Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová stráví zimní přípravu v Písku. V plánu má šest přípravných duelů

 
neděle, 14. ledna 2018, 23:18

Sokol Čížová skončil v polovině třetí ligy na předposlední příčce. Přípravu na klíčové jarní boje o udržení zahájí v pondělí 15. ledna 2018. Mužstvo bude trénovat na umělce v sousedním Písku a během zimy sehraje půltucet přípravných zápasů.

Pondělním tréninkem skončí volno čížovským fotbalistům. „Celou přípravu absolvujeme v Písku. První část věnujeme kondičnímu bloku, nabírání fyzičky a druhou už na umělce zaměříme na vylepšování herních situací,“ říká k programu zimní přípravy v čížovském balení lodivod Aleš Jindra.

Očekávat se dá zvýšení konkurence v kádru. O posilách se zatím jedná.  „Nějaké změny se chystají, ale je to stále v jednání, takže nic bližšího zatím neřekneme. Co se týče odchodů, tak si Písek stáhl do přípravy Grobára. Pro soutěž ho snad získáme zpátky, ale to závisí na Písku. Jinak o nějakých dalších odchodech nic nevím,“ uvádí, že by měl podzimní tým zůstat pohromadě.

První část sezony v ČFL odehráli Čížovští ve strakonickém azylu, na stadionu Na Sídlišti. Trenér Aleš Jindra, který i na jaře povede mužstvo bez asistenta, věří v návrat do domácího prostředí.  „Doufám, že se na jaro vrátíme do Čížové. Pracuje se na tom velice intenzivně a pan Smrž se snaží, jak jen může. Je důsledný a schopný vyjednavač. Doufám, že jeho i naše úsilí bude korunováno úspěchem. Pomohlo by to nejenom hráčům, ale i divákům. Doma je doma.“

Čížová sehraje přes zimu šest přípravných střetnutí. První v neděli s ligovým dorostem Viktorie Plzeň. „Většinu odehrajeme na písecké umělce, ale bude záležet na tom, kdy tam bude volno. Musíme se přizpůsobit. Třeba s Malší Roudné jsme chtěli hrát dopoledne, ale volno bylo až od pěti odpoledne. První zápas odehrajeme s mladíky Plzně, kteří budou v Písku na soustředění. Jedeme do Milevska a do Plzně. A generálku si odbudeme s Královým Dvorem, termín je ještě v jednání. Budeme se snažit najít přírodní trávník,“ popisuje Jindra seznam soupeřů, mezi nimiž nechybí ani jeho bývalý klub z Plzně – Doubravky.

Program přípravných zápasů Čížové

21. ledna: Sokol Čížová – FC Viktorie Plzeň U19 (16:00, UMT Písek)
27. ledna: Sokol Čížová – Malše Roudné (17:00, UMT Písek)
3. února: FC ZVVZ Milevsko – Sokol Čížová (11:30, UMT Milevsko)
10. února: SK Senco Doubravka – Sokol Čížová (10:00 UMT Doubravka)
17. února: Sokol Čížová – Jiskra Domažlice (14:30, UMT Doubravka)
3. nebo 4. března: Sokol Čížová – FK Králův Dvůr (bude upřesněno)

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle