Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová nedotáhla obrat do konce. Ve Štěchovicích prohrála 3:4

 
neděle, 24. září 2017, 20:06

Smolné utkání sehrála třetiligová Čížová na půdě Štěchovic. Takhle blízko k bodům ještě neměla. Dokázala po přestávce zvrátit stav z 0:2 na 3:2, ale Středočeši v dramatickém závěru během chvilky otočili skóre ve svůj prospěch.

První poločas patřil domácím, kteří svou převahu korunovali dvěma góly. Poprvé se prosadili ve 24. minutě, kdy nepovedená Marušova střela prošla mezi rukama a nohama brankáře Satrapy. Za deset minut zvýšily Štěchovice už na dvougólový rozdíl. Po Košatkově přesném centru se prosadil hlavou nejlepší střelec soutěže Lukáš Batka.

V závěru poločasu se dostali ke slovu i hosté. Slibnou možnost kapitán Jirouš nezakončil a po úniku Bálka, který zastavil Sulík jen za cenu žluté karty před velkým vápnem, střílel Jirouš jen do zdi.

Přestávka Čížové prospěla. Přidala na aktivitě a snahu zúročila dvěma góly. Rázem byl v 51. minutě stav 2:2. V 50. minutě vyboxoval brankář Soukup Jirouš trestný kop jen na hranici šestnáctky, kde se do něho krásně opřel Michal Kočí a rozvlnil síť. Uběhlo jen pár vteřin a po další standardce hlavičkoval přesně Martin Rozhoň.

Začínalo se odznovu a na obou stranách se střídaly útoky, hrálo se otevřené utkání nahoru dolů. Velkou možnost měl po hodině hry na noze Janda, ale z úhlu trefil jen do brankáře. Vzápětí za nejistým Satrapou vykopával před brankou po rohu domácích Jirouš. Minutu nato mohl potrestat zaváhání štěchovické obrany po Jandově přihrávce unikající Dvořák, Soukup však pohotově zasáhl. Divokou pětiminutovku zakončil Jiroušův trestňák, který Soukup vyrazil, dorážející Kočí vysoko překopl.

Dvě standardky zmařily naděje

V 71. minutě podnikli Čížovští rychlý útok do otevřené obrany, Polodna posunul na Kočího, který přihrál doleva úplně volnému Martinu Jiroušovi a ten zkušeně obstřelil brankáře. Hosté se bránili, ale náskok udrželi jen deset minut, než přišel roh a odražený míč poslal z voleje k tyči Martin Sulík. Hosté se nestačili ani oklepat z vyrovnání a obdrželi čtvrtý a rozhodující gól. Švejdův trestný kop z velké dálky prošel zdí, Satrapa míč vyrazil a dobíhající Lukáš Novák ho poslal nezadržitelně pod vybíhajícím gólmanem do branky.

Čížová vsadila vše na útok, hru vabank mohl potrestat střídající Štedroňský, který se řítil sám od půlky na Satrapu. Obešel ho, ale na poslední chvíli vykopl míč z prázdné branky D. Novák. Kanonádu mohl v 88. minutě zakončit vyrovnávacím gólem Bálek, průnik po lajně zakončil střelou, která jen prosvištěla podél branky.

Aleš Jindra, trenér Čížové: „I když jsme prohráli, tak jsme rozhodně nebyli horší. Sice jsme po našich drobných chybách prohrávali o dva góly, ale pak se ukázala síla a morálka týmu. Ani taková ztráta kluky nezlomila a dokázali třemi brankami stav otočit. Plnili naše pokyny a prokázali větší odhodlání po zisku bodů. Jenže potom jsme si vybrali pořádný kopec smůly. Vyrovnávací gól jsme inkasovali ve chvíli, kdy se míč ve vápně odrážel od jednoho hráče k druhému, až skončil v naší síti. A ten, který rozhodl o výsledku, padl po trestném kopu. Míč prošel zdí, gólman ho vyrazil, ale jenom k útočníkovi domácích. Bylo to smolné, ale jak říkám, nemám toho moc co vytknout, mančaft bojoval ze všech sil.“


TJ Štěchovice – TJ Sokol Čížová 4:3 (2:0)

Góly: 24. Maruš, 34. Batka, 81. Sulík, 83. L. Novák – 50. Kočí, 52. Rozhoň, 71. Jirouš. Rozhodčí: Tvrdík - Melničuk, Hányš. Delegát: Schröter. ŽK: 5:0. Diváků: 130.

Čížová: Satrapa – Zahrádka, D. Novák (89. Mich. Held), Rozhoň, Grobár – Polodna (86. Chytrý), Kočí, Dvořák, Bálek – Janda – Jirouš. Trenér Aleš Jindra.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha