Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudné skončilo v polovině divize jedenácté. Zimní přípravu zahájí s novými trenéry

 
středa, 21. prosince 2016, 14:51

Malše Roudné, druhý neúspěšnější fotbalový klub na Českobudějovicku, obsadila po podzimní části divizní skupiny A 11. příčku. Bodovala především na domácím E.ON Stadionu, venku to bylo o poznání horší. O uplynulém půlroce v celostátní soutěži jsme hovořili s předsedou klubu Liborem Šolcem, jenž společně s asistentem Bohumilem Voglem opouští trenérské kormidlo u A-týmu.

Jak celkově hodnotíte umístění v právě skončeném podzimu?
Konečné 11. místo nevede úplně k naší spokojenosti. Sice 21 získaných bodů je dobrý výstup do jarních kol, ale ke spokojnosti jsme měli mít minimálně o pět bodů více. Některá utkání jsme měli tak rozehrané, že jsme nechali zbytečně přijít body vniveč. K úplné spokojenosti nám tedy chybí více bodů v tabulce a to zejména plusových z hřišť soupeřů.

Velký rozdíl byl při hře vašeho mužstva doma a venku. Proč se vašim svěřencům nedařilo navázat venku na domácí dobré výkony?
Náš projev doma a venku je jako den a noc. Kluci doma hrají na hraně svých možností, ve zhlédnutých videích je markantně viditelné rozeznat, kdo jak na tom je po psychické stránce. Možná se doma cítíme méně zranitelní, ale je to jen v hlavách. Myslím, že na tomto deficitu jde také pracovat a pokoušet se u jednotlivců takovéto bloky odstranit. Bylo někdy až nepochopitelné, kolik branek jsme venku inkasovali a na druhou stranu i dali. Za zmínku stojí divoká přestřelka s podzimním mistrem z Karlových Varů. Dáme mu čtyři góly, a přesto odjíždíme s porážkou… A to musím ještě poctivě říci, že to nebyl jen problém defenzivy mužstva, ale dá se říci všech postů. V každém venkovním utkání chybovali pokaždé jiní hráči.

Na který zápas byste raději rychle zapomněl? Určitě tedy najdete i jeden, který byl podle vašeho gusta.
Mrzí mě zbytečné ztracené venkovní zápasy, které jsme nedotáhli v posledních minutách či vteřinách. V Jankově jsme vyrovnávací branku obdrželi těsně před závěrečným hvizdem, na Admiře pár minut před koncem. Právě minimálně v těchto zápasech jsme měli uhrát ty body navíc. No a nakonec samozřejmě musím zmínit jedinou domácí porážku s Českým Krumlovem.
Z těch, co stojí za vyzdvihnutí, jsou výhry s Doubravkou, Dobříší, Rokycany a Klatovy. Myslím, že bylo z naší strany vše v pořádku. Nasazení, bojovnost, kvalita. V těchto utkáních právě kluci ukázali, co je jejich silnou stránkou a tady by se měl hledat ten odrazový můstek do budoucích venkovních zápasů.

Kdo patřil mezi největší tahouny vašeho mužstva?
Když vezmu osu mužstva, tak to jsou oba brankáři. Jak Dan Konečný, tak i Tomáš Hřebejk odchytali několik vynikajících zápasů. Jsem rád, že máme takovouto poctivě pracující dvojici brankářů, kteří jsou jeden druhému oporou. Z obránců odehrál prim Lukáš Havel, ve středové řadě Ruda Otepka a v útoku pro nás velké překvapení Kuba Píša. Jako kapitán pokaždé dřel až do samého závěru a odměnou mu je osm podzimních branek.

Jaký dojem na vás udělala kvalita a celková úroveň soutěže?
Řekl bych, že letošní ročník je pestřejší. Jsou znát připravené týmy z Prahy. Admira, Aritma i Motorlet jsou kluby s velkou tradicí i ambicemi. Vynikající mužstvo mají Karlovy Vary, podle mého názoru může udělat ještě kroky výše Doubravka, no a z našich jihočeských celků má letos dobře složený kádr Čížová.

Co říkáte konečné tabulce po podzimní části. Překvapilo vás něco?
Pohled na tabulku mě nepřekvapuje. Spíš mě mrzí, že opět do samého konce budeme tři Jihočeši bojovat o udržení v soutěži. V podstatě od 7. místa dolů to bude boj o záchranu.

Kdo patřil, podle vás, k největším osobnostem soutěže? Čím vás tito hráči zaujali?
Z Varů Geňo a Dřížďal, z Admiry kapitán Martinic, z Čížové Janda a od nás Ruda Otepka. Myslím, že všichni jmenovaní jsou pro svůj tým opravdovou osobností, samozřejmě podloženo fotbalovou kvalitou.

Kdy zahájíte zimní přípravu a jak bude vypadat?
Přípravu zahájíme v pondělí 16. ledna 2017. Mužstvo se bude připravovat pětkrát v týdnu. Přihlásili jsme se na Hlubockou zimní ligu plus máme domluveno několik zajímavých přátelských zápasů. V generálce jsme pozvání do Písku, kde bysme měli hrát s třetiligovým domácím mužstvem. To by měl být pro nás obdobný soupeř, na kterého narazíme hned v prvním jarním kole, kdy zajíždíme na Motorlet.

Můžete už teď prozradit, zda dojde v kádru k nějakým změnám?
Z hráčů zatím nikdo nepřišel, že by chtěl změnit klub. V podstatě jediná změna je v sestavení realizačního týmu. Já i můj kamarád Bohouš Vogl máme svou trenérskou, roční „stabilizační“ misi u áčka za sebou. Do jarních bojů tedy mužstvo povede nový realizační tým, který představíme zřejmě až v lednu.

S jakými plány půjdete do jara?
Cílem bude navázat na zmiňovaná domácí utkání. Přenést je do zápasů venku a krok po kroku bodovat. Každý divizní bod má cenu zlata a samozřejmě potřebujeme jich nasbírat co nejvíce, aby zůstala soutěž na Budějovicku zachovaná i v dalším ročníku.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle