Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Č. Krumlov hodlá posílit útočnou řadu

 
čtvrtek, 5. ledna 2017, 10:43

Náročné záchranářské jaro má před sebou divizní Slavoj Č. Krumlov. S notně omlazeným kádrem zabral až ve druhé polovině podzimu a se ziskem 15 bodů skončil na sestupovém čtrnáctém místě. Všechny zápasy odehráli Jiří Carda, Václav Novák a Jakub Kabele, poslední dva mají na kontě plný počet 1 350 minut. Pouhých devět vstřelených gólů jasně ukazuje, kde slavojáky tlačila bota. Zimní přípravu si svěřenci trenéra Václava Domina zpestří účastí na Hlubocké zimní lize, soustředění absolvují tradičně v Černé v Pošumaví.

Václav Domin se vrátil ke kormidlu A-týmu tak trochu náhodou. „Chtěl jsem zůstat u mládeže, ale nastala situace, že někteří oslovení trenéři odmítli, a já po dohodě s vedením nabídku jako Krumlovák přijal, vysvětluje, že nechtěl nechat Slavoj ve štychu. Spolu s ním přešel od staršího dorostu dlouholetý spolupracovník a asistent Jiří Černý.

Krumlovským se dlouho nedařilo. Hledal se střelec, obrana byla venku často prostupná. „Skončit jsem ani neuvažoval, i když hlavně začátek byl hodně těžký,“ přiznává Domin, že prožíval krušné chvilky. Kádr se výrazně omladil a dlouho se seznamoval s celostátní soutěží. „Naše mužstvo na tuto soutěž bylo po jaru, jak zraněním, tak odchody hodně pozměněné a doplnění kádru čítalo mladé hráče se zkušenostmi z dorostenecké kategorie.“

Ve druhé části podzimu se Slavoj zvedl a začal sbírat tolik potřebné body. „Myslím, že zlom nastal po osmém kole, kdy jsme za sebou měli celou špičku tabulky, a přišly oddíly naší úrovně. Důležité bylo, že hlavně to nevzdali hráči a poctivě pracovali,“ těší Domina, který za nejvydařenější zápas označil derby v Roudném. „Hlavně nasazením i herně,“ zdůrazňuje vítězství, které jeho svěřence nakoplo. „Nejhorší zápas jsme sehráli asi v Čížové,“ jmenoval naopak utkání, v němž Krumlovští propadli na celé čáře. Z porážky v Jankově nedělá tragédii. „Zamrzí více zápasů než Jankov, ale s ním to bylo trošku derby,“ dodává.

V podzimní části se na hřišti představilo v barvách Slavoje jedenadvacet hráčů. „Musím pochválit všechny, ale hlavně osu Trnka, Kabele, Svoboda, Mravec a Novák. A ještě Wagnera, který nám pomohl, i když byl mimo republiku,“ oceňuje Wagnerův přístup, když za mateřským klubem dojížděl až z Německa.

V popředí divize A se drží především pražská mužstva. „Úroveň soutěže stoupá tím, kolik kvalitních fotbalistů v ní nastupuje. Hodně nahoře jsou pražská mužstva, je to dané regionem,“ míní krumlovský lodivod a zároveň předseda OFS Č. Krumlov. Konečné pořadí po podzimu ho nepřekvapilo. „Odpovídá silám kádrů jednotlivých mužstev.“ V řadě klubů hrají prim zkušení plejeři. „Osobnostmi divize jsou vždy hráči, kteří hráli vyšší soutěže. Jsem rád, že vedle nich vyrůstají nové fotbalové tváře.“

K penaltovému rozstřelu, který následuje po každém nerozhodném výsledku po devadesáti minutách, nemá kouč Domin námitek. „Penalty jsou jenom sázka do loterie a pobavení diváků a pro ně fotbal hrajeme,“ nezavrhuje střílení pokutových kopů.

Čas volna pomalu končí, zimní příprava je za dveřmi. „Styl přípravy moc měnit nebudeme. Čeká nás turnaj na Hluboké, čtyřdenní kondiční soustředění v Černé v Pošumaví a tréninky v domácím prostředí,“ představuje program slavojáků.

V zelenobílém dresu se najisto objeví posily. „My se hlavně musíme zaměřit na ofenzivu, tam jsme měli velký problém. A proto se pokusíme hlavně posílit útočné řady,“ říká Václav Domin, na kterém postu musí zvýšit konkurenci a kvalitu.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle