Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslavi divizní premiéra zhořkla, Č. Krumlov dobyl Dobříš

 
neděle, 13. srpna 2017, 06:25

Ani letos se počet divizních mužstev z Jihočeského kraje nezvýšil. Zastupovat nás budou opět čtyři kluby. Postupující Čížovou nahradil krajský přeborník Soběslav. Poprvé v historii. V divizi se zabydlují Roudné s Č. Krumlovem, Jankov naskočí do své druhé sezony. Na volné místo Táborska B nikdo z krajského přeboru nereflektoval. Na úvod se trio jihočeských mužstev představilo na půdě soupeřů. Bodovat dokázali jen krumlovští slavojáci.

SOBOTNÍ VÝSLEDKY 1. KOLA DIVIZE A

FK Olympie Březová - FK Spartak Soběslav 6:1 (2:0)

Góly: 78. a 89. (pen.) Vaněček, 5. Vojtěch, 45. Šaloun, 74. Kursa, 81. Peterka – 51. Boháč. Rozhodčí: Kříž – Košan, Štychová. Delegát: Říha. ŽK: 0:1 (Chotovinský). Diváků: 265.

Soběslav: Kuník – Hromada, Suchan, Boháč, Chotovinský – T. Mazouch (73. Janoušek), Podráský (75. Dvořák), Nohava, T. Mazouch, Žalda (46. Fischer) – Šmídmajer. Trenér Radek Hajič.

Soběslav se seznamovala s divizí po všech stránkách. Na cestu trvající tři hodiny a dlouhou 260 kilometrů vyrazila už v pět hodin ráno (hrálo se od 10:30).  A souboj dvou historických nováčků nedopadl pro jihočeského mistra slavně. Zprávy o kvalitě Březové, která slaví 50 let od založení, nelhaly. V Karlovarském přeboru skončila za poslední čtyři roky dvakrát první a dvakrát druhá. Postup vzala až letos.

Jihočeský nováček vsadil na hru s jedním útočníkem (střelec Dvořák zůstal mezi náhradníky), ale nezahájil nejlépe. První gól inkasoval na silně podmáčeném trávníku už ve 4. minutě.  „Domácí nám svým běhavým stylem hry dělali problémy. I technicky na tom byli dobře,“ všiml si Michal Lemberka, který mimořádně zastával za chybějícího Víta Hromadu funkci vedoucí mužstva Spartaku. Druhý gól dostala Soběslav do „šatny“ a v poločase byl stav 0:2.

Šest minut po přestávce vykřesal jiskřičku naděje Boháč. Soběslav zahrávala roh, mladý brankář Štrunc následnou střelu neudržel a kapitán Spartaku dorážkou snížil. Západočeši ztratili na jistotě, Soběslav se osmělovala čím dál častěji. V 67. minutě mohla vyrovnat. Po rychlém protiútoku se řítil sám na branku Šmídmajer, ale nastřelil jen gólmana. Za chvilku chybovala soběslavská obrana a domácí trestali třetím gólem. „Pak jsme otevřeli hru a nakonec dostali další tři góly. Porážka je příliš krutá, snad to bude příště v Sedlčanech lepší,“ dodal Lemberka.

Před soběslavským Michalem Hromadou zasáhl jeden z hráčů domácí Březové.


MFK Dobříš - FK Slavoj Č. Krumlov 1:2 (0:1)

Góly: 81. Puchmajer – 43. Novák, 84. Wagner. Rozhodčí: Hanousek – Šťastný, Kovářová. Delegát: Hanzal. Diváků: 350.

Č. Krumlov: Hňup – Mravec, Kabele, Zatloukal – Musil (53. Peroutka), Tůma (35. Wagner), Novák, Sláma (46. Persán) – Beránek (85. Švec), Klivanda (90. Svoboda). Trenér Václav Domin.

Dobříš se v minulé sezoně poprvé zachránila v divizi, skončila sedmá a předváděla solidní výkony. V poháru přešla v létě přes Kladno a Litoměřice a zastavil ji až prvoligový Liberec, které přitáhl 1 600 diváků. Jenže hned na úvod soutěže narazili na obětavě hrající slavojáky, kteří se vypořádali s trojnásobným zraněním hráčů a v závěru strhli vedení na svou stranu.

Krumlovští drželi domácí na uzdě a společně se spolehlivě chytajícím Hňupem je do žádné velké šance nepustili. Jak se má rozehrávat standardka, ukázali hosté ve 43. minutě. Kabele nabil po zemi před vápno neobsazenému Novákovi a jeho povedená střela skončila v šibenici. Znervózněli nejenom domácí hráči, ale i diváci. 

Slavoj držel slibný stav až do 81. minuty, kdy Středočeši vyrovnali O. Puchmajerem. Ale dlouho se neradovali. Akci Beránka s Novákem zakončil Wagner, obránce Talůžek míč tečoval do protipohybu brankáře Šedivého a hosté opět vedli. „V první půli jsme byli domácím vyrovnaným soupeřem. Pak jsme se dostali pod tlak, ale to zapříčinilo naše trojnásobné střídání, kdy se postupně zranili Tůma, Sláma a Musil. Snad budou v pořádku. Domácí vsadili na nakopávané míče a s tím jsme si poradili. Kluci to uskákali, zaslouží pochvalu a přálo nám i štěstí,“ hodnotil cenné tři body trenér Václav Domin, jenž má proti Dobříši dobrou bilanci. „Ze tří zápasů osm bodů,“ smál se, že to je oblíbený soupeř.

Novic mezi tyčemi Slavoje Filip Hňup v této chvíli zlikvidoval nebezpečný pokus Dobříše.


FK Hořovicko - Malše Roudné 3:0 (2:0)

Góly: 24. Mojdl, 30. Klimeš, 82. Ansuma. Rozhodčí: Cihlář – Kastl, Šálkova. Delegát: Jiřík. ŽK: 2:2 (Bežó, Mach – Tušer 2). ČK: 0:1 (42. Tušer). Diváků: 100.

Roudné: Hřebejk – Kössl, M. Otepka, Maršík – Bartoš, O. Otepka, Tušer, Vávra – Kořínek – Píša, Růžička (87. Tibitanzl). Trenér Rudolf Otepka.

Hořovicko si na rok odskočilo do třetí ligy, ale v ní tahalo za hodně krátký konec a po zisku pouhých 13 bodů sestoupilo z poslední příčky. V létě mu odešlo devět hráčů. „Nevěděli jsme, co můžeme od domácích čekat. Na začátku si vytvořili převahu a pár šancí, ale vše jsme přečkali. Jenže když už jsme pomalu vyrovnávali hru, udělali jsme zbytečné dvě chyby a Hořovicko je potrestalo,“ posteskl si roudenský asistent trenéra Jan Rezek.

Ve 24. minutě Mojdl ranou z patnácti metrů propálil Hřebejka a šest minut nato vyslal Ansuma do brejku Klimeše, který přehodil vybíhajícího gólmana a poslal míč do prázdné branky. Krátce před poločasovou přestávkou se vyfauloval středopolař Tušer a malšané šli do desíti. „Snažili jsme se přeházet sestavu, ale soupeř si výsledek zkušeně pohlídal,“ uvedl Rezek.

Na hřišti byl často vidět 30letý Ghaňan Musa Ansuma, jehož kamarádem je exsparťan Bony Wilfried. „Naší obraně dělal velké starosti, silově a technicky je na výši,“ řekl Rezek na adresu hořovické posily, která už má něco za sebou a zahrála si i ligu v Ománu za Al-Shabab nebo na Kypru. Právě africká perla výsledek v závěru pečetila. Roudné se pokusí zabodovat v nadcházejícím střetnutí u Malše. „Snad už bude k dispozici zraněný Markytán. Musíme se dát dohromady a zápas s Dobříší zvládnout,“ přál si Jan Rezek.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle, Michal Lemberka