Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Před pohárem Písek naděloval v Soběslavi

 
čtvrtek, 3. srpna 2017, 09:30

K poslednímu přípravnému utkání před zápasem 2. kola MOL Cupu a ostrým startem třetiligové soutěže zajížděli písečtí fotbalisté na půdu divizního nováčka ze Soběslavi, kde zanechali dobrý dojem a pořádně si zastříleli. Navíc se v kádru trenéra Ondřeje Prášila představila další z možných posil – Muamer Avdić z Třince, který nastoupil ve stoperské dvojici s Michalem Rendlou.

Sympaticky hrající Soběslav chtěla útočit, což dokázala hned v prvních minutách, kdy si domácí kolektiv zasloužil potlesk slušné zaplněné tribuny. Poté však převzali iniciativu žlutomodří a valili na brankáře Martina Kuníka jeden nebezpečný výpad za druhým. Když po sedmnácti minutách svítil na ukazateli skóre stav 0:4, bylo rozhodnuto. O úvodní kanonádu se svým hattrickem postaral především Miroslav Slepička, ale byl vidět i Martin Voráček či obránce Aleš Hanzlík, který neúnavně sprintoval kolem autové čáry a servíroval přesné finální přihrávky.

Soběslavští si nejpovedenější okamžiky prožili mezi 37. a 39. minutou, kdy hostující jedenáctku zamkli v pokutovém území a vypracovali si několik standardních situací v řadě. Ani ty ale ke gólu nevedly, a tak udeřilo opět na druhé straně. Účet první půle uzavřel z přesně trefeného volného přímého kopu Aleš Kočí – 0:5.

Po změně stran vyběhla na hřiště výrazně pozměněná písecká sestava, která již musela překonávat zataženějšího soupeře, ale i tak se dokázala ještě dvakrát prosadit, když si slovo vzali bratři Heldové. Nejprve v 69. minutě Martin zužitkoval Hanzlíkem vybojovanou příležitost a definitivní tečku za posledním přátelským duelem udělal v 89. minutě Jakub, který měl v první pětačtyřicetiminutovce za úkol tvořit hru na postu středního záložníka místo Tomáše Froňka, jež taktovku převzal ve druhém poločase – 0:7.

Ondřej Prášil, trenér FC Písek: „Pro nás šlo o generálku v uvozovkách, protože jsme ještě zkoušeli více hráčských variant. Zápas byl rozhodnutý hodně rychle. Jsem rád, že se domácí neuchýlili k totální defenzivě a patří jim dík za to, jaký předváděli výkon, že chtěli hrát. Nám vznikal prostor, abychom se dostávali do příležitostí. V první půli jsme měli velké množství šancí. Ve druhé už jsme museli překonávat obranný val, ale i za tuto zkoušku jsme rád. Byla to dobrá příprava, ale nemůžeme ji přeceňovat.“

FK Spartak Soběslav – FC Písek 0:7 (0:5)

Branky: 7., 15. a 17. Slepička, 11. Voráček, 44. Kočí, 69. M. Held, 89. J. Held.

Sestava FC Písek: Hajdušek (46. Varyš) – Benetka (46. Hrachovec), Rendla (46. Holub), Avdić, Hanzlík – Voráček (67. Kinkor), Milec, J.Held, Kočí (46. Froněk), Presl (67. Musil) – Slepička (46. M. Held).

Napsal(a) (pbr) | Foto Jan Škrle