Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rostislav Grossmann byl jmenován novým koučem FC Písek

 
úterý, 2. ledna 2018, 21:16

K nečekané trenérské rošádě došlo ve třetím nejúspěšnějším klubu v Jihočeském kraji. Trenérské kormidlo třetiligového FC Písek opustil Ondřej Prášil, jehož nástupcem se stal Rostislav Grossmann.

Vedení FC Písek na uvolněné místo angažovalo dosavadního kouče úspěšného píseckého dorostu U19 Rostislava Grossmanna. „Ano, mohu potvrdit, že na dnešní schůzi výkonného výboru byl do funkce hlavního trenéra jmenován Rostislav Grossmann,“ řekl Jihočeského fotbalu šéf píseckého fotbalu Milan Nousek. „Je to Písečák a výsledky staršího dorostu nám dělaly v poslední době velkou radost,“ poznamenal na konto 58letého kouče, který je držitelem trenérské licence UEFA PRO.

Na střídačce Písku nebude Grossmann sedět poprvé. V sezoně 1992/93, po sloučení Spartaku a VTJ, byl asistentem trenéra Jiřího Antoše. Po jeho odstoupení se v dalším divizním ročníku stal hlavním trenérem. Podruhé dovedl Písek k vítězství v krajském přeboru a návratu do divize v sezoně 2003/04. Byl i funkcionářem klubu, působil v Rakousku, dva roky pomáhal s trénováním ve Slavoji Vyšehrad.

Prášil dostal zelenou

Ondřeje Prášila zlákala nabídka druholigového FC Hradec Králové, kde bude asistentem hlavního trenéra Karla Havlíčka. Na lavičce Písku působil od 1. července 2014, kdy přišel z Čížové. „Věděli jsme, že to jednou přijde, jen jsme netušili, že nás opustí z devátého místa a s velkou ztrátou na čelo tabulky. S tak zkušeným kádrem, podmínkami a zázemím jsme počítali s umístěním na vyšších příčkách,“ uvedl k nelichotivému postavení po polovině ČFL.

Trenéru Ondřeji Prášilovi poděkoval FC Písek za odvedenou práci a popřál mu mnoho úspěchů v jeho novém působišti. „Od nás dostal k odchodu zelenou. Bude to pro něj další posun v trenérské kariéře, nechtěli jsme mu v něm bránit,“ dodal Nousek.

Písečtí vstoupí do zimní přípravy pod novým trenérem v pondělí 8. ledna a hned o dva dny později je čeká první přípravný duel na domácí umělce s prvoligovými Teplicemi (16,30).

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama