Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písečtí mají skalp Pardubic a postupují do 3. kola Mol Cupu

 
středa, 9. srpna 2017, 22:50

Těsně před startem třetiligové soutěže čekal na fotbalisty FC Písek těžký test. Na domácím hřišti se v rámci 2. kola MOL Cupu utkali s druholigovým celkem FK Pardubice. Po dramatickém průběhu uspěl tým Ondřeje Prášila v penaltovém rozstřelu a může se těšit na los, který jim přiřkne soupeře pro další pohárovou fázi.

Pardubičtí přijeli k Otavě v roli favorita, což po většinu zápasu potvrzovali držením míče na svých kopačkách. Hosté hráli s minimem chyb, ale v koncovce se jim nedařilo, nebo nebezpečné situaci dokázal hasit Kamil Hajdušek, bránící prostor mezi třemi tyčemi Písku.

Úvod patřil hráčům z města perníku, jenže růžky dokázali vystrčit také domácí. Zvláště pak v 11. minutě, kdy se poprvé v utkání výrazněji prezentoval Martin Voráček.

Po půlhodině hry zažívali žlutomodří nejpovedenější úsek duelu. V dobré pozici to z první zkoušel Miroslav Slepička, Václav Milec vyslal do šance Antonína Presla a Aleš Hanzlík svým pokusem z přímého volného kopu lízl břevno branky pardubického gólmana Nicolase Šmída. Ani jedna z těchto příležitostí sice radostí domácích neskončila, ale netrvalo dlouho a na jihu Čech se poprvé slavilo. Ve 44. minutě se individuálně prosadil Martin Voráček, který si to s balónem na noze namířil z levé strany do středu hřiště a krásnou střelou na zadní tyč otevřel skóre pohárového střetnutí - 1:0.

Ještě před koncem první půle však přišla studená sprcha. Fotbalisté v červenobílých dresech dokázali bleskově vyrovnat. Těsně před odchodem do šaten dostal na malé vápno přihrávku Daniel Kovář a dotlačil míč za Kamila Hajduška - 1:1.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky poslali pardubičtí trenéři do hry Jana Jeřábka a Michala Petráně, kteří umocnili tlak hostí. Především druhý jmenovaný představoval pro domácí branku velké nebezpečí. V 53. minutě opřel svou bombu z hranice šestnáctky do břevna, v 56. minutě mířil těsně vedle tyče a o další dvě minuty později donutil k důležitému zákroku Hajduška. Hosté měli více ze hry, ale vítěznou trefu nezaznamenali a na řadu tak přišlo prodloužení dvakrát patnáct minut.

Hned ve 4. minutě nastavení mohly udeřit Pardubice, ale obránce Ondřej Běloušek stál na správném místě a nedovolil balónu směřujícímu do sítě přejít brankovou čáru. Co se nepovedlo na jedné, stalo se na druhé straně. V polovině první nastavené porce vymyslel Martin Voráček zpětnou přihrávku na volného Tomáše Froňka, který sám na penaltovém puntíku nezaváhal a znovu poslal Písek do nadějného vedení - 2:1.

Hosté se nevzdávali a stále bušili do domácí defenzivy. Ta dlouho odolávala, ale šest minut před koncem přeci jenom povolila, když po rohovém kopu a následném závaru rozesmutnil příznivce Písku Michal Surzyn - 2:2. Rozhodnout musely penalty.

Penaltové rozstřely nepatřily v předchozí sezoně k oblíbeným disciplínám žlutomodrých a ani ten pohárový nezačal dobře, když v úvodní sérii vystihl Nicolas Šmíd pokud Aleše Hanzlíka. Během druhých pokusů se ale karta obrátila a za hrdinu byl tentokrát Kamil Hajdušek. Následující tři série zaváhání nepřineslo. Až v sedmé chyboval pardubický Jiří Piroch. Tíhu postupového pokusu nesl na svých bedrech kapitán týmu Michal Rendla. Unesl ji, penaltu proměnil a poslal žlutomodré do 3. kola MOL Cupu.

Trenér FC Písek Ondřej Prášil: „Pardubice byly silnější na míči a v kombinaci, především pak v křídelních prostorech. V první půli jsme vycházeli za zajištěné obrany a snažili jsme se chodit do rychlých protiútoků. Do druhé půle poslal soupeř další hráče, kteří hrají pravidelně FNL a bylo to znát. Jan Jeřábek začal hru dirigovat a my jsme ztráceli střed hřiště. Snažili jsme se prostřídat, ale už jsme nebyli tak nebezpeční. Jednoznačně bylo vidět, že Pardubice už mají odehraná dvě ligová kola, ale také jejich problém v koncovce. Penalty jsou vždy loterie. Tentokrát jsme byli šťastnější my.“

FC Písek - FK Pardubice 2:2 (1:1, 1:1), penalty 5:4

Branky: 44. Voráček, 98. Froněk - 45. Kovář, 114. Surzyn. Rozhodčí: Rejžek - Wilczek, Šimáček. ŽK: 2:1 (Held, Milec - Černý). Diváků: 420.

Písek: Hajdušek – Benetka, Rendla, Běloušek, Hanzlík – Voráček, Kočí (76. Avdič), Milec, J. Held (60. Froněk), Presl - Slepička (91. M. Held).

Pardubice: Šmíd - Surzyn, Piroch, Šejvl, Fusek - Řezníček, Fousek (46. Jeřábek) - Látal (46. Petráň), Kovář, Sokol - Mužík (100. Černý).

Napsal(a) (pbr)