Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížové se v generálce v Plzni nedařilo. Třetiligový podzim stráví ve Strakonicích

 
neděle, 6. srpna 2017, 15:51

K poslední přípravě před premiérou ve třetí lize se Čížová vydala na západ Čech. V plzeňské metropoli byla jejím soupeřem divizní Doubravka.

Jihočeši začali na západě Čech svižně a patřil jim i úvod utkání. Častěji kontrolovali míč a výsledkem byl i první Jandův gól, který padl po jeho samostatném průniku - 0:1. Jenže po dobách dobrých, které trvaly asi tak půlhodinu, přišly těžké časy. Kombinace vázla, balon najednou neposlouchal. Domácí i díky tomu během pěti minut otočili skóre na 2:1 ve svůj prospěch. A aby toho nebylo málo, do konce poločasu přidali i třetí úspěch – 3:1.

Dva slepené góly z prvního poločasu podlomili morálku čížovských hráčů a po přestávce se marně na hřišti hledali. Náladu jim pochopitelně nezlepšil ani čtvrtý gól v jejich síti – 4:1. Jiskru naděje pak z proměněné penalty vykřesal svým druhým úspěchem Janda, který snížil na 4:2.

Jihočechy to přece jenom povzbudilo a měli i několik dalších příležitostí ke vstřelení kontaktního gólu. Jenže ty, bohužel, zůstaly nevyužity. Takže nakonec měli poslední slovo domácí a dílo zkázy dokonali v poslední minutě pátou trefou – 5:2.

Radim Kokeš, trenér Čížové: „Výsledek samozřejmě nechci omlouvat. Ale na druhou stranu, zatímco nám chybělo několik hráčů, třeba Nečas, Held, Jirouš, domácí nastoupili v plné síle a dokázali toho využít. My jsme jim vítězství usnadnili svými individuálními chybami. Snažíme se týmu vštěpit kombinační hru a ne jenom bezhlavé nakopávání balonů dopředu. To se nám proti Doubravce nepodařilo, musíme na tom hodně intenzivně pracovat. Chce to dát do hry více toho srdíčka, bez toho to nejde. Věřím, že si to kluci uvědomí a výkon v dalším zápasu už bude diametrálně jiný. Nechceme se přece ČFL jenom zúčastnit, ale předvádět kvalitní fotbal.“

SK Senco Doubravka – Sokol Čížová 5:2 (3:1)

Branky Čížové: Janda 2 (1 z pen.)

Čížová: Satrapa – Polodna, Novák, Tomášek, Grobár – Zahrádka, Janda, Dvořák, Kočí, Vávra – Chytrý. Střídali Kratochvíl, Stojko, Janoch, Rozhoň. Trenéři Radim Kokeš, Zdeněk Staroba.


Čížová nakonec odehraje podzim ve Strakonicích

V sobotu padlo definitivní rozhodnutí, kde třetiligový nováček bude mít domácí prostředí pro podzimní část sezony. Předseda Sokola Čížová Jiří Smrž k tomu uvádí: „Tak mi konečně spadl kámen ze srdce, protože máme jeden problém definitivně vyřešen. Kvůli certifikaci hřiště pro ČFL přijel předseda STK Řídící komise pro Čechy Michal Drobný. Nejdříve také obhlédl naše čížovské hřiště, kde nakonec našel i méně chyb než potom v Putimi. Schválil hřiště ve Strakonicích. Do Temelína jsme potom už nejeli.“

Domácím stánkem Čížové budou Strakonice (na snímku). „Oficiálně je naším oficiálním hřištěm stále Čížová, které je v současnosti nezpůsobilé. A náhradním jsou Strakonice, kde odehrajeme podzimní část soutěže,“ připomíná Smrž. „Věřím, že náš tým svojí hrou přiláká i domácí příznivce fotbalu, vždyť se na jejich stadionu zase bude hrát třetí nejvyšší česká soutěž, která je nabitá. Samozřejmě, že bychom se rádi co nejdříve vrátili do rodného hnízda, takže pilně pracujeme na odstranění závad, které nám jsou vytýkány.“

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle