Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborští neuhlídali tachovského Dvořáka

 
pondělí, 24. dubna 2017, 17:20

Béčko Táborska cestovalo ve víkendovém kole do Tachova. Čtvrtému týmu tabulky stačilo vzdorovat jen první poločas, pak se projevila kvalita a zkušenost domácích, kteří využili početné lavičky náhradníků.

Na západ Čech vyrazila oslabená táborská družina. „Do Tachova jsme jeli s tím, že domácí mají kvalitní tým, a my tam můžeme jenom překvapit. Nakonec nás tam jelo jenom dvanáct hráčů, protože Mácha, Landovský a Nehoda dělali přijímačky na FVTS. Takže na střídání byl připraven jenom gólman Hňup, který si nakonec zahrál i v poli, když střídal Presla,“ uvedl k oslabené sestavě trenér Miroslav Čížek.

Táborský kouč upozorňoval své svěřence na nebezpečného Dvořáka. „Byl k neudržení, dal nám tři góly. Ten první hned po pěti minutách, kdy jenom tak lehce líznul nohou míč, a ten skončil u tyče v naší síti. Přesto to kluky nepoložilo a bojovali, ale přišla druhá šťastná Dvořákova chvilka. Tentokrát jsme inkasovali po standardní situaci, když se trefil hlavou. Jejich standardky byly velmi nebezpečné už jenom proto, že mají v kádru výborné hlavičkám, například Knakala, Hájovského nebo právě i Dvořák,“ řekl Čížek, že největší nebezpečí hrozilo ze vzduchu.

I přes rychlé dvougólové vedení Západočechů se podařilo Táborským do přestávky snížit. „Kluci to nevzdali a předváděli kvalitní hru. Měli jsme i trochu štěstí, když jedna ze střel olízla tyčku. Náš prapor nahoře držel hlavně Nečas, který hýřil chutí do hry a byl to náš nejlepší hráč. Naše snahu korunoval Presl penaltou za faul domácích ve vápně. Tachovský gólman Houdek si sice na míč sáhl, ale brance nezabránil,“ popsal jedinou trefu.

Za poločasového stavu 2:1 bylo vše otevřené. „V kabině jsme si řekli, že to nevzdáme a pokusíme se vyrovnat. Jenže pár minut po přestávce nás zaskočil svým gólem Došlý a naše pokusy trochu pozastavil. Potom už patřila hra Tachovu. Podnikali rychlé protiútoky a po jednom z nich završil hattrick Dvořák. Domácí využili výhodu, že na rozdíl od nás měli plnou lavičku a postupně posílali do hry čerstvé hráče. Celkem jich bylo pět, my jsme kontrovali jenom jediným možným. To se samozřejmě na hřišti a výsledku muselo projevit. Skóre pak uzavřel pět minut před koncem Matas. I když výsledek vypadá hodně nepříjemně, musím kluky opravdu pochválit. I v hodně oslabené sestavě předváděli kvalitní hru, kterou nakonec ocenili i domácí,“ potěšilo Čížka.

V další kole se táborské béčko představí na domácím hřišti. „V neděli dopoledne přivítáme Chrudim, která se pohybuje v klidném středu tabulky na deváté příčce. Další obtížný soupeř, ale hrajeme doma, takže snad nás už bude víc. Na podzim jsme tam remizovali 3:3, ale prohráli na penalty. Doma chceme vyhrát,“ přál si Čížek.

FK Tachov - FC MAS Táborsko B 5:1 (2:1)

Góly: 5., 22. a 67. Dvořák, 49. Došlý, 85. Matas – 30. Presl (11). Rozhodčí: Haleš – Šob, Lavrenčíková. ŽK: 1:0 (Matas). Diváků: 240.

Táborsko B: Blažek – Škarda, Chotovinský, Suchan, Týnavský – Presl (89. Hňup), Novák, Peterka, Grobár – Nešický, Kostka. Trenér Miroslav Čížek.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Daniel Pekař