Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová bude o víkendu bojovat na dvou frontách. Domácím stánkem se může stát i Temelín

 
pátek, 4. srpna 2017, 11:34

Fotbalisté Sokola Čížová jedou sehrát generálku na III. ligu až do Plzně, kde bude jejich soupeřem divizní Senco Doubravka. A pak už svěřenci trenérů Kokeše a Staroby naskočí do soutěžního kolotoče, který se rozjede v sobotu 12. srpna v Benešově. Na kterém místě Čížová odehraje historicky první domácí mistrovské utkání v ČFL proti Vyšehradu, bude jasno v sobotu, jak nám dnes dopoledne prozradil funkcionář klubu Vladimír Vávra.

Už je jasno, kde odehraje Čížová svoji podzimní sezonu?
To, kde vlastně budeme hrát soutěž, je stále nejasné. Rozhoduje se pořád o Strakonicích, Putimi a také Temelínu. Rozhodnout by se mělo definitivně v sobotu, kdy přijedou zástupci STK Řídící komise pro Čechy. Z naší strany bude přítomen předseda klubu Jiří Smrž.

Takže budete bojovat na dvou frontách, protože tým v té době nastoupí ke generálce na západě Čech. A také s posilami. Koho jste tedy angažovali?
Je to tak, hrajeme v sobotu v Plzni od půl jedenácté s Doubravkou. Tam by se zřejmě měla představit sestava, která už by figurovala v České fotbalové lize. Každopádně jsme už získali Bálka a Tomáška z Dynama, o Vávrovi ze Slavie se stále jedná. Doufáme, že v našem dresu zůstane. Určitě by jeho přítomnost byla znát, je to bezesporu kvalitní hráč.

Když jsme prozradili posily, bude někdo na začátku sezony chybět? Hlavně kvůli zranění.
To je asi noční můra pro všechny trenéry, bohužel to postihlo i nás. Zatím nejsou připraveni naskočit do hry Jirouš a Held. To je dost citelný zásah do možnosti složit sestavu. I proto si myslím, že Vávra by mohl v této situaci pomoct. A být výraznou postavou do ofenzivy i po návratu obou hráčů do kádru.

Ale pak už to začne a protivníci v ostrém startu nebudou patřit zrovna k těm snadno stravitelným, promiňte.
To je v pořádku. Já si totiž ve třetí nejvyšší české soutěži nedokážu představit celek, který by byl snadnou obětí, zvlášť pro nováčka. Je to poloprofesionální soutěž, nabitá exligovými hráči. V sobotu 12. srpna jedeme do Benešova, který si bude chtít napravit reputaci z minulého ročníku, a Jihočechy umí hodně potrápit. A doma přivítáme o týden později Slavoj Vyšehrad i s exbudějovickým Michalem Klesou. Každopádně věřím tomu, že máme kluky, kteří mají zkušenosti i chuť poprat se o body s každým.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle