Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Výstavní Maršánův gól na Aritmu nestačil

 
pondělí, 21. srpna 2017, 14:23

Bez Fajtla, Mužíka a Šebelky cestoval Jankov do hlavního města, přesto s touhou získat alespoň jeden bodík. Jihočeši se v poli domácím více než vyrovnali, ale doplatili na bezzubou finální fázi, která je pro úspěch v této soutěži nutná. Hráči Aritmy ji naopak prokázali a díky tomu mohli slavit první výhru v sezóně.

Prvotní cíl neinkasovat se Jankovu zhroutil již po třech minutách hry. Po vlastní standardní situaci u pokutového území soupeře přišel dlouhý nákop domácích, na polovině hřiště Beránek neuhrál souboj jeden na jednoho a brejk dvou hráčů na Pavelce zakončil Jiří Junek jednoduchým úvodním gólem - 1:0.

Ve 14.minutě pálil velice nebezpečně Pavel Plechatý, ale Aleš Pavelec v jankovské svatyni tuto pěknou střelu dokázal vyrazit na rohový kop. O dvě minuty později se po akci na pravé straně prodral do pokutového území Pavel Beránek, avšak střela hostujícího hráče postrádala větší přesnost. Hosté byli častěji na balónu a měli menší územní převahu, která však končila před domácí šestnáctkou naivní a nepřesnou kombinací. I proto si žádnou větší příležitost Jankov nevytvořil.

Domácí se s jednogólovým vedením nikam extra hnát nemuseli, přesto se v 41.minutě dočkali druhé branky. Krásným fotbalovým momentem se o to zasloužil Jiří Junek, který si všiml více vyběhnuvšího postavení Pavelce a nákopem z čtyřiceti metrů mu poslal míč do sítě - 2:0. Ještě krásnější okamžik ovšem předvedl hostující kapitán David Maršán v 44.minutě, který po průniku Pořádka napálil balón výstavním "angličanem" o břevno do branky a gólem do šatny vykřesal Jankovu naději - 2:1.

Do druhého poločasu vběhl na trávník ghanský útočník Solomon Armah, jenž si odbyl mistrovskou premiéru v českém fotbale a hostující aktivitu na útočné polovině notně oživil. Úvodních patnáct minut druhého dějství měl Jankov velký tlak, zahrával několik standardních situací, ale do žádné gólovky se hráči v zelených dresech nedostali. Z celé povedené čtvrthodinky stojí za zmínku jen přímý volný kop Jakuba Zajíce, který ale i tak skončil nějaké tři metry nad brankou gólmana Rondzika.

I v dalším průběhu hry měl ze hry více Jankov, ale postupem času, kdy hru více a více otvíral, přicházely šance Aritmy na rozhodnutí zápasu. Postupně Pivrncovu ránu vyrazil Pavelec, Junkovu střelu z dobré pozice srazil obětavý Maršán, nejlepší hráč utkání Jiří Junek odmítl hattrick v 82.minutě, když branku Jankova ve vyložené pozici přestřelil, poté hosté odvrátili míč z brankové čáry a sérii šancí ukončil až gólový moment Jana Beneše z 85.minuty, který po delším obléhání hostující branky konečně dorážkou dokázal dostat balón do správného místa určení - 3:1.

Jihočeši podlehli soupeři díky marné finální fázi, na které musejí hodně zapracovat. Aritma si vytvořila mnoho šancí a z tohoto pohledu vyhrála zaslouženě!

SK Aritma Praha - SK Jankov 3:1 (2:1)

Branky: 4. a 41. Junek, 85. Beneš - 44. Maršán. Rozhodčí: Hocek - Krejsa, Bobek. Delegát: Hádek. ŽK: 3:2 (Kraus, Plechatý, Podobský - Kollár, Lošek). Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 4:2. Rohy: 7:3. Diváci: 100.

Aritma: Rondzik - Baran, Troníček, Hrabák, Kraus - Turbák (64. Petrák), Plechatý, Pivrnec, Junek (89. Podobský) - Beneš, Havlíček (71. Glasnovič). Trenér Tomáš Kubr.

SK Jankov: Pavelec – Beránek (71. Popelka), Kroneisl, Lošek, Zajíc - Bürger, Kollár, Maršán (88. Maurer), Rytíř (78. Mensah) – Pořádek (46. Armah), Sedlic. Trenér Ivo Čech.

Nejlepší hráči: Junek - Maršán, Armah

Napsal(a) SK Jankov