Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Skvělý fotbal, Řezáčův hattrick. Škoda, že v Písku chodí málo diváků

 
sobota, 18. listopadu 2017, 14:49

Po porážce 0:2 na půdě vedoucí Chrudimi, kde se podle svědků nedalo vyhrát, se Písečtí rozloučili s třetiligovým podzimem v domácím prostředí u břehu Otavy, kde doslova rozstříleli druhý celek tabulky SK Zápy. Čistým hattrickem zahájil kanonádu Filip Řezáč, proti kvalitnímu, ale v závěru již zlomenému soupeři se prosadili krásnými trefami ještě Tomáš Froněk a střídající Antonín Presl.

Hosté v čele s exligovým matadorem Karlem Pitákem (vloni hrál za hradeckou Olympii) od začátku prokazovali oprávněnost svého postavení v podzimní části ČFL. Byli nebezpeční v ofenzivě, důrazní po celé ploše (bohužel, chvílemi přeháněli tvrdost, což v závěru potvrdil Miroslav Novák likvidačním zákrokem na Václava Hrachovce a poprávu dostal červenou), ale domácí si s nimi nezadali v aktivitě a dostávali se častěji dopředu.

Domácího brankáře Kamila Hajduška prověřil v 7. minutě po rychlé akci Karel Piták, na protější straně přestřelil Miroslav Slepička, jehož další pokus ve 20. minutě zlikvidoval gólman Radim Straka. Z týmu hostí pohrozil ještě Tomáš Bulíř, ale potom nastaly první velké chvíle domácích. Hlavička Michala Rendly se neujala, ve 27. minutě však po ukázkové kombinaci dovezli Písečtí po hokejovém způsobu míč až do branky, jako poslední se ho dotkl Filip Řezáč.

Písecký útočník se trefil podruhé již za čtyři minuty. Propadl k němu balon, počkal si na brankářův pohyb a přesně zacílil k levé tyči. Středočeši po obrátce zkusili zatlačit své hostitele a záhy byl velmi blízko ke snížení ztráty agilní Tomáš Valenta, naštěstí pro domácí neuspěl ve skluzu u levé tyče. Stejný hráč pálil zdálky v 57. minutě, ale Kamil Hajdušek byl na místě. Na straně Jihočechů byli v ofenzivě aktivní Martin Voráček a Václav Milec.

Třetí úder Filipa Řezáče přišel v 69. minutě, tentokrát se trefil hlavou po nádherné podávce od Miroslava Slepičky. Hosté setrvávali ve vzdoru a definitivně je zlomil až čtvrtý gól v 76. minutě, který dal po nádherné individuální akci Tomáš Froněk. Gólovou tečku o čtyři minuty později obstaral střídající Antonín Presl, jenž skóroval po standardní situaci a stačilo mu k tomu jen pár vteřin pobytu na trávníku. Velká škoda, že vynikající fotbalovou podívanou sledovalo pouhých 120 platících diváků.

Hlasy trenérů:

Milan Nousek ml., FC Písek: „Průběh zápasu nebyl tak jednoznačný, jak ukazuje výsledek. Bylo vidět, jak se náš tým dokáže chovat, když dá první, případně druhý gól. V takové situaci na trávníku dominuje. Bylo dobře, že hosté hráli fotbal. To nám vyhovuje. Potřebujeme, aby soupeř nebyl zalezlý a otevřely se nám prostory, které potřebujeme ke kombinační hře.“

Michal Mašek, SK Zápy: „Dosavadní průběh sezony z našeho pohledu vyzníval pozitivně, ale dnes jsme si to vyžrali se vším všudy. V plné nahotě se ukázaly nedostatky hráčů, kteří teprve začínají v této soutěži. Po obdržených gólech v první půli jsme otevřeli hru, ale je to těžké proti soupeři, který má kvalitu a patří mezi tři nejlepší ve třetí lize, pokud jde o ofenzivu.“


FC Písek – SK Zápy 5:0 (2:0)

Góly: 27., 31., 69. F. Řezáč, 76. Froněk, 83. Presl. Rozhodčí: Drábek – Šimek, Fojtík. ŽK: 2:2 (34. Kočí, 79. Hanzlík – 38. Valenta, 76. Piták). ČK: 88. M. Novák (faul na Hrachovce). Diváků: 120.

FC Písek: Hajdušek – Běloušek, Rendla, Avdić, Hanzlík – Milec – Voráček (86. Benetka), Kočí (62. J. Held), Froněk (83. Presl) – Slepička (82. Hrachovec), F. Řezáč (78. M. Held). Trenéři Ondřej Prášil a Milan Nousek ml.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle