Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Devatenáctka Dynama přemohla divizní Jankov

 
pondělí, 31. července 2017, 09:00

Devatenáctka Dynama Pavola Švantnera byla třetím letním soupeřem Jankova, připravujícího se na blížící divizní sezónu. Především ve druhém poločase měli českobudějovičtí mladíci více sil a zaslouženě zvítězili. Zápas se mohl odehrávat jinak, kdyby v 69. minutě Jan Šebelka proměnil pokutový kop.

Jankov ovšem začal výborně, když v 5. minutě zakroutil ukázkově přímý kop Martin Kollár. I přes snahu několika hráčů obou týmů balón nikdo netečoval, a ten tak skončil v brance gólmana Vávry - 0:1. Jenže i domácí tým se radoval z gólu hned ze své první vážnější akce. Po kombinaci uprostřed hřiště dostal dobrý balon do běhu Míka a uklidil ho přesně k tyči - 1:1.

Ve 12. minutě se hezky uvolnil na pravé straně Mužík, jehož centr zakončil Šebelka do boční sítě. Ve vyrovnané první půli se na další šanci čekalo až do 36. minuty, kdy Kadlecův rohový kop napálil z voleje Dolejšek, avšak branku hostů zhruba o metr minul. Remízový stav by byl v poločasové přestávce asi spravedlivý, jenže minutu před koncem se nedomluvil na dlouhý pas Popelka s Komárkem, čehož využil Kalousek a zařídil Dynamu jednogólové vedení - 2:1.

Ve druhém dějství mělo Dynamo mírně navrch, ale na šance se dlouho čekalo marně. Až v 65. minutě domácí výbornou kombinací připravili gólovku pro Smetanu, jehož ale parádně vychytal Pavelec. Poté následovaly příležitosti Jankova, a to nemalé. V 69. minutě byl v pokutovém území faulován Musil, potenciální posila týmu Ivo Čecha, avšak následnou penaltu Oliva hostujícímu Janu Šebelkovi chytil. V 76. minutě narýsoval perfektní kolmici Beránek pro Jirkovského, jemuž se rychle vrhl pod nohy Oliva a Jirkovského pokus o lob znovu zneškodnil. V 78. minutě byl faulován Pořádek, Zajícův přímý volný kop z dvaadvaceti metrů skončil nad domácí brankou.

Rozhodnutí přišlo v 81. minutě, kdy po krásné akci Dynama skóroval zblízka Kalousek - 3:1. V 84. minutě poté Jankovští nezvládli nakrátko rozehranou standardní situaci. Hloupě opustili předbrankový prostor a Kočí toho využil ke vstřelení čtvrté branky svého týmu - 4:1.

Dynamo bylo ve druhé půli lepším týmem, vyhrálo zaslouženě, ale bůhví, jak by zápas vypadal, kdyby Jan Šebelka za stavu 2:1 proměnil pokutový kop a vyrovnal. Nicméně stále jde jen o přípravu a pro oslabený tým Jankova je prioritním úkolem uzdravit všechny své hráče, což se bohužel do začátku mistrovské sezóny nejspíš nepodaří.

SK Dynamo České Budějovice U19 - SK Jankov 4:1 (2:1)

 Branky: 7. Míka, 44. a 81. Kalousek, 84. Kočí - 5. Kollár. Rozhodčí: Peterka Marek. Bez karet. Diváků: 60

SK Dynamo ČB U19: Vávra (46. Oliva) - Dolejšek, Rauscher, Kočí, Ardamica - Lindák, Malecha, Pařízek, R.Kadlec, Kalousek – Míka. Střídali Fischer, Grygera, Smetana, V. Kadlec.

SK Jankov: Komárek (46. Pavelec) - Beránek, Kroneisl, Popelka, Zajíc - Mužík, Kollár, Šebelka, Rytíř - Jirkovský, Musil. Střídali Bürger, Maršán, Pořádek, Lošek.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Miloslav Kusbach