Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písecký Václav Hrachovec zůstal pod dekou jen do 17. minuty

 
středa, 23. listopadu 2016, 19:14

Svěřenci trenéra Ondřeje Prášila v 15. kole ČFL podlehli Sportovnímu klubu Zápy 2:5. Nepříjemný výsledek na umělém trávníku pod železniční tratí si protrpěl i záložník Václav Hrachovec, jenž naskočil do boje za zraněného Vojtěcha Zemana. „Soupeř nás přehrál zkušenostmi,“ dobře věděl odchovanec vodňanského fotbalu, jenž má za sebou první půlrok v seniorském týmu FC Písek.

Jihočeši vstoupili do utkání svižně a zejména levá strana byla hodně živá směrem dopředu. Chybělo však zakončení, ve kterém naopak soupeř udělil domácímu celku pořádnou lekci. Vytvořil si pár velkých šancí a využil skoro všechny. Dvěma trefami mezi 23. a 30. minutou otevřel skóre, krátce po změně stran přidal třetí gól a de facto rozhodl o osudu sobotního dopoledního představení. „Myslím, že v první půli jsme hráli docela dobře, ale dostali jsme blbé góly,“ pustil se Václav Hrachovec do rekapitulace.

Podle jeho svědectví Písečtí o přestávce v kabině mluvili o nutnosti vrátit se k hernímu projevu z úvodních dvaceti minut a porvat se o body, které ještě nejsou ztracené. Jenže ve 48. minutě hosté zvýšili na 3:0. „To nám psychicky nepomohlo. Po gólu na 3:1 jsme se zvedli, ale za chvíli jsme znovu inkasovali. Soupeř měl navrch hlavně ve středu hřiště a přehrál nás zkušenostmi. Dokázali jsme držet krok, ale bylo poznat, že máme mladý a nezkušený tým,“ litoval dvacetiletý hráč.

Počátek duelu se Zápy sledoval z lavičky. Zůstal pod dekou jen do 17. minuty, kdy nahradil zraněného Vojtěcha Zemana. „Vůbec jsem nečekal, že půjdu do hry takhle brzy. Dostal jsem pokyn, ať bojuju a dostanu se do vápna. Ať si vynutím nějaký faul,“ vyjmenoval instrukce, které poctivě naplňoval. V závěru poločasu si málem řekl o penaltu. Písečtí fanoušci však exekuci proti hostům reklamovali neprávem. „Protihráč mě fauloval u lajny. Sudí nechal výhodu. Následoval menší kontakt, ale už jsem byl rozhozený a kvůli tomu jsem padnul. Na penaltu to nebylo,“ komentoval své rozplácnutí v soupeřově šestnáctce.

Chtěl by nastoupit do zimní přípravy
Duel mezi Pískem a Zápy se uskutečnil v trochu nefotbalových podmínkách. Po celý zápas drobně, zato vytrvale pršelo, rtuť v teploměru nevyšplhala moc vysoko nad nulu a hráči museli akceptovat specifika umělého povrchu, kterému v podzimním čase ještě nepřivykli. „Na umělce jsme trénovali teprve týden. Nemáme ji úplně osahanou, ale pro zápas to možná byla lepší volba, než se bořit v rozbahněné trávě,“ zapřemýšlel Václav Hrachovec.

Vodňanský odchovanec přidal do záznamů o své kariéře první půlrok v dospělém ligovém fotbalu. „Hlavně jsem rád, že jsem mohl jít do Písku a sbírat zkušenosti. Dostal jsem šanci a myslím, že jsem zahrál dobře v poháru proti Liberci i těch pár zápasů v ČFL, kdy jsem byl v základu. Jindy jsem naskakoval ve druhé půli, ale snad mohu být spokojený s některými výkony,“ usmíval se šikovný záložník, jenž coby talent zamířil do budějovického Dynama, dorostenecký čas prožil v Písku, potom bojoval v Dynamu za juniorku a zkusil také I. A třídu dospělých za Vodňany.

Písecká štace vyhovuje Václavu Hrachovcovi po fotbalové stránce i z hlediska logistiky, neboť bydlí ve Vodňanech a studuje v jihočeské metropoli. „V Písku bych určitě chtěl nastoupit do zimní přípravy a pokračovat tady v jarní polovině sezony. Domů i do školy to mám blízko. Často se svezu s klukama, kteří pendlují z Českých Budějovic,“ upřesnil posluchač Pedagogické fakulty na Jihočeské univerzitě, kde si vybral obory tělocvik a společenské vědy.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle