Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

První tři body sklidila Čížová v zahradě Čech, v Litoměřicích

 
sobota, 28. října 2017, 13:59

Čížová se dlouho snažila o tříbodový zisk. Už několikrát k tomu měla setsakra blízko, jenže o nadějný výsledek přišla, často i kvůli svým chybám, v posledních okamžicích. Aby se tomu tentokrát vyhnula, zajistila si raději královský tříbrankový náskok už do poločasu. A to zcela zaslouženě. Litoměřicím se přiblížila na pouhé tři body a je zpátky ve hře o záchranu.

Od začátku střetnutí byli Jihočeši aktivnější a zatlačili domácí před jejich branku. Nutili Litoměřice k chybám a po faulu na Jandu, který se už chystal k samostatnému úniku na gólmana, zatáhl Šustr za záchrannou brzdu, fauloval a zaslouženě viděl červenou kartu.

Vyloučení domácí ještě více znejistělo a chyby v obraně vyráběli dál. Po jedné z nich mohl hosty přivézt Nečas, ale jeho střelu z trestného kopu zastavilo břevno Plachého branky.  Ovšem o gólový požitek nepřišel, protože po Bálkově centru zajistil ve skluzu vedení – 0:1.

Hosté převyšovali domácí ve všech směrech a brzy svůj náskok navýšili. Agilní Janda vtrhnul do vápna, byl faulován a následovala penalta. Tu bezpečně proměnil, když poslal Plachého na druhou stranu – 0:2. Litoměřice se na Čížovou zřejmě špatně připravily, protože zapomněly na její útočné schopnosti. Po jedné z přímočarých akcí unikl po levé straně Nečas, poslal balon do vápna, kde ho ve skluzu dohnal Polodna a poslal potřetí za Plachého záda – 0:3.

Po přestávce se i přes ztrátu jednoho hráče do Jihočechů zakousli přece jenom víc a hrozili zejména ze standardních situací. Ty ale defenziva Čížové v čele s brankářem bezchybně likvidovala. Až na velikou příležitost Blažka, který ji ale zočivoči Satrapovi zazdil a míč poslal vedle jeho branky. Ani tentokrát tedy střela domácích mezi tři tyče nesměrovala. I proto skončilo utkání zaslouženým vítězstvím Jihočechů.

Aleš Jindra, trenér Čížové: „Asi jsme domácí zaskočili, nebyli dobře připraveni. Z toho zřejmě plynulo i tak rychlé vyloučení. Přesto svoji hru nezměnili. Musím naše hráče pochválit, že soupeře přehráli a dokázali toho i brankově využít. První poločas zcela patřil nám, domácí po přestávce hodně přidali a občas nás i přehrávali. Jenže jsme to zvládli a body byly zaslouženě naše.“


FK Litoměřicko – Sokol Čížová 0:3 (0:3)

Branky: 18. Nečas, 25. Janda (11), 33. Polodna. Rozhodčí: Tryzna – Hůlka, Dujsík. Delegát: Tulinger. ŽK: 1:0 (Šlehofer). ČK: 1:0 (3. Šustr). Diváků: 200.

Čížová: Satrapa – Zahrádka, Novák, Tomášek, Janoch – Vávra (86. Stojka), Janda (82. Grobár), L. Dvořák, Nečas – Bálek – Polodna (89. Chytrý). Trenér Aleš Jindra.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle