Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov si připsal z prvního ze dvou domácích zápasů po sobě bod

 
úterý, 12. září 2017, 09:22

Páté divizní kolo bylo ukončeno v neděli v podvečer soubojem dvou týmů ze středu tabulky. Domácí jihočeský Jankov se chvíli srovnával s dobrým pohybem a důrazem dobře hrajících Sedlčan, pak šel do vedení, které ale po pěti minutách ztratil. Utkání tak skončilo zaslouženou remízou. Lepší náladu měli nakonec fotbalisté Tatranu, kteří si odvezli z Precis arény druhý bodík po penaltovém rozstřelu!

Po výprasku v Rakovníku udělal trenér Jankova Ivo Čech několik změn v sestavě, k čemuž ho vedly i donucené okolnosti. Například vyloučení Rytíře nebo zdravotní stav Jirkovského. Premiéru si tak v základní sestavě letos odbyli Fajtl, Maurer a Komárek.

Pro osmnáctiletého gólmana Jana Komárka šlo o vůbec první konfrontaci s dospělou divizí a nutno podotknout, že si nevedl vůbec špatně. Od úvodu měl více práce než jeho zkušenější kolega na druhé straně Pavel Capouch. Sedlčany totiž do utkání vstoupily aktivněji a důrazněji. Resultovaly z toho dva střelecké pokusy Michala Kdolského z 6., respektive 7.minuty. V prvním případě si domácí gólman poradil, v druhém pálil hostující středopolař nad.

První opravdu vážná příležitost přišla v 11.minutě po pěkné akci Tatranu na pravé straně, odkud centroval navrátilec do sestavy Sedlčan Němec a ve vyložené pozici hlavičkující Martin Hájek branku Jankova z malého vápna přestřelil. Blízko gólu byli hosté i v 22.minutě po Maršánem tečované střele opět agilním Kdolským, která skončila těsně vedle levé Komárkovy tyče.

Hráčům Jankova trvalo nějakých pětatřicet minut, než se hostům v jejich hře vyrovnali, ale závěrečné minuty první půle patřily právě Jihočechům. Nejprve na střílený Zajícův centr nedoskočil těsně Bürger, poté hlavičkoval po centru právě Bürgera Solomon Armah mimo, aby celou první pětačtyřicetiminutovku ukončil po rohu Kollára opět Vojtěch Bürger hlavičkující koníčkem nad branku Capoucha.

Góly padaly po přestávce

Povedeně vstoupili Jankovští i do druhého poločasu, ale hlavně dokázali skórovat. V 56.minutě poslal Matěj Maurer centr do pokutového území, na který se vyšplhal Vojtěch Bürger a s pomocí tyče zařídil domácímu celku vedení - 1:0! Domácí kotel slušně zaplněné Precis arény začal zpívat oslavné chorály, ale brzy byl schlazen vyrovnávající trefou. Přesněji po pěti minutách si na Kdolského rohový kop naskočil stoper Lukáš Brotánek a bylo srovnáno - 1:1!

Sedlčany v utkání zahrávaly třináct rohových kopů, takže není divu, že se po jednom z nich gólově urodilo. Jankov si mohl vzít vedení zpět v 69.minutě, kdy si na Kollárův roh dobře naskočil Martin Popelka, ale balón úplně ideálně netrefil. Na druhé straně už poněkolikáté v duelu pálil tvrdě Michal Kdolský, ale i tentokrát mířil zhruba dva metry nad branku.

Vyrovnanou poslední pasáž hry mohl přetavit ve tři body domácí Vojtěch Bürger v 84.minutě, kdy jeho lehce tečované zakončení po akci Sedlice s Kroneislem jen těsně minulo břevno hostující branky. V 90.minutách se nerozhodlo, na řadu tak přišly pokutové kopy. V domácím týmu neuspěli ve čtvrté a páté sérii Sedlic s Kollárem, kdežto stoprocentní hráči Tatranu si mohli do autobusu na cestu zpět přibalit druhý bodík navíc.

Ivo Čech, trenér Jankova: „Hosté ze Sedlčan začali utkání aktivněji, byli rychlejší, důraznější a vypracovali si i první velmi dobrou šanci. My jsme se postupně dostali do hry a ke konci poločasu si vytvořili i pár nadějných situací, ale spokojenost určitě nebyla, na útočné polovině jsme nebyli nebezpeční. Druhá půle z naší strany byla dle mého názoru již lepší, bojovali jsme o dobrý výsledek, přesto musím říct, že do zakončení se dostáváme hodně málo, tam musí být určitě více snahy, odvahy i kvality. Do vedení jsme se dostali první střelou mezi tyče, ale vzápětí inkasovali po jednom z mnoha rohů soupeře na přední tyči, to je škoda, to bychom měli vyřešit. Po celkem zasloužené remíze se šlo na penalty a hosté mají zkušeného Capoucha, který jim vychytal v rozstřelu jako již poněkolikáté bod navíc. Hostíme nyní první celek tabulky Slavii K. Vary, který v dosavadních dvou zápasech venku nastřílel devět branek, každý bodík by byl dobrý.“


SK Jankov - TJ Tatran Sedlčany 1:1 (0:0), pen. 3:4

Branky: 56. Bürger - 61. Brotánek. Rozhodčí: Simbartl - Cihlář, Cupl. Delegát: Krejčí. ŽK: 2:3 (Šebelka, Bürger - Hofman, Valenta, Kdolský). Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 7:7. Rohy: 7:13. Diváci: 238. Penalty: Zajíc +, Bürger +, Kroneisl +, Sedlic -, Kollár - - Soldát +, Kvěch +, Brotánek +, Hájek +

SK Jankov: Komárek - Fajtl, Lošek, Popelka, Zajíc - Bürger, Kollár, Maršán (46. Kroneisl), Maurer (72. Beránek) - Armah (69. Mensah), Šebelka (80. Sedlic).

Sedlčany: Capouch - Hofman (88. Čejda), Lípa, Brotánek, Repetný - Soldát, Kdolský, Kvěch, Sirotek (67. Sirotek) - Němec, Hájek.

Nejlepší hráči: Lošek - Kdolský

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová