Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

VIDEO/Sumář divize: Soběslav se zabydluje, Roudné poprvé za tři body

 
čtvrtek, 14. září 2017, 18:05

Druhé domácí vítězství soběslavského Spartaku sledovalo 260 diváků. Nováček zásluhou výborně hrajícího a hlavně střílejícího obránce Michala Hromady zvrátil nepříznivý stav s Doubravkou, kde skončil trenér Aleš Jindra a přešel na jih Čech do třetiligové Čížové. Roudné se dočkalo zasloužené první výhry v derby v Č. Krumlově, který po vydařeném startu prohrál potřetí za sebou. Jankov remizoval se Sedlčany a plusový bod po penaltách si odvezli hosté.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 5. KOLE DIVIZE A 


FK Slavoj Č. Krumlov – Malše Roudné 1:3 (1:1)

Góly: 19. (pen.)  Kabele - 25. O. Otepka, 51. a 55. Růžička. Rozhodčí: Duda – Langmajer, Szikszay. Delegát: Urban. ŽK: 2:5 (Babka, Svoboda – Píša, O. Otepka, Kössl, Maršík, Svoboda). Diváků: 200.

Č. Krumlov: Hňup – Švec, Kabele, Dudák (44. Svoboda), Zatloukal – Beránek, Wagner, Novák, Sláma (62. Neckář) – Babka, Klivanda. Trenér Václav Domin.

Roudné: Hřebejk – Kössl, Holub, M. Otepka, Maršík – Píša (87. Turek), Tušer, O. Otepka, Vávra, Markytán (46. Bartoš, 86. Samek) – Růžička (72. Svoboda). Trenér Rudolf Otepka.

Nejlepší hráči: Kabele, Novák – Růžička, celý tým

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Derby bývá vždycky vyhrocené, věděli jsme, že Roudné má jeden bod a přijede k nám s bojovným mančaftem s cílem bodovat. Za stavu 1:0 jsme se nechali dostat pod tlak, inkasovali jsme na 1:1 a pak přišlo zranění Dudáka, což je pro nás, v jakém jsme stavu, stěžejní hráč. A celé se nám to rozhodilo. Musím pogratulovat soupeři, šel za vítězstvím, mně se nelíbil přístup některých našich hráčů.“

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Měli jsme na kontě jeden bod a na začátku byla vidět na hráčích obrovská nervozita. Možná jsme to do toho vnesli trošku i my, že jsme žili na lavičce. Asi nám paradoxně pomohla situace, kdy jsme obdrželi gól z penalty. Od toho okamžiku jsme jednoznačně dominovali a je jen škoda těch nedotažených akcí. Na můj vkus jich bylo neskutečně moc. Penalta? Byla jasná, o tom nebudu diskutovat. Mrzí zranění Markytána. Za svoji kariéru jsem nezažil, aby člověk utrpěl tolik otřesů mozku. Skoro jako Tyson v boxu. Musíme se k tomu nějak postavit, jak to budeme eliminovat, třeba přilbou Petra Čecha. Máme vážné obavy, aby to na Markytánově zdraví nezanechalo nějaké následky v osobním životě.“


FK Spartak Soběslav - SK Senco Doubravka 2:1 (0:0)

Góly: 63. a 79. M. Hromada – 53. Skopový. Rozhodčí: Brychta - Čechlovský, Braun. Delegát: Mrázek. ŽK: 0:3 (Knakal, Künstner, Ungr). Diváků: 260.

Soběslav: Kuník – M. Hromada, Suchan, Boháč, Vaněk – T. Mazouch (68. Fischer), M. Mazouch, Podráský, Janoušek (65. Chotovinský) – Nohava (75. Šmídmajer) – Dvořák (88. Žalda). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Hromada

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Vyrovnané utkání po celých 90 minut. Na začátku vychytal hostující brankář šance Janouška a Dvořáka, začátek druhého poločasu měli zase více ze hry hosté. Doubravka šla do vedení po rychlé akci, my, což mě velice těší, jsme nesložili zbraně a zápas díky výborně hrajícímu Michalu Hromadovi otočili. Tři body zůstaly doma a sebevědomí hráčů šlo určitě nahoru. Příští kolo se porveme o body v Plzni a všichni věříme, že neodjedeme s prázdnou.“


SK Jankov - Tatran Sedlčany 1:1 (0:0), penalty 3:4

Góly: 56. Bürger - 61. Brotánek. Rozhodčí: Simbartl - Cihlář, Cupl. Delegát: Krejčí. ŽK: 2:3 (Šebelka, Bürger - Hofman, Valenta, Kdolský). Diváci: 238. Penalty dali Zajíc, Bürger, Kroneisl - Soldát, Kvěch, Brotánek, Hájek, nedali Sedlic, Kollár.

Jankov: Komárek - Fajtl, Lošek, Popelka, Zajíc - Bürger, Kollár, Maršán (46. Kroneisl), Maurer (72. Beránek) - Armah (69. Mensah), Šebelka (80. Sedlic). Trenér Ivo Čech.

Nejlepší hráči: Popelka, Lošek

Ivo Čech, trenér Jankova: „Hosté ze Sedlčan začali utkání aktivněji, byli rychlejší, důraznější a vypracovali si i první velmi dobrou šanci. My jsme se postupně dostali do hry a ke konci poločasu si vytvořili i pár nadějných situací, ale spokojenost určitě nebyla, na útočné polovině jsme nebyli nebezpeční. Druhá půle z naší strany byla dle mého názoru již lepší, bojovali jsme o dobrý výsledek, přesto musím říct, že do zakončení se dostáváme hodně málo, tam musí být určitě více snahy, odvahy i kvality. Do vedení jsme se dostali první střelou mezi tyče, ale vzápětí inkasovali po jednom z mnoha rohů soupeře na přední tyči, to je škoda, to bychom měli vyřešit. Po celkem zasloužené remíze se šlo na penalty a hosté mají zkušeného Capoucha, který jim vychytal v rozstřelu jako již poněkolikáté bod navíc. Hostíme nyní první celek tabulky Slavii K. Vary, který v dosavadních dvou zápasech venku nastřílel devět branek, každý bodík by byl dobrý.“ 


Ostatní výsledky

FK Olympie Březová - SK Petřín Plzeň 5:3 (2:2), 3. a 39. Kašpar, 53. Vaněček, 56. a 76. Martinec - 5. Motl, 19. Bendl, 89. Navrátil.
FC Viktoria Mariánské Lázně - SK Klatovy 1898 1:1 (1:0), penalty 5:4, 14. Kravar - 82. Diviš.
FK Hořovicko - SK Aritma Praha 1:3 (0:2), 65. Ansuma - 16. Glasnovič, 45. a 91. Baran.
MFK Dobříš - TJ Přeštice 3:0 (3:0), 21. a 37. Matějka, 31. J. Šrain.
FC Slavia Karlovy Vary - SK Rakovník 3:1 (1:1), 4. Psohlavec, 53. Kalina, 92. Vokáč - 14. Červený.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle