Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ivo Čech: Pro záchranu uděláme maximum

 
sobota, 17. prosince 2016, 14:55

Na předposledním místě tabulky divize A přezimují se ziskem pouhých dvanácti bodů fotbalisté SK Jankov. Nováček se musel vyrovnávat s novou situací, neboť z přeboru byl zvyklý většinu zápasů vyhrávat. Teď se to otočilo. Bez výrazného posílení se trápil v koncovce, platil za hrubé chyby a skvělé fanoušky potěšil jediným domácím vítězstvím. Tým trenéra Iva Čecha přesto věří, že se v náročné celostátní soutěži zachrání. „Uděláme pro to maximum,“ slíbil kormidelník Jankova. Zimní přípravu zahájí přibližně 20. ledna 2107.

Minulou sezonu jste byli zaslouženými šampiony kraje, v divizi jste se zatím nerozjeli podle představ. O kolik je celostátní soutěže náročnější?
Nevím, jak vyjádřit o kolik, ale rozdíl v náročnosti tam určitě je a to znatelný.

V divizi byl pro vás novinkou penaltový rozstřel po nerozhodném výsledku. Ze tří pokusů jste neuspěli ani jednou. Většina lidí se přiklání k tomu, že kopání pokutových kopů patří do pohárů a na pouťové turnaje. Jaký názor na ně máte vy?
Mně to úplně nevadí, sice jsme ani jednou neuspěli, ale začali jsme je na tréninku více zkoušet vlastně až v průběhu soutěže a ten poslední případ na Aritmě už to bylo mnohem lepší, než s Roudným či Ostrovem.

Vstup do divize jste měli impozantní. Za čtyři zápasy jste nasbírali osm bodů. Nenamlsali jste trochu? Těžší soupeři byli teprve na cestě.
O namlsání nemůže být řeč, alespoň u mě určitě ne. Já jsem upozorňoval, že těžší soupeři přijdou a také přišli.

Následovala černá šňůra deseti utkání bez vítězství a se ziskem jediného bodu. Herně to až tak špatné nebylo, proč se nedařilo bodovat?
Absolutně jsme nezvládali zápasy doma se soupeři ze středu tabulky a venku se soupeři z její první poloviny sice nehráli nejhůř, ale bodovali jen na Aritmě.

Na druhou stranu venku docela slušně fungovala defenziva, nedělal tolik hrubic jako v domácím prostředí.
Je pravda, že venku se nám hrálo lépe. Doma jsme sice chtěli, ale soupeři nás nekompromisně trestali i za sebemenší chyby. Tam taky vidím největší rozdíl a kvalita přechodu a zakončení u některých hráčů mě až překvapila. Právě tady jsme se svým soupeřům nevyrovnali a kvalitu na útočné polovině ukazovali jen velmi zřídka.

Citelné ztráty jste utrpěli především v domácích zápasech. Vaše skvělé fanoušky jste potěšili pouze v derniéře s Č. Krumlovem. Pět bodů v sedmi zápasech je hodně málo.
Jak jsem uvedl v předchozích odpovědích, je to málo a navíc to bylo se soupeři, kteří patří k tomu širšímu středu tabulky, o to více to mrzí.

Který zápas byste vybral za nejvydařenější a který se naopak vůbec nepovedl?
Určitě se nám nepovedly zápasy doma s Klatovy a Rokycany. Špatně jsme nehráli na Admiře, vyhráli doma s Krumlovem.

Koho můžete z vašeho mužstva pochválit za stabilně dobré výkony?
Každý hráč má lepší i slabší chvilky a je těžké to takhle hodnotit po postupu do vyšší soutěže a s tolika prohranými zápasy. Určitě mě nezklamali brankáři Hejníček s Pavelcem, své si odváděl na stoperu Lošek, v záloze Maršán a v útoku asi některé lidi překvapil Pořádek, který přišel z I. B třídy a pral se s tím celkem statečně. Ale opakuji a vy to dobře víte, že nerad takhle jmenuji. Mám to postavené na kolektivu a zastupitelnosti, prostě všichni ten půlrok pracovali, získávali zkušenosti a uvidíme, co nám to přinese dál.

Na novou soutěž jste si zvykali ve všech směrech. Jaký dojem na vás udělala její kvalita a celková úroveň?
Nejsem schopen posoudit úroveň a kvalitu ve srovnání s předchozími ročníky, ale s KP ano a to jsem ze svého pohledu vlastně zhodnotil. Shrnul bych to, mnohem více rychlosti, kvality, důrazu a agresivity.

Jak velkou roli přičítáte náročnému cestování?
Vůbec žádnou.

Nahoře i dole bude těsno. Co říkáte konečné tabulce po podzimní části. Překvapilo vás něco?
Asi ani ne, takhle nějak se to asi dalo čekat a myslím, že to i celkem odpovídá kvalitě, kterou soupeři předvedli v zápasech s námi.

Kdo patřil, podle vás, k největším osobnostem soutěže? Čím vás tito hráči zaujali?
V každém týmu jsou osobnosti, a pokud mají něco odkopáno ve vyšších soutěžích, tak je to na hřišti i vidět. Jmenovat by se jich dalo více, ale např. Ruda Otepka v Roudném, Geňo s Psohlavcem v K. Varech, Dort v Dobříši, ti všichni dokáží být svou kvalitou a řešením herních situací těmi rozdílovými.

Program přes zimu bude v Jankově tradiční?
Víceméně ano. Jedinou změnou je, že nehrajeme tentokrát turnaj na Hluboké.

Na co se hodláte zaměřit?
Času je tak akorát, abychom se mohli zaměřit na vše.

Máte v plánu posilovat?
Tak určitě, a pokud je to otázka na kádr, tak bychom samozřejmě rádi, v rámci našich možností, ale to jsme chtěli i v létě. Momentálně je pro mě priorita, aby se uzdravili marodi, konec sezony nedohráli Popelka s Pancířem, od konce listopadu jsou po operačních zákrocích Smékal, Fajtl a Bürger.

Asi se nepletu, když za úkol na jaro budete mít udržet divizi i pro příští rok.
Uděláme pro to maximum.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama