Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

U Otavy se představí lídr tabulky z Hradce Králové

 
čtvrtek, 20. dubna 2017, 15:15

S nejlepší obranou Fortuna ČFL, která je navíc podpořena třetím nejlepším útokem, se v sobotu 22. dubna budou muset poprat písečtí fotbalisté, kteří se pokusí vyzrát na aktuálně vedoucí mužstvo třetiligové tabulky - FC Olympia Hradec Králové.

Hosté se na jaře představili v šesti duelech (ve čtyřech na domácí půdě), v nichž dokázali získat celkem 14 bodů. Hradečtí sice překvapivě prohráli s nedalekým sousedem z Převýšova, ale jinak vítězili. Utkávali se však zatím spíše s celky ze spodních pater průběžného pořadí.

V kádru Olympie, která v minulých dvou sezonách vystoupala z krajské soutěže až do ČFL, působí několik zkušených fotbalistů, ale nejznámějším jménem je pro fanoušky bezesporu Karel Piták (na fotografii Františka Bořánka). Královéhradecký rodák působil v dresu místních Votroků, byl kapitánem pražské Slavie, oporou Salzburgu a zahrál si také za Jablonec. V létě 2016 se mistr Evropy do jednadvaceti let vrátil domů - ne však do hradeckého FC, nýbrž právě do Olympie. Po zimní přestávce se Karel Piták dostal do obdivuhodné střelecké formy. V kolonce jeho přesných jarních zásahů totiž svítí osmička.

Na podzim podlehl Písek Hradci Králové 1:5. Podaří se dnes domácím fotbalistům favorita obrat o body? Utkání začíná v sobotu 22. dubna v 10.15 hodin.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto František Bořánek