Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Na prvním místě se usadil Č. Krumlov, Roudné bije na poplach

 
čtvrtek, 24. srpna 2017, 12:53

Velice příjemný pohled do divizní tabulky se nabízí po druhém vystoupení fanouškům krumlovského Slavoje. Dominovi hoši se vyhřívají na vedoucí příčce. I bez čtyř marodů dokázali porazit nováčka Březovou, gólem a dvěma asistencemi se blýskl zadák Jakub Kabele. Jankov neuhlídal v pražských Vokovicích agilního Junka (2+1), Roudné zahodilo s Dobříší, co se dalo a podruhé vyšlo naprázdno. Několik hráčů postrádal také kouč Soběslavi Hajič, ale na druhý pokus už to spartakovcům venku vyšlo a po bojovném a vyrovnaném výkonu si minimálně bod zasloužili.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 2. KOLE DIVIZE A

SK Aritma Praha – SK Jankov 3:1 (2:1)

Góly: 4. a 41. Junák, 85. Beneš – 45. Maršán. Rozhodčí: Hádek – Hocek, Krejsa. Delegát: Bobek. ŽK: 3:2 (Plechatý, Kraus, Podobský – Lošek, Kollár). Diváků: 100.

Jankov: Pavelec – Beránek (71. Popelka), Kroneisl, Lošek, Zajíc - Bürger, Kollár, Maršán (88. Maurer), Rytíř (78. Mensah) – Pořádek (46. Armah), Sedlic. Trenér Ivo Čech.

Nejlepší hráč: Maršán

Ivo Čech, trenér Jankova: „Měli jsme určité problémy při ranním odjezdu a také při příjezdu na hřiště, příprava byla kratší než obvykle a nevím, jestli se to projevilo, ale udělat takovou chybu při vlastní standardce už ve 2. minutě se prostě nesmí..., aby šli dva hráči soupeře sami na brankáře. Pak jsme se sice snažili, ale celý zápas jsme dopředu prakticky nic nevymysleli, naše stará bolest, nemáme takového rozdílového hráče, jakým byl v tomto utkání domácí Junek, který nás porazil vlastně sám, dal dva góly a na jeden centroval. Na útočné polovině není potřebná kvalita, aktivita, drzost, pohyb a pak když přijde chyba vzadu, tak je to pro nás těžké, byť 25 minut druhé půle jsme nehráli špatně, ale bez efektu. Musíme si k tomu zase něco říci a pokusit se bodovat doma s Klatovy.“


FK Slavoj Č. Krumlov – FK Olympie Březová 3:0 (1:0)

Góly: 30. Dudák, 49. Kabele, 82. Wagner. Rozhodčí: Janíček – Němec, Štuk. Delegát: Havránek. ŽK: 0:4. Diváků: 136.

Č. Krumlov: Hňup – Švec, Kabele, Dudák, Zatloukal – Persán (67. Neckář), Wagner, Novák, Sláma (89. Hofmann) – Babka (86. Peroutka), Klivanda. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: celý tým

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Musím kluky pochválit. Bojovali, dali do toho srdíčko a byla u nich vidět vůle po vítězství. Nejvíce mě těší, že jsme soupeře, kterého jsme vůbec neznali, přehráli v první půli fotbalovostí. Ukázalo se, jak bylo důležité rozšířit kádr. Oproti minulému utkání nám chyběli čtyři hráči. V Dobříši nedohráli Mravec, Tůma a Musil, na tréninku se zranil kapitán Beránek. Když někdo vypadne, máme ho kým nahradit. I kvalitativně. Naše defenzíva pracovala dobře, soupeře do šancí nepustila. Navíc oba stopeři skórovali. Se ziskem šesti bodů jsme moc spokojeni. Vstup do sezony se nám povedl. Nechtěli jsme, aby se opakoval loňský podzim. Stínem zápasu bylo zranění Persána po jednom z mnoha zbytečně dojetých soubojů hráče Březové.  Teď nás čeká první derby v Soběslavi, pokusíme se zabodovat i tam.“


Malše Roudné – MFK Dobříš 1:2 (1:1)

Góly: 23. Maršík – 25. J. Šrain, 50. Talůžek. Rozhodčí: Novotný – Kouba, Benedikt. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:1 (M. Otepka, Svoboda – Talůžek). Diváků: 200.

Roudné: Hřebejk – Kössl, M. Otepka, Maršík, Svoboda (70. Kubeš) – Bartoš, Vávra, O. Otepka, Kořínek (83. Tibitanzl), Růžička (80. Samek) – Píša. Trenér Rudolf Otepka.

Nejlepší hráči: nikdo

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Po utkání v Hořovicích nám chyběl vyloučený Tušer, se sebezapřením hrál Svoboda, navíc kvůli pracovním povinnostem musel před zápasem odjet Pavel Turek. Stále ještě nemohl nastoupit Markytán, dlouhodobě je na marodce Dan Lerch, takže je toho dost. Zápas s Dobříší byl specifický, měl svoji kvalitu. Dobříš chtěla nahradit ztracené body s Krumlovem, což se jí s dávkou štěstí podařilo. My jsme jí to ulehčili v tom, že zápas se rozhoduje ve vápnech, jak v útočném, tak obraném. A tam jsme bohužel propadli.“  


TJ Tatran Sedlčany – Spartak Soběslav 1:1 (0:0), na penalty 7:6

Góly: 49. Sirotek – 62. T. Mazouch. Rozhodčí: Pekař - Mrkáček, Martínek. Delegát: Urban. ŽK: 0:1 (Podráský). Diváků: 904.

Soběslav: Kuník – Hromada, Suchan, Boháč, Podráský – T. Mazouch, Nohava, M. Mazouch, Žalda (90.+1 Maršík) – Šmídmajer (86. Neruda), Fischer. Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: celý tým

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Napravit nepovedený vstup do sezóny (1:6 v Březové) a s odhodláním (bohužel bez čtyř hráčů!) jsme odjížděli do Sedlčan. Všechny předpovědi, které tomuto zápasu předcházely, se potvrdily. Precizní organizace a zápas před téměř tisícovkou diváků byly pro všechny naše kluky obrovským zážitkem a mě nezbývá než smeknout klobouk a od Sedlčanských se učit. My jsme se trochu poučili ze zápasu MOL Cupu (1:3), nepustit domácí do brejkových situací, což se myslím povedlo. Po celý zápas jsme byli domácím vyrovnaným soupeřem, vytvořili si tři tutové šance (domácí také), takže si myslím, že konečná remíza je asi spravedlivá. Je to první bodík, který ale musíme doma potvrdit se zatím stoprocentním Krumlovem.“


Ostatní výsledky

SK Petřín Plzeň – FC Viktoria Mariánské Lázně 3:1 (2:1), 17. Bendl, 30. vlastní (Denk), 81. Hartl - 25. Lattisch.
TJ Přeštice – 1. FC Karlovy Vary 2:5 (0:3), 66. Strejček, 86. Lambor - 20. Psohlavec, 39. Vokáč, 42. Hudec, 60. a 63. Geňo.
SK Klatovy 1898 - SK Rakovník 1:0 (0:0), 59. Lukeš.
SK Senco Doubravka – FK Hořovicko 0:0, penalty 2:3

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Michal Lemberka