Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ze hřiště lídra tabulky se Písek vrátil s prohrou 0:2

 
sobota, 11. listopadu 2017, 17:08

Písečtí třetiligoví fotbalisté se naposledy během podzimní části sezóny vydali na cestu za svým soupeřem. Cílem byla Chrudim, jejíž Městský fotbalový klub se vyhřívá na první příčce tabulky ČFL. Suverénním postavením domácích neotřásl ani Písek, který sice i zásluhou brankáře Lukáše Varyše držel až do 70. minuty čisté konto, ale nakonec odjížděl poražen.

Jihočeši začali sympaticky a hned v úvodu se dvakrát dostali do blízkosti chrudimské branky. Domácí však s přibývajícím časem přebírali iniciativu a vypracovali si také několik zajímavých příležitostí. Lukáš Varyš musel zasahovat poprvé v 8. minutě. A svou šanci nastoupit do utkání si užíval i nadále. Hráči Chrudimi ho udržovali v provozní teplotě především v závěrečné patnáctiminutovce první půle. Písecký gólman se zaskvěl hlavně ve 37. minutě, kdy zneškodnil volej Tomáše Dostálka číhajícího na zadní tyči. Do kabin se šlo za stavu 0:0.

Po změně stran pokračovala chrudimská snaha o vstřelení prvního gólu. Blízko k němu byl v 54. minutě Lukáš Kopecký, ale z přímého volného kopu trefil z dvaceti metrů brankovou konstrukci. Žlutomodří nebyli v útoku příliš nebezpeční, v obraně však stále drželi krok. Až do 70. minuty, kdy kapitulovali z pokutového kopu a kopačky v předchozím případě neúspěšného Lukáše Kopeckého.

Definitivní rozhodnutí pak přišlo šest minut před vypršením základní hrací doby. Domácí fotbalisté získali míč na polovině Písku a rychle otočili hru. Bleskový výpad skončil brankou na 2:0, o kterou se postaral Ondřej Kesner.


MFK Chrudim - FC Písek 2:0 (0:0)

Branky: 70. Kopecký (pen.), 83. Kesner. Rozhodčí: Benedikt - Urban, Tesař. Delegát: Kořínek. ŽK: 1:1 (Řezníček - Froněk). Diváků: 230.

Chrudim: Mrázek - Dostálek (92. Stránský), Kučera (90. Vašulín), Langr, Vavrouš, Drahoš, Řezníček, Kesner, Mastík, Krčál, Kopecký (88. Vodrážka). Trenér Pavel Jirousek.

Písek: Varyš - Běloušek, Rendla, Avdić, Hanzlík - Benetka (64. Voráček), Kočí, J. Held (82. M. Held), Milec (85. Hrachovec), Froněk, Řezáč. Trenér Ondřej Prášil.

Napsal(a) (pbr) | Foto Jan Škrle