spartakovci se soustředili na obranu a domácí vyvinuli velký tlak. Z trestného kopu nastřelili břevno, sám na Kuníka běžel ze strany kapitán Vohrna, ale soběslavský gólman vyrazil přízemní střelu na roh. Po něm překopl Vohrna z bezprostřední blízkosti Kuníkovu branku a jen tím demonstroval plzenský zmar. V závěru musel střídat výborně chytající Kuník, který utrpěl zranění, divizní premiéru si odbyla dvojka Hnilička.

„Abych pravdu řekl, takový výsledek jsem nečekal. Petřín předtím ještě doma neprohrál a dařilo se mu celkem i venku. O to cennější je vybojované vítězství. Zvlášť na hřišti soupeře, v téhle sezoně bylo první,“ řekl bezprostředně po utkání v Plzni Vít Hromada, vedoucí mužstva Soběslavi, která se na západě Čech musela obejít bez útočníků Dvořáka a Šmídmajera.


SK Petřín Plzeň - FK Spartak Soběslav 0:3 (0:2)

Góly: 2. T. Mazouch, 30. Fischer, 52. Vaněk. Rozhodčí: Šťastný - Krupa, Pekař. Delegát: Havránek. ŽK: 1:1 (Heller - Boháč). Diváků: 100.

Soběslav: Kuník (84. Hnilička) – M. Hromada (46. Chotovinský), Suchan Boháč, Vaněk – Žalda (87. Maršík), Podráský, M. Mazouch, T. Mazouch  - Nohava – Fischer (77. Janoušek). Trenér Radek Hajič.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle